Ντοπέ ο Γκαμπερόνι, τέλος από την Καβάλα

Ο σέντερ φορ που αποκτήθηκε πριν από ένα μήνα από την Energean Kavala BC βρέθηκε ντοπαρισμένος με την ουσία κλενβουτερόλη

Εκεί  που η ομάδα φάνηκε ότι έβρισκε την ισορροπία της μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που αντιμετώπισε και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ένα νέο πρόβλημα βρέθηκε μπροστά της. Ο Ματ Γκαμπερόνι, που αποκτήθηκε πριν από ένα μήνα για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα μέσα στην ρακέτα, ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του με την ουσία κλενβουτερόλη (η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα αναβολικά) και συνεπώς η συνεργασία με την Energean Kavala BC λύθηκε αυτόματα!

Το αρνείται ο Γκαμπερόνι, αλλά…

Η κλενβουτερόλη που χρησιμοποιείται απ’ αυτούς που θέλουν να «κάψουν» το λίπος στο σώμα τους και παράλληλα να το αντικαταστήσουν με μυική μάζα! Ο ίδιος ο αθλητής στις συζητήσεις που είχε με τους παράγοντες της ομάδας και τον προπονητή, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει κάνει λήψη μιας τέτοιας ουσίας, όμως το αποτέλεσμα του αντιντόπινγκ κοντρόλ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και έτσι η συνεργασία του με την Καβάλα λύεται αυτόματα! Πιθανότητα ο ύψους 2.08 σέντερ να χρησιμοποίησε στο παρελθόν κάποιο άλλο σκεύασμα για την μυική ενδυνάμωση του, που περιελάμβανε και την συγκεκριμένη ουσία και ο ίδιος να μην το γνώριζε. Ότι και να συνέβη όμως, πλέον έχει μικρή σημασία μιας και δεν μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ελλάδα.

Υποχρεωτικά αντιντόπινγκ κοντρόλ σε όλους του κοινοτικούς

Το γεγονός της άγνοιας λήψης της ουσίας ενισχύεται από το ότι ο πρώην, πλέον, σέντερ της Καβάλας γνώριζε ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι όταν κάποιος κοινοτικός αθλητής έρχεται στην Ελλάδα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε έλεγχο ντόπινγκ! Έτσι κι έγινε στην περίπτωση του και γι’ αυτό «πιάστηκε» με την κλενβουτερόλη.

Άμεση αντικατάσταση

Στην Energean Kavala BC μετά το αρχικό σοκ από την αρνητικότατη αυτή εξέλιξη, αντέδρασαν άμεσα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αντικατάστασης του. Σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να προχωρήσει σε νέα μεταγραφή κοινοτικού, μιας και η χρήση αναβολικών εμπίπτει στην κατηγορία των… τραυματισμών, και άρα πολύ σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις μιας και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας για την λύση της συνεργασίας με τον Γκαμπερόνι αναφέρει τα εξής: «Μετά την γνωστοποίηση της ΕΟΚ ότι ο αθλητής Gamberoni Matthieu Pascal βρέθηκε θετικός κατά τον έλεγχο Ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε από το ΕΣΚΑΝ και την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην επιτρέψει την συμμετοχή του σε κανένα αγώνα, η Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε την λύση της συνεργασίας της με τον εν λόγω καλαθοσφαιριστή».