Energean Kavala BC: Ρίχνεται στη «μάχη» των πλέι αουτ

Αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τετάρτης (17.00) τον Απόλλων Πατρών στο γήπεδο της Περιβόλας

Στη «μάχη» των πλέι άουτ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ρίχνεται το απόγευμα της Τετάρτης (15/5) η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, με στόχο να σώσει την παρτίδα και να εξασφαλίσει την παραμονή της. Μπορεί τα δεδομένα και οι προβλέψεις να μην είναι ευνοϊκές για το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη, μιας και (όπως και πριν από δύο χρόνια με τους Μαχητές Πεύκων) αγωνίζεται με μειονέκτημα έδρας, ωστόσο υπάρχει η πίστη ότι μπορεί να γίνει η υπέρβαση!

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Η θέληση για νίκη κάνει την διαφορά σε τέτοια παιχνίδια…»

Για να συμβεί αυτό πρέπει, σύμφωνα με τον κόουτς της Ένωσης, οι παίκτες της ομάδας θα πρέπει να πιστέψουν μέσα τους ότι μπορούν να πετύχουν. «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι οι δυνατότητες του αθλητή αλλά το κατά πόσο πιστεύει μέσα του ότι μπορεί να τα καταφέρει. Είναι ιδιαίτεροι αγώνες όπου η εσωτερική θέληση θα παίξει τον ρόλο της» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «για να μπορέσουμε να σπάσουμε την έδρα του αντιπάλου θα πρέπει να μπούμε με πίστη και δύναμη και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας μέχρι το τέλος. Όλες οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους πλέον. Ξέρουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων τους και άρα αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι η θέληση για τη νίκη»!

Ο Απόλλων Πατρών δεν μοιάζει σε τίποτα με την ομάδα που αντιμετώπισε η Καβάλα στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και την κέρδισε με 22 πόντους διαφορά! Τότε είχε πολλά προβλήματα, δεν είχε ξένο παίκτη και κυρίως δεν είχε τον Στεφανίδη, που παίζει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00 στο γήπεδο της Περιβόλας και διαιτητές θα είναι οι Τσώνος, Θεονάς και Γιακείμη.

Η αποστολή της Καβάλας, ξεκίνησε για τον προορισμό της μετά την πρωινή προπόνηση της Τρίτης και αναμένεται να επιστρέψει στην Καβάλα τα ξημερώματα της Πέμπτης.