Energen Kavala BC: Πάση θυσία «διπλό» στον Εθνικό

Το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα σε εκτός έδρας παιχνίδι θα αναζητήσει η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας στην έδρα του ουραγού της βαθμολογίας

Να πετύχει αυτό που δεν έχει πετύχει καμία φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και στην ουσία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο της στα πλέι άουτ, για την εξασφάλιση της παραμονής, θέλει να πετύχει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει στον Πειραιά τον Εθνικό και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στη βάση της για πρώτη φορά με το ροζ φύλλο αγώνα!

Θεωρητικά η αποστολή αυτή είναι εύκολη, μιας και ο Εθνικός βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και την περασμένη αγωνιστική δέχτηκε 197 πόντους από τον Ιωνικό, ωστόσο στην Ένωση γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν είναι προσεκτικοί και σοβαροί στο παιχνίδι τους, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύμα έκπληξης, όπως ακριβώς συνέβη και με το Πευκοχώρι, που είναι (μέχρι στιγμής) η μοναδική ομάδα που ηττήθηκε από τον σημερινό αντίπαλο της Καβάλας!

Στους υπολογισμούς για την σωτηρία τους, στο στρατόπεδο της ομάδας του Ανδρέα Καραπιπερίδη υπολογίζουν ότι θα κερδίσουν τους 2 βαθμούς από τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν σκέφτονται καν την περίπτωση της αποτυχίας που θα είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Θέλουν για πρώτη φορά την εκτός έδρας νίκη και θέλουν για πρώτη φορά να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους, κάνοντας έστω και στο τέλος ένα νικηφόρο σερί. Στην ουσία θέλουν να κάνουν, όπως λέει και ο προπονητής τους στις δηλώσεις του για τον σημερινό αγώνα, ένα νέο ξεκίνημα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Με το μυαλό στο Μαρούσι

Στην Καβάλα θα έχουν μεν την προσοχή τους στραμμένη στον αγώνα, αλλά το μυαλό τους θα είναι και στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας (σε ότι αφορά την παραμονή) που θα γίνει στο Μαρούσιο μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ευρώπης Πευκοχωρίου. Αν, όπως όλοι θέλουν στην Καβάλα, η Ένωση κερδίσει στον Εθνικό και το Μαρούσι εκμεταλλευτεί την έδρα του, θα είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλές αγωνιστικές που η Energean Kavala BC θα περάσει πάνω από την «κόκκινη γραμμή» του άμεσου υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 28ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Μαρούσι – Ευρώπη Πευκοχωρίου
Απόλλων Π. – Καστοριά
Ιπποκράτης – Ερμής Αγιάς
Καρδίτσα – Χ. Τρικούπη
Ψυχικό – Ιωνικός Ν.
Εθνικός – Καβάλα
Αμύντας – Κόροιβος
Διαγόρας Δρ. – Ηρακλής

Στην καλύτερη 5αδα ο Ετινόζα

Εν τω μεταξύ με την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε το Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας, στο νικηφόρο αγώνα με τον Αμύντα, ο Ετινόσα Ερεβμπενάζιε συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 5αδα της 27ης αγωνιστικής ημέρας. Είναι γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα (το 3ο για τον Έτι στην Καβάλα) η απόδοση του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Φαίνεται όμως ότι σιγά – σιγά ανεβάζει στροφές, γεγονός που σίγουρα θα ωφελήσει την  Ένωση στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η αναφορά για την εμφάνιση του Ετινόζα είναι η εξής: «Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ της Καβάλας κόντρα στον Αμύντα. Ο Ερεβμπενάζιε μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, όμως αγωνίζεται σαν… έμπειρος παίκτης και το έδειξε στον αγώνα με τον Αμύντα, όντας ο… μαέστρος στη νίκη της ομάδας του. Ο νεαρός γκαρντ που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και έχει αγωνιστεί και στην Μπιλμπάο, πέτυχε 14 πόντους με 4/5 δίποντα και 2/5 τρίποντα, μοιράζοντας 5 ασίστ και κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ, στην καλύτερη εμφάνιση του για τη φετινή σεζόν.