Παναγιώτης Διακουμής: «Μονόδρομος η ενασχόληση με το τοπικό ποδόσφαιρο»

Επιστολή του επί σειρά ετών παράγοντα της Αναγέννησης Λιμεναρίων που βρίσκεται στο πλευρό της κίνησης «ΑΝ.Α.Σ.Α.»

Eνας ακόμα παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου, που το υπηρέτησε ανελλιπώς από το 1990 έως σήμερα και το όνομα του ανακοινώθηκε από τον συνδυασμό «ΑΝ.Α.Σ.Α στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο» ότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΚ, ο Παναγιώτης Διακουμής αναλύει με επιστολή που απέστειλε την φιλοσοφία του για το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και τους λόγους που τον έφεραν κοντά στον συνδυασμό. Το στέλεχος σχεδόν όλων των διοικήσεων της Αναγέννησης Λιμεναρίων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι τώρα επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι για την δική του ιδιοσυγκρασία η ενασχόληση με το τοπικό ποδόσφαιρο ήταν μονόδρομος, ενώ για την κίνηση «ΑΝ.Α.Σ.Α.» επισημαίνει ότι έχει σαφείς και ανιδιοτελείς στόχους και γι’ αυτό συμμετέχει στην προσπάθεια.

«Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών»

«Στα 30 χρόνια ενασχόλησης μου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Καβάλας, συμμετέχοντας ως βασικός παράγοντας στην Αναγέννηση Λιμεναρίων σχεδόν σε όλες τις διοικήσεις που έχουν περάσει από το 1990, διαπίστωσα ότι είναι μονόδρομος για τη δική μου ιδιοσυγκρασία η ενασχόληση με το τοπικό ποδόσφαιρο και η συνεχής ανάδειξη του μέσα από την προσωπική εργασία. Όλα αυτά τα χρόνια στάθηκα αρωγός στην προσπάθεια όλων των ομάδων του νησιού αλλά και της ξηράς να προοδεύσουν, να εξελιχθούν και το πιο σημαντικό για μένα να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και το ποδόσφαιρο στο νομό μας να είναι πολιτισμικό γεγονός. Αντιμετωπίστηκα από τους παράγοντες και προπονητές άλλων ομάδων με τον καλύτερο τρόπο, και το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να επιστρέψω αυτή τη συμπεριφορά και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε κατά καιρούς κάποιο άλλο σωματείο και περνούσε από το χέρι μου να βοηθήσω. Στόχος μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αναδείξω και να σταθώ στο πλευρό των νεότερων ποδοσφαιριστών ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν πέρα από το τοπικό ποδόσφαιρο. Το κατάφερα με πολλή προσωπική εργασία αλλά και όραμα για το καλό των παιδιών.

«Σεβάστηκα τον αντίπαλο»

Σεβάστηκα τον αντίπαλο σε νίκες και σε ήττες, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι αντίπαλος. Οι περισσότεροι που συμμετέχουμε με τέτοιο πάθος στο τοπικό ποδόσφαιρο, έχουμε ένα κοινό στόχο. Άσχετα αν μερικοί το μπερδεύουν με το προσωπικό τους συμφέρον.  Κρίνοντας ότι έχω την εμπειρία να συμμετέχω από ένα διαφορετικό πόστο και δεχόμενος την πρόσκληση του συνδυασμού Α.Ν.Α.Σ.Α. και του υποψήφιου προέδρου Μιχάλη Παπαδόπουλου, θα είμαι κ εγώ υποψήφιος με τον παραπάνω συνδυασμό. Ο συνδυασμός για μένα έχει απόλυτα σαφείς και ανιδιοτελείς στόχους για το καλύτερο μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου του νομού Καβάλας.  Φιλικά, Διακουμής Παναγιώτης».