ΕΠΣ Καβάλας: Σέντρα στις 15/9 στη νέα αγωνιστική περίοδο

Ανακοινώνονται και επίσημα οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην ετήσια ΓΣ της ΕΠΣΚ για το νέα πρωταθλήματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά τη συνεδρίαση του στις 2/7, αποφάσισε και ενημερώνει όλα τα σωματεία του γύρω από τις κύριες διατάξεις διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018 – 2019, ορισμένες από τις οποίες αποφασίστηκαν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών στις ενδεκάδες των ομάδων της Α’ και Β’ κατηγορίας. Έτσι λοιπόν:

α) Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να κατατεθούν στην Ένωση έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 για την Α’ κατηγορία και Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 για την Β’ κατηγορία.

β) Η έναρξη των πρωταθλημάτων θα γίνει το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

γ) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 20 ετών (δηλαδή στην κατηγορία αυτή θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1/1/1999).

δ) Όσον αφορά θέματα που έχουν σχέση με τους προπονητές, θα γίνει πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου.

ε) Ο προβιβασμός και υποβιβασμός των σωματείων ανά κατηγορία θα είναι συνάρτηση  των σωματείων που υποβιβάζονται από την Γ’ Εθνική κατηγορία και των σωματείων που προβιβάζονται από τα τοπικά πρωταθλήματα σε αυτήν. Ο αναλυτικός πίνακας θα γνωστοποιηθεί στα σωματεία μέσω της προκήρυξης τοπικών πρωταθλημάτων περιόδου 2018 – 2019.

στ) Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν τα σωματεία μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα αναγράφονται στην προκήρυξη και θα αναρτηθούν στην  ιστοσελίδα της Ένωσης.

Απαραίτητη η πράξη συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Επίσης το ΔΣ της ΕΠΣΚ, θέλοντας να προφυλάξει όλους τους συναλλασσόμενους με την Ένωση παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές από κάθε ταλαιπωρία, τους εφιστά την προσοχή και τους ενημερώνει έγκαιρα για τα παρακάτω. Μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου ποδοσφαιριστή (μετεγγραφή κλπ.), θα πρέπει απαραιτήτως το σωματείο να καταθέτει και «πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», την οποία θα υπογράφει ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων προσωπικών του δεδομένων. Απαραίτητα η πράξη αυτή συναίνεσης θα φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του.

Επίσης, οποιασδήποτε άλλης μορφής συναλλαγή, όπως  δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, συνυποσχετικό Διαιτησίας/δήλωση σωματείου, θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από την «πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Την ίδια πράξη θα υπογράφουν και θα καταθέτουν διαιτητές και προπονητές. Για τους ανήλικους την πράξη θα υπογράφουν οι κηδεμόνες, αναγράφοντας κάτω από την υπογραφή τους ότι είναι κηδεμόνες του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Όλα τα σωματεία θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουν τις ίδιες κινήσεις με τα δικά τους μέλη. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ή τα μέλη του Δ.Σ. αυτής.