3ο Εργασιακό Μπάσκετ: Δια παντός αποβολή του «δράστη» της επίθεσης, προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος

Την μεγαλύτερη δυνατή ποινή επέβαλε η διοργανωτική επιτροπή στον αθλητή των Μηχανικών που επιτέθηκε στον διαιτητή και αποφάσισε να μην συνεχιστούν οι αγώνες, τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα…

Την δια παντός αποβολή από την διοργάνωση του αθλητή της ομάδας των Μηχανικών που επιτέθηκε στον διαιτητή στο τέλος του ημιτελικού αγώνα με τους εργαζόμενους της Καβάλα Oil, αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του 3ου εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στο θλιβερό περιστατικό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Αν και η ανώτατη ποινή που προβλέπεται από τους κανονισμούς ήταν 10 αγωνιστικές, η επιτροπή που διατηρεί το δικαίωμα (σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης) να έχει τον τελευταίο λόγο σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, αποφάσισε να πάρει την αυστηρότερη δυνατή απόφαση, ως δείγμα της θέλησης της μην ανεχτεί στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές!

Συνάντηση διοργανωτικής επιτροπής με αρχηγούς ομάδων

Παράλληλα η επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δηλαδή τους αγώνες κατάταξης και τον μεγάλο τελικό. Ο στόχος της απόφασης είναι να ηρεμήσουν για μερικές ημέρες τα πνεύματα και ακολούθως να παρθούν αποφάσεις όχι μόνο για την φετινή διοργάνωση αλλά και για το μέλλον της. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματιστεί συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής με τους αρχηγούς – εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, κάτι που αποτελεί και αίτημα των ίδιων των ομάδων, οι περισσότερες από τις οποίες καταδίκασαν το επεισόδιο της Τετάρτης.

Ζητούν συγνώμη και αποχωρούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι Μηχανικοί!

Σε ότι αφορά την ομάδα των Μηχανικών, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», με ανακοίνωση της απολογείται για τα γεγονότα της Τετάρτης και δηλώνει ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των θεμελιωδών κανόνων δικαιοσύνης και ευ αγωνίζεσθαι!!! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Η ομάδα των Μηχανικών ζητάει συγνώμη από τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά που παρευρέθησαν στο γήπεδο, από όλους τους φίλους, συμπαίκτες και αντιπάλους στο εργασιακό πρωτάθλημα και από το φίλαθλο κόσμο της πόλης, για τη συμμετοχή της στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά από το τέλος του ημιτελικού αγώνα της Τετάρτης. Δυστυχώς, η ένταση του αγώνα και οι άσχημες διαιτητικές αποφάσεις που έκριναν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα, οδήγησαν στον εκνευρισμό και σε λάθος ενέργειες. Επιθυμούμε να πέσουν τόνοι και να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον. Η ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των θεμελιωδών κανόνων δικαιοσύνης και ευ αγωνίζεσθαι.