Energean Kavala BC: Άδικη ήττα στη Λάρισα (79-77) ελέω… Τζιοπάνου

«Βράζουν» στην ομάδα για τον διαιτητή, που του χρεώνουν την απώλεια της νίκης την οποία δικαιούνταν απόλυτα – Σκληρή ανακοίνωση με καταγγελίες για… «Καβαλίτσα» και αίτημα για εξαίρεση του εν λόγω ρέφερι

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε ότι για να μπορέσει κανείς να κερδίσει έναν αγώνα στο μπάσκετ, δεν χρειάζεται μόνο να είναι καλός στον αγωνιστικό χώρο! Αν η διαιτησία αποφασίσει… αλλιώς τότε δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα! Η Energean Kavala BC παρουσίασε το καλύτερο (και με διαφορά) αγωνιστικό της πρόσωπο την φετινή χρονιά αλλά δεν πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή τη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα, ελέω… διαιτητή! Συγκεκριμένα του ρέφερι απ’ την Θεσσαλονίκη Νίκου Τζιοπάνου ο οποίος για ακόμα μια φορά έδειξε την αντιπάθεια του στην Καβάλα, κάνοντας ότι μπορούσε για να της στερήσει τη νίκη. Μάλιστα, όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, αλλά ήταν και προκλητικότατος όταν δέχτηκε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παραγόντων της Ένωσης, μιλώντας για… «Καβαλίτσα»!

Στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα…

Η Ένωση γνώρισε την ήττα στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα με 79-77, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα! 11 δεύτερα πριν το τέλος ο Τριανταφύλλου με δύο βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, μιας και στην τελευταία επίθεση ο Προδρόμου δεν μπόρεσε να ανταποδώσει. Προηγουμένως ο Παπάς με ένα τρίποντο είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα (77-77)! Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν απ’ την αρχή του αγώνα ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να ξεφύγουν, μιας και οι παίκτες του Καραπιπερίδη (σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια) ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ! Στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου βγήκαν μάλιστα μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Ετινόζα, αλλά μέχρις εκεί, μιας και στις κρίσιμες φάσεις ο Τζιοπάνος ήταν εκεί…

«Μας έσφαξε και πάλι ο Τζιοπάνος»!

Μετά το τέλος του αγώνα η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τον διαιτητή ως το μοναδικό λόγο για τον οποίο έχασε η ομάδα τη νίκη. Επισημαίνεται μάλιστα ότι θα ζητηθεί επίσημα η εξαίρεση του εν λόγω ρέφερι από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας, ενώ τονίζεται η πολύ καλή φιλοξενία του Ερμή Αγιάς. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Σε άδικη ήττα υποχρέωσε την ομάδα μας η εχθρική διαιτησία του κ. Τζιοπάνου στον σημερινό αγώνα με τον Ερμή Αγιάς στη Λάρισα. Συγκεκριμένα ο κ. Τζιοπάνος με την απαράδεκτη και εχθρική του διαιτησία κατά της Energean Kavala BC έκλεψε στην κυριολεξία το αποτέλεσμα του αγώνα και στέρησε την ομάδα μας από μία πολύτιμη νίκη εκτός έδρας.

Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία του κ. Τζιοπάνου διαμορφώνει αποτέλεσμα εις βάρος μας, αφού αυτό έχει ξαναγίνει στον φετινό εντός έδρας αγώνα με το Πευκοχώρι.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι στις έντονες διαμαρτυρίες μας ο εν λόγω διαιτητής απάντησε:

«Καλά δεν θα σφυρίξω για τον Ερμή και θα σφυρίξω για την Καβαλίτσα»;

Υπενθυμίζουμε στον κ. Τζιοπάνο ότι η Energran Kavala BC είναι ένα ιστορικό Σωματείο και αγωνίζεται επί σειρά ετών στις μεγάλες Εθνικές Κατηγορίες, προσφέροντας τα μέγιστα στο χώρο του μπάσκετ αλλά και γενικά στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού!

Επίσης τονίζουμε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε από κανέναν και ούτε θα το κάνουμε ποτέ, την εύνοια της διαιτησίας.

Τέτοιες διαιτησίες μας αδικούν κατάφωρα γιατί δεν σέβονται ούτε την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών αλλά ούτε και την προσπάθεια της Διοίκησης. Η διοίκηση της Energean Kavala BC πρόκειται να ζητήσει επίσημα από την ΕΟΚ την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή κ. Τζιόπανου από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα.

Επίσης δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ομάδα μας από όλους αυτούς που δεν σέβονται την ιστορία της αλλά και τους κόπους και την προσπάθεια των παικτών της μέσα στα γήπεδα!

Τέλος αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την Ομάδα του Ερμή Αγιάς για την άψογη φιλοξενία, την οποία και πρόκειται να ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος στην έδρα μας».

Δεκάλεπτα – Πόντοι:

Δεκάλεπτα: 19-17, 38-35, 64-59, 79-77.

Ερμής Αγιάς (Σκαραφίγκας): Τσιαμπαλής 3 (1), Τσιλούλης 12 (1), Σπυρόπουλος 13, Τζόλος 4, Κόμματος 12 (2τρ., 12ρ.), Ντάλος 2, Τριανταφύλλου 14 (2), Kουκσικς 7, Λάππας 5, Τσούμας 3, Λόλας 4.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 18 (2τρ., 6ασ.), Χουχουμής 2, Ναούμης 13 (3), Προδρόμου 19 (1τρ., 8ρ.), Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 1, Σκλήβας 4, Παπάς 3 (1), Σταματογιάννης 4, Γκαμπερόνι 14.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Ευρώπη Πευκοχωρίου – Ιπποκράτης 84-93
Καστοριά – Διαγόρας Δρυοπιδέων 63-56
Απόλλων Π. – Αμύντας 51-58
Μαρούσι – Εθνικός 96-79
Καρδίτσα – Ψυχικό 64-70
Ερμής Αγιάς – Καβάλα 79-77
Χαρ. Τρικούπης – Ηρακλής 63-76
Ιωνικός Νικαίας – Κόροιβος 102-70

Η Βαθμολογία

  1. Ιωνικός Νικαίας 13 (6-1)
  2. Ηρακλής 13 (6-1)
  3. Ερμής Αγιάς 12 (5-2)
  4. Καρδίτσα 11 (4-3)
  5. Ψυχικό 11 (4-3)
  6. Καστοριά 11 (4-3)
  7. Ιπποκράτης Κω 11 (4-3)
  8. Διαγόρας Δρυοπιδέων 11 (4-3)
  9. Κόροιβος 11 (4-3)
  10. Αμύντας 10 (4-2)*
  11. Ευρώπη Πευκοχωρίου 10 (3-4)
  12. Μαρούσι 9 (3-3)*
  13. Χαρίλαος Τρικούπης 9 (2-5)
  14. Καβάλα 8 (1-6)
  15. Απόλλων Πάτρας 8 (1-6)
  16. Εθνικός 7 (0-7)

Η Επόμενη αγωνιστική

(Σάββατο 1 Δεκεμβρίου)
Ιπποκράτης-Χολαργός
Αμύντας-Καστοριά
Εθνικός-Απόλλων Πάτρας
Καρδίτσα-Ερμής Αγιάς
Κόροιβος Αμαλιάδας-Καβάλα
(Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου)
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Ευρώπη Πευκοχωρίου
Ηρακλής-Ιωνικός Νίκαιας
Ψυχικό-Μαρούσι