ΑΟ Καβάλα – Μπάσκετ με αμαξίδιο: Κέρδος η συμμετοχή στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας

Την 4η θέση κατέλαβε η ομάδα της Καβάλας στην τελική φάση της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας

Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στα δύο παιχνίδια που έδωσε στο πλαίσιο του Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟ Καβάλας μόνο κερδισμένη είναι από την εμπειρία της συμμετοχής της στην τελική φάση της διοργάνωσης όπου αντιμετώπισε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Και μόνο η πρόκριση του στο F4 ήταν για το συγκρότημα του Γρηγόρη Αϊβαζίδη μια μεγάλη επιτυχία που δείχνει ότι σιγά – σιγά και με σταθερά βήματα η ομάδα μεγαλώνει και αν συνεχίσει μ’ αυτό το ρυθμό σύντομα θα είναι σε θέση να κοντράρει στα ίσα ακόμα και τους μεγάλους αντιπάλους που κυριαρχούν στο χώρο στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, μπορεί ακόμα να υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία της ομάδας, όμως ακόμα και έτσι ο ΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά και αυτό είναι που πρέπει να μείνει από την εμπειρία της συμμετοχής στο Final 4 της Θεσσαλονίκης.

Άνετη… ήττα

Στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα, το απόγευμα της Παρασκευής, γνώρισε βαριά ήττα από τον Άτλαντα με 74-33 και αποκλείστηκε από τον τελικό. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του αγώνα ήταν εμφανώς πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί σε σχέση με τον ΑΟΚ και το έδειξαν άμεσα στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξαν πιεστική άμυνα, είχαν πολλές επιλογές στην επίθεση και έτσι έφτασαν άνετα στη νίκη κόντρα στην Καβάλα, που προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική με πρωταγωνιστές το δίδυμο Χατζησάββα – Τσίλη, αλλά και τον Πετράκης.
Τα δεκάλεπτα: 5-26, 11-38, 23-55, 33-74.
Καβάλα (Αϊβαζίδης): Βρασίδας, Πολυχρονιάδης, Πετράκης 7, Τσίλης 8 (1), Τεφτερίδης 5, Αίβαζίδης, Μασμανίδης 2, Χατζησάββας 11.
Άτλας (Ορφανίδης): Στάνκοβιτς 8, Ντομγκιόνι 5, Ράσα 8, Χαλδαίος, Βέζμαρ, Ζαφειρόπουλος 4, Χριστοδούλου 20, Κότσαρης 14, Λεγάκης 2, Τσαπανίδης 13.

Στάθηκε καλύτερα…

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, ο ΑΟΚ πάλεψε περισσότερο το παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Μέγα Αλέξανδρο από τον οποίο ηττήθηκε με 84-55. Ο ΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά ειδικά στο 1ο δεκάλεπτο, όπου έμεινε πίσω για ένα καλάθι (16.14), αλλά στη συνέχεια ο αντίπαλος πήρε διαφορά και τελικά την εύκολη νίκη. Ακόμα και έτσι όμως οι παίκτες της Καβάλας δεν παράτησαν το παιχνίδι, συμβάλλοντας στην προσφορά θεάματος υψηλής ποιότητας.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 40-27, 63-42, 84-55.
Μέγας Αλέξανδρος (Χατζησωγίδου): Α. Διμπιτούζης 20, Καλογιάννης, Ανατολίτης 3, Δαούλας, Δίτσης 34, Π. Διμπιτούζης 27 (1).
Καβάλα (Αϊβαζίδης): Βρασίδας 2, Πολυχρονιάδης 6, Πετράκης 13, Τσίλης 15, Αϊβαζίδης 2, Μασμανίδης, Τεφτερίδης 7, Χατζησάββας 10.
*** Αξίζει να σημειωθεί ότι κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα της Δωδεκανήσου, που στον μεγάλο τελικό επικράτησε μετά από «μάχη» του Άτλαντα με 54-49.