ΑΟ Καβάλα: Θ’ ανέβει και φέτος στο Βώλακα

Στο προπονητικό κέντρο στα ορεινά της Δράμας θα πραγματοποιήσει το 2ο στάδιο της προετοιμασίας του το «καραβάκι»

Στο προπονητικό κέντρο του Βώλακα, στα ορεινά της Δράμας θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου η ομάδα της Καβάλας. Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου ως «ΠΑΕ ΑΟΚ 1965» τονίζεται ότι βρίσκεται εκεί για 13 ημέρες από τις 17 έως τις 29 Αυγούστου, αμέσως μετά το τέλος του πρώτου μέρους της προετοιμασίας της. Μάλιστα θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που επιλέγει το συγκεκριμένο κέντρο για να δουλέψει εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων της

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 ανακοινώνει ότι για τρίτη συνεχόμενη χρόνια και μετά το πέρας του πρώτου σταδίου προετοιμασίας η ομάδα μας θα μεταβεί στο Αθλητικό κέντρο Βώλακα για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας κατά τις ημερομηνίες 17/8 μέχρι 29/8» .

Σέντρα στις 29 Σεπτεμβρίου, χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ

Εν τω μεταξύ, αρκετές ειδήσεις έβγαλε, όπως άλλωστε αναμενόταν, συνεδρίαση των 14 ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο όπως είναι γνωστό θα συμμετέχει και ο ΑΟ Καβάλα. Το «καραβάκι» σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση των συλλόγων που θα απαρτίζουν το 3ο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, εκπροσώπησαν οι κ. κ. Αντωνίου, Δεληκάρης καθώς και ο υπάλληλος της υπό σύσταση ΠΑΕ Δ. Κωνσταντάρας.

Όπως έγινε γνωστό οι ομάδες αποφάσισαν στο πρωτάθλημα να μην υπάρχουν δύο φάσεις (κανονική και πλέι-οφ για άνοδο και πλέι – άουτ για αποφυγή του υποβιβασμού). Αυτό που επιθυμούν είναι οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών να προβιβάζονται στην Super League 2 ενώ οι τελευταίοι τέσσερις θα υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Όσον αφορά τώρα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, φαίνεται ότι θα φτάσουμε στο τέλος του Σεπτέμβριου για να δοθεί η σέντρα. Η πρώτη ημερομηνία που έπεσε στο τραπέζι είναι η 29η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προλάβουν όλες οι ομάδες να λύσουν τα ουκ ολίγα προβλήματα που έχουν με την σύσταση των ΠΑΕ και να ετοιμαστούν αγωνιστικά.

Μια ακόμα σημαντική πρόταση που έκαναν οι ομάδες είναι να μην υπάρξει τελικά το παράλληλο πρωτάθλημα του Κ-19. Προτάθηκε δηλαδή οι ομάδες νέων να απαρτίζονται από παίκτες γεννηθέντες το 2002, άρα δεν θα υπάρχει Κ19. Επιπλέον, προτάθηκε να υπάρχουν στα ρόστερ 10 (αντί πέντε) ερασιτέχνες παίκτες μέχρι 23 ετών και η δυνατότητα μέχρι πέντε ξένους ταυτόχρονα στην 11άδα.

Όλα τα παραπάνω προτάθηκαν κυρίως λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ή φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν τα σωματεία στην διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να συντηρούν (με ότι αυτό συνεπάγεται) μια δεύτερη ομάδα. Ταυτόχρονα με τον διπλασιασμό του αριθμού των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των συλλόγων, αναμένεται να μειωθεί αρκετά ο προϋπολογισμός της χρονιάς. Κι αυτό γιατί όσο περισσότερους επαγγελματίες έχει μια ομάδα, τόσο περισσότερες δαπάνες θα έχει σε ότι αφορά την ασφάλιση τους και την εφορία που προκύπτει.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις των ομάδων της Football League και όχι οριστικές αποφάσεις. Κι αυτό γιατί τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πρωτάθλημα τον έχει η διοργανώτρια αρχή που είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν λοιπόν σ’ αυτή την πρώτη σύσκεψη, θα αποσταλούν στην ΕΠΟ η οποία και θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της για να ισχύσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση έγινε κουβέντα και για το μέγα θέμα της χρηματοδότησης του πρωταθλήματος και εκφράστηκε η αγωνία των ομάδων για το τι μέλλει γενέσθαι και αν η Πολιτεία θα φανεί συνεπείς στις υποσχέσεις που δόθηκαν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.