Energean Kavala BC: Παράθυρο εισόδου στα πλέι άουτ, μετά την αποχώρηση του Πευκοχωρίου

Η ομάδα της Χαλκιδικής αποφάσισε, για λόγους που δεν ανακοίνωσε, να μην αγωνιστεί στην τελευταία αγωνιστική και έτσι να υποβιβαστεί άμεσα

Παράθυρο για την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας στα πλέι άουτ για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία, άνοιξε μετά την απόφαση της διοίκησης της Ευρώπης Πευκοχωρίου να μην ταξιδέψει η ομάδα στην Καστοριά για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος!

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του συλλόγου της Χαλκιδικής στο fb, τονίζεται ότι οι λόγοι που οδήγησαν την διοίκηση στη συγκεκριμένη απόφαση είναι εσωτερικοί χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Επισημαίνεται επίσης ότι με την κίνηση αυτή θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία στις υπόλοιπες ομάδες να διεκδικήσουν την σωτηρία τους μέσω των πλέι άουτ.

Η ομάδα που επωφελείται από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη είναι ξεκάθαρα η Energean Kavala BC, η οποία θα ακόμα και να ηττηθεί το προσεχές Σάββατο στην Καρδίτσα θα ξεπεράσει το Πευκοχώρι στη βαθμολογία, που σύμφωνα με τον κανονισμό (αν δεν κατεβεί για να αγωνιστεί) θα χάσει το παιχνίδι στην Καστοριά με 20-0 και θα μηδενιστεί. Έτσι θα κατακτήσει την 14η θέση (την τελευταία της 4αδας των πλέι ουτ) και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την σωτηρία της με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα που θα κατακτήσει την 11η θέση της βαθμολογίας.

«Για λόγους που δεν είναι της παρούσης…»

Αναλυτικά η Ανακοίνωση Ευρώπης Πευκοχωρίου αναφέρει σχετικά: «Μετά από έκτακτο Δ.Σ του συλλόγου μας αποφασίσαμε η ομάδα του αντρικού τμήματος μπάσκετ για λόγους εσωτερικούς (που δεν είναι της παρούσης για περαιτέρω ανάλυση) την επόμενη αγωνιστική σεζόν να μην αγωνιστεί στην Α2 εθνική κατηγορία. Για τον λόγο αυτό, σεβόμενοι την ΕΟΚ και τις υπόλοιπες ομάδες και για να μη στερήσουμε το δικαίωμα σε καμία από αυτές να αγωνιστεί στα play out και να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α2, η ομάδα μας δεν θα κατέβει να αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καστοριά, ώστε να μην συμμετέχει στην διαδικασία των play outs. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες που θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την παραμονή τους στην κατηγορία».