Energean Kavala BC: Από τη Δευτέρα στο γήπεδο εν όψει Ψυχικού

Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη θέλει να κάνει την 3η σερί νίκη, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Α2

Από την Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησαν και πάλι οι προπονήσεις στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, εν όψει του αγώνα με το Ψυχικό το Σάββατο στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το ρεπό που έδωσε ο κόουτς Καραπιπερίδης ήταν λίγων ημερών μιας και στην κυριολεξία δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο, σ’ αυτές τις τελευταίες στροφές της χρονιάς!

Τα δεδομένα για την Energean Kavala BC είναι ξεκάθαρα, πριν από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μια νίκη παραπάνω από το Πευκοχώρι ή το Μαρούσι, για να μπορέσει να πάρει την τελευταία θέση στα πλέι – άουτ για την διεκδίκηση της παραμονής. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνει είναι κατ’ αρχήν να κερδίσει το Σάββατο στην Καβάλα το Ψυχικό και στην τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα με την Καρδίτσα του Γιάννη Τζήμα. Παράλληλα πρέπει να περιμένει μια τουλάχιστον ήττα από τους δύο μεγάλους αντιπάλους της, για να βρεθεί από πάνω! Στην προτελευταία αγωνιστική το Πευκοχώρι υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών που παλεύει για να φύγει από τα πλέι – άουτ, ενώ το Μαρούσι (που στην κυριολεξία αυτοκτόνησε από την ήττα από το Πευκοχώρι στην Αθήνα) θα παίξει στο Μεσολόγγι με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα από την Χαλκιδική (που στο Μαρούσι έπαιξε χωρίς Μανούσο και Κιτσούλη) θα πάει στην αδιάφορη Καστοριά και το άλλοτε κραταιό Μαρούσι θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ιωνικό.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο προπονητής της Ένωσης Ανδρέας Καραπιπερίδης τόνισε ότι «εμείς είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Βλέπουμε μόνο τον αγώνα με το Ψυχικό και τίποτα άλλο. Πρέπει πάση θυσία να το κερδίσουμε και αν το καταφέρουμε να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι».

Μετά την ήττα του Αμαρουσίου, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να απομακρύνει τον προπονητή της Κώστα Κεραμιδά, όμως η απόφαση αυτή άλλαξε μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου της ομάδας. Το Μαρούσι λοιπόν παραμένει με τον ίδιο προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε τα χρονιά, πράγμα που συμβαίνει μόνο σε 6 από τις 16 ομάδες της Α2, ανάμεσα τους και η Καβάλα με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη.