ΑΣ Ταεκβοντό Χρυσούπολης: Η ελληνική ψυχή στη Γερμανία

Σημαντικές επιτυχίες από τις νεαρές αθλήτριες του συλλόγου της Χρυσούπολης στους μεγάλους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Sindelfingen της Γερμανίας

Το 1ο president cup taekwondo for children ολοκληρώθηκε από 3-4 Φεβρουαρίου 2018 στο Sindelfingen της Γερμανίας  με την συμμετοχή 44 κρατών  319 συλλόγων .

Ο ΑΣ Ταεκβοντο Χρυσούπολης έδωσε το παρών σε αυτή την σημαντική διοργάνωση συνοδεία του προπονητή Ιωάννη Θεοδώρου με 4 αθλήτριες:
Ντερεμίδου Μαρία (2010-2011): κατάκτηση Χρυσού μεταλλίου 3 νίκες με Γερμανίδες τελικός με Τουρκάλα , σκορ αντίστοιχων αγώνων 1ος αγώνας 33-20, 2ος αγώνας 21-15  και 3ος αγώνας 39-18
Παπαγεωργίου Ειρήνη (2007-2009): Ήττα στο 1ο αγώνα από Αγγλία(Χάλκινο μετάλλιο συμμετοχής)
Μίγγου Νικολέτα (2004-2006): Κατάκτηση 5ης θέσης 2 νίκες ,  1ος αγώνας με Κροατία νοκάουτ ,2ος αγώνας με Αγγλία 7-3 και στο 3ο αγώνα για την είσοδο στα μετάλλια  ήττα από Σερβία.
Κασάπη Μαρία (2004-2006): ήττα στο 1ο αγώνα  από Ρωσία.

Γ. Θεοδώρου: «Συγκινητικές στιγμές…»

Μιλώντας για την προσπάθεια των αθλητριών του προπονητής του συλλόγου Γιάννης Θεοδώρου τόνισε «πραγματικά αυτή η διοργάνωση παρότι οργανωτικά είχε αρκετές αδυναμίες αλλά ο αριθμός των κρατών και των συλλόγων που συμμετείχαν αλλά και η ποιότητα της αγωνιστικής κατάστασης των αθλητών ανέβασαν ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης με την συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι αθλητριές μας Ειρήνη Παπαγεωργίου και Μαρία Ντερεμίδου δοκιμάστηκαν  πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες και μάλιστα σε διεθνή διοργάνωση. Η Μαρία Ντερεμίδου μετά από 3 εντυπωσιακές νίκες δίνοντας πραγματικά μάχες απέναντι στις αντιπάλους  μεγαλύτερης ηλικίας κατέκτησε την 1η θέση επάξια σηκώνοντας την Ελληνική σημαία και δικαιωματικά έκανε τον γύρο του θριάμβου σε πολύ συγκινητικές στιγμές με πολύ έντονα για όλους μας τα συναισθήματα χαράς συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας .Τι μπορείς να πεις για την μαχητικότητα την θέληση την πυγμή το θάρρος ενός 7χρονου κοριτσιού με Ελληνική ψυχή μας δίδαξε πολλά, μας είπε «μπορούμε» έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε, ένα μεγάλο μπράβο στο Μαράκι μας της εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει να έχει αυτή την ψυχή και την αγάπη στο Ταεκβοντο και στη ζωή.
Η Ειρήνη Παπαγεωργίου κατέκτησε μετάλλιο συμμετοχής χωρίς νίκη αλλά σίγουρα πιστεύω ότι αν αποβάλει το άγχος της θα γίνει μια σπουδαία αθλήτρια της εύχομαι καλή επιτυχία σε επόμενη διοργάνωση και την συγχαίρω για την προσπάθεια της.
Η Νικολέτα Μίγγου κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση μετά από 2 νίκες που έδειξε ότι μπορούσε να μπει στα μετάλλια αλλά στο 3ο αγώνα προφανώς έχασε την συγκέντρωση της και έκανε αρκετά λάθη ώστε να ηττηθεί, σημασία έχει όμως ότι έδειξε μαχητικότητα και το πάλεψε με ψυχή, πιστεύω ότι μελλοντικά θα ανταμειφθεί για την προσπάθειά της.
Η Μαρία Κασάπη ηττήθηκε στον 1ο αγώνα προφανώς αρκετά αγχωμένη έχασε την αυτοπεποίθηση της με αποτέλεσμα να μηδενίσει κάθε προσπάθεια, της εύχομαι να βρει τον εαυτό της και τότε όλα θα αλλάξουν.
Ένα μεγάλο μπράβο για τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους τα παιδιά τους την προσπάθειά τους και τα όνειρα τους εύχομαι να συνεχίσουν  με υπομονή και επιμονή και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου».
Το ΔΣ συγχαίρει τις επιτυχίες και την προσπάθεια των αθλητών αλλά και την στήριξη των γονέων και εύχεται καλή συνέχεια.