Energean Kavala BC: Αρχίζει δουλειά το «πολυεργαλείο» Μπουτερλεβίτσιους…

Μετά από ένα μήνα το ΑΣΕΑΔ έδωσε το «πράσινο» φως για την αντικατάσταση του αλλοδαπού της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, με τον Λιθουανό που θα κάνει το ντεμπούτο του με τον Ερμή Αγιάς – Τι λέει γι’ αυτόν ο προπονητής του Ανδρέας Καραπιπερίδης

Έστω και καθυστερημένα η πολυπόθητη απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή που έκανε η Energean Kavala BC για να μπορέσει να αντικαταστήσει τον ντοπαρισμένο Γκαμπερόνι βγήκε και ήταν θετική. Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει επιτέλους τον Λιθουανό άσο ο οποίος προπονούνταν εδώ και σχεδόν έναν μήνα στο κλειστό της Καλαμίτσας, ευελπιστώντας ότι θα της προσδώσει την ώθηση που χρειάζεται για να διεκδικήσει με αξιώσεις την σωτηρία. Ο λόγος για τον Σίμας Μπουτερλεβίτσιους, τον οποίο ο προπονητής του Ανδρέας Καραπιπερίδης στις δηλώσεις που έκανε στο Alpha Radio 88.6 χαρακτήρισε «πολυεργαλείο», μιας και μπορεί να αγωνιστεί από τις θέσεις 1 έως 4.

«Μπορεί να παίξει από τις θέσεις 1 έως 4»

Μιλώντας για το νέο παίκτη που θα έχει στην διάθεση του από τον επόμενο αγώνα με τον Ερμή Αγιάς, ο κόουτς της Ένωσης τόνισε ότι «κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ο παίκτης που θα βάζει 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Μην περιμένουμε να δούμε έναν παίκτη που θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού και θα έχει μια μπάλα μόνος του σκοράροντας κατά ριπάς… Είναι ένας παίκτης που έχει τεράστιες παραστάσεις από τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά σαλόνια», έχοντας παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις και βρίσκεται σε μια πολύ ώριμη μπασκετική ηλικία (31 ετών). Το μεγάλο του προσόν είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Αυτό που μπορεί να δώσει στην ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι η εμπειρία του, η επιλογή σωστών αποφάσεων στα κρίσιμα σημεία των αγώνα, η ενέργεια που δίνει στην άμυνα, το άνοιγμα του ρυθμού στην επίθεση. Εκτός αυτού θα δώσει στην 5αδα και περισσότερο ύψος (ύψος 2.00 μ.) παίζοντας από τις θέσεις 1 έως 4. Μ’ αυτό το στοιχείο, πιστεύω ότι, θα μπορέσουμε να μπερδέψουμε τους αντιπάλους μας αυξάνοντας και μειώνοντας το ύψος μας. Στην ουσία πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» που θα απελευθερώσει και τους άλλους παίκτες στην ομάδα, που θα παίξουν στις θέσεις όπου νοιώθουν πιο ασφαλείς».

«Ερωτευμένος με την Καβάλα και την Ελλάδα»

Αναφερόμενος στη συνέχεια για τον χαρακτήρα του αλλά και για τις εντυπώσεις από την Καβάλα, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα θετικό παιδί που γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ, παροτρύνει τους συμπαίκτες του και εγώ εμπιστεύομαι τις απόψεις τους. Η προσμονή και η θέληση του να παίξει στην Καβάλα, σε όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ ήταν μεγάλη. Άλλος στην θέση του μπορεί και να μην περίμενε. Πάντως μετά την θετική είδηση έχει αλλάξει η ψυχολογία του και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει και η ψυχολογία της ομάδας. Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις του από την Καβάλα, μου έχει αναφέρει ότι έχει ερωτευτεί την πόλη και την χώρα και μάλιστα έφερε και την σύζυγο του εδώ. Αυτό που θέλει είναι να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν για να έρθει εδώ καθώς και την διοίκηση».

«Θα κάνει πολλά πράγματα που ίσως να μην είναι αντιληπτά»

Σχολιάζοντας τέλος την αργοπορία στην ανακοίνωση της απόφαση από το ΑΣΕΑΔ δεν θέλησε να πει πολλά εκτός του ότι «το θετικό είναι ότι ήρθε, έστω και αργά, ήρθε». Συνέχισε δε λέοντας ότι «τώρα πλέον θέλουμε να τον εντάξουμε περισσότερο, κυρίως λόγω της αγωνιστικής του απραξίας. Γνωρίζει την ομάδα, γνωρίζει την κατηγορία, ξέρει πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα της Α2 και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε έναν παίκτη που θα σκοράρει 30 πόντους, αλλά θα κάνει πολλά πράγματα που ίσως να μην είναι αντιληπτά»!