Energean Kavala BC: Ο ορισμός των διαιτητών, «ξύπνησε» το παρελθόν…

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της για τον ορισμό των διαιτητών του αγώνα με το Πευκοχώρι, που έπαιζαν καταλυτικό ρόλο εις βάρος της πρόπερσι στα πλέι – άουτ με τους Μαχητές

Την έντονη αντίδραση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων των διαιτητών που θα διευθύνουν το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με το Πευκοχώρι. Στο κλειστό του Αγ. Παύλου θα βρεθούν για να «σφυρίξουν» δύο ρέφερι που ξυπνούν πολύ άσχημες αναμνήσεις από το παρελθόν, όταν με τις άδικες και προκλητικές τους αποφάσεις καταδίκασαν την Ένωση σε υποβιβασμό από την Α2 Εθνική κατηγορία στην διαδικασία των play-out κόντρα στους Μαχητές Πεύκων!

Επιστρέφουν Παφίλης – Παγώνης…

Πρόκειται για τον Δημήτρη Παφίλη από την Κοζάνη και κυρίως τον Γιάννη Παγώνη από την Λάρισα (διαιτητές Α1) που διεύθυναν τους αγώνες με τους Μαχητές στην Θεσσαλονίκη, όπου και τις δύο φορές η Καβάλα έχασε οριακά και υποβιβάστηκε! Στον 1ο αγώνα μάλιστα ο διαιτητής Παγώνης, δεν μέτρησε ξεκάθαρα εμπρόθεσμο καλάθι του Κελαϊδη (όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από το βίντεο), το οποίο αν καταλογιζόταν θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. Ο συγκεκριμένος κύριος όμως, όχι μόνο δεν το μέτρησε και έτσι η Καβάλα έχασε 78-76, αλλά μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν επέτρεψαν καν στους παράγοντες της Ένωσης να υποβάλλουν ένσταση…

Αν συμβεί θα είναι ντροπή…

Με αφορμή το πολύ κακό παρελθόν λοιπόν εις βάρος της Καβάλας, στην Energean Kavala BC εξέφρασαν με ανακοίνωση τους  τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι λόγω της πολύ μεγάλης σπουδαιότητας τους αγώνα, κανείς στο στρατόπεδο του συλλόγου δεν θέλει να πιστέψει ότι θα επαναληφθούν τα φαινόμενα των σφαγιαστικών διαιτησιών και ότι οι διαιτητές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Καταλήγει μάλιστα τονίζοντας ότι αν συμβεί κάτι διαφορετικό θα είναι ντροπή για το μπάσκετ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία… Το παιχνίδι με το Πευκοχώρι, όπως έχει τονιστεί και άλλες φορές, είναι κομβικής σημασίας για την προσπάθεια και των ομάδων για σωτηρία, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στην ΚΕΔ. Γι’ αυτό όρισαν άλλωστε αξιολογημένους ρέφερι. Η συγκεκριμένη επιλογή όμως δημιούργησε πολλά ερωτηματικά! Αυτοί που όρισαν τους εν λόγω διαιτητές είτε ξέχασαν, είτε γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν… Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο…

«Έφερε στη μνήμη μας «σφαγιαστικές» διαιτησίες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του συλλόγου αναφέρει τα εξής: «Μετά την δημοσίευση των διαιτητών της 19ης Αγωνιστικής της Α2 και συγκεκριμένα με τον ορισμό των διαιτητών κ. Δ. Παφίλη και κ. Ι. Παγώνη στον εκτός έδρας αγώνα της Energean Kavala BC με τον ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου, ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών εκ μέρους των φιλάθλων μας αλλά και μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της oμάδας.

Ο ορισμός των προαναφερθέντων διαιτητών έφερε στη μνήμη μας «σφαγιαστικές» διαιτησίες της Αγωνιστικής Περιόδου 2016-17, οι οποίες μας στέρησαν τότε, την παραμονή μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Δεδομένης της σπουδαιότητας του αγώνα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη ενέργεια εις βάρος μας και ότι οι διαιτητές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με άψογη και αμερόληπτη διαιτησία.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα είναι ντροπή και όνειδος για το μπάσκετ και δεν θα υπάρξει καμία απολύτως δικαιολογία.

Ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου, θα το διαμορφώσει η αγωνιστικότητα και ο ιδρώτας των παικτών και μόνον των παικτών, όπως αρμόζει στο άθλημα που όλοι μας υπηρετούμε»!