ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Νίκη (2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου) για τον Βασίλη… [Φωτογραφίες]

Αφιερωμένο στον φροντιστή της ομάδας, τον οποίο αποχαιρέτησε την Παρασκευή (20/12) ήταν το «τρίποντο» στο «Ανθή Καραγιάννη»

Στο μεγάλο απόντα της αναμέτρησης της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη», τον φροντιστή της ομάδας Βασίλη Βασιλειάδη, τον οποίο αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα οδύνης την Παρασκευή (20/12) ήταν αφιερωμένη η νίκη του ΑΟΚ με 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου! Οι παίκτες της Καβάλας αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 61χρονου ανθρώπου που τους φρόντιζε όπως την ίδια του την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στην αρχή του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Στον αγώνα ήταν παρούσα η οικογένεια του, ενώ στο σημείο απ’ όπου παρακολουθούσε συνήθως τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, υπήρχε μια φωτογραφία του, στην οποία άφησαν λουλούδια οι παίκτες και τον δύο ομάδων.

Φάσεις και γκολ

Εκεί έτρεξε αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ στο 55ο λεπτό ο Κώστας Μαρκόπουλος, μαζί με όλη την ομάδα. Το τέρμα αυτό με το πολύ όμορφο γυριστό σουτ, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Κέρθι, άλλαξε την ροή του αγώνα, που μέχρι σ’ εκείνο το σημείο δεν πρόσφερε τίποτα, εκτός από δυνατές μονομαχίες. Απ’ εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός Βόλου πίεζε για να ισοφαρίσει αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δήμιζα. Στο 69’ ο παιχνίδι έγειρε περισσότερο υπέρ του ΑΟΚ, με την αποβολή με 2η κίτρινη του Φαζού για διαμαρτυρία στο διαιτητή, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» μη έχοντας τίποτα άλλο να χάσουν βγήκαν μπροστά και ζήτησαν ένα πέναλτι, για το οποίο ο διαιτητής που ήταν μπροστά στη φάση έδειξε «παίζεται»! Ο Ολυμπιακός είχε μια διπλή ευκαιρία με τον Ντούνη στο 78’, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από το Μελισσόπουλο σε κενή εστία.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης (83’ Θωμαϊδης), Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος, Κέρθι, Καθάριος (61’ Ορφανίδης), Στίκας, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος Β. (63’ Χαντί).

Ολυμπιακός Βόλου: Γιδόπουλος, Γραικός, Φάζος, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Λάσκαρης (89’Δεινόπαπας), Ραντί, Κουτσιανικούλης, Ντούνης (85’ Στεβάνοβιτς), Τσίτας.