Energean Kavala BC: «Ψηλός» κοινοτικός και «κοντός» Έλληνας, ή το αντίθετο…

Ειλημμένη απόφαση για δύο μεταγραφές – συνδυασμός – για τις θέσεις του πλέι μέικερ και του σέντερ φορ

Έντονη είναι η κινητικότητα στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας σε ότι αφορά το κρίσιμο, για την μετέπειτα πορεία της στο πρωτάθλημα της Α2, θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ της! Στο συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη δεν ψάχνουν πλέον μόνο για τον αντικαταστάτη του Λούκα Μίτροβιτς στη θέση του πλέι – μέικερ, αλλά και για έναν παίκτη στη θέση του σέντερ – φορ, αφού είναι ξεκάθαρο ότι «πάσχει» κάτω από το καλάθι! Κι αυτό δεν φάνηκε μόνο στον αγώνα του Σαββάτου με το Πευκοχώρι, όπου ο Μανούσος έκανε… πάρτι μέσα στην ρακέτα της Καβάλας, αλλά και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Μαρούσι στην πρεμιέρα και Καστοριά!

Επαφές με μάνατζερ και προτάσεις…

Οι κινήσεις της Ένωσης γίνονται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, μιας και η απόφαση που έχει παρθεί είναι να υπάρξει ένα είδος μεταγραφικού συνδυασμού. Η Καβάλα μπορεί να αποκτήσει Έλληνα παίκτη που δεν έχει ακόμα συμμετοχή σε επίσημα παιχνίδια την φετινή χρονιά και παράλληλα να αντικαταστήσει τον κοινοτικό της! Μπορεί λοιπόν να αποκτήσει κάποιον Έλληνα στη θέση του οργανωτή του παιχνιδιού και έναν κοινοτικό για τη θέση κάτω απ’ το καλάθι, ή το αντίθετο! Οι επαφές με μάνατζερ και οι σχετικές προτάσεις είναι συνεχείς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρχει μια σχετικά καθαρή εικόνα για το ζήτημα.

Μεγάλη σημασία στον κοινοτικό

Στην Καβάλα πάντως φαίνεται να δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στον κοινοτικό παίκτη, που αυτή τη φορά θέλουν πράγματι να έρθει και να κάνει την διαφορά! Αν είναι πλέι – μέικερ, θα προσπαθήσουν να βρουν κάποιον «ψηλό» από την Ελλάδα, κι αν βρουν μια καλή λύση σέντερ – φορ από την… αλλοδαπή, θα στοχεύσουν στην απόκτηση ενός Έλληνα πλέι – μέικερ. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι επιλογές από την Ελληνική αγορά είτε «κοντού» και πολύ περισσότερο «ψηλού» είναι πολύ περιορισμένες! Όπως και να έχει όμως η ομάδα είναι αποφασισμένη να ενισχυθεί σημαντικά, σ’ αυτές τις δύο θέσεις, μιας και οι αντίπαλοι γνωρίζουν πλέον τις «αδυναμίες» της και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευτούν, όπως ακριβώς έγινε και πρόπερσι με αποτέλεσμα να έρθει ο υποβιβασμός…