ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όταν σκοράρει, (συνήθως) κερδίζει…

Συνολικά 508 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ έμεινε η ομάδα από το 87ο λεπτό του αγώνα με την Καλαμάτα, έως το 55ο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου

Με πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος στο 55ο λεπτό του αγώνα της περασμένης Κυριακής (22/12) με τον Ολυμπιακό Βόλου μπήκε ένα τέλος στην «ξηρασία» που επικρατούσε στην επίθεση της ομάδας της Καβάλας, η οποία είχε μείνει χωρίς τέρμα για 5 ολόκληρα παιχνίδια (4 του πρωταθλήματος και 1 του κυπέλλου). Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΑΟΚ είχε χάσει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο γκολ που σημείωσε ήταν (και πάλι με τον Μαρκόπουλο) στο 87ο λεπτό του αγώνα της 8ης αγωνιστικής με την Καλαμάτα, για συνολικά 508 αγωνιστικά λεπτά (χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις), κάτι που μόνο τιμητικό δεν είναι για μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα.

Υπολογίζονται τα 3 λεπτά της αναμέτρησης με την Καλαμάτα, καθώς και τα 90λεπτα στις επόμενες αναμετρήσεις με Ιάλυσο (0-0), Νίκη Βόλου (2-0), Ιωνικό (0-0), Διαγόρα (0-0) καθώς και η ήττα αποκλεισμός από το κύπελλο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ με 4-0.

Από τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος της Football League, προκύπτει ότι όποτε σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι, ταυτόχρονα καταφέρνει να παίρνει και τη νίκη. Η μοναδική περίπτωση που ο ΑΟΚ σκόραρε αλλά έχασε το παιχνίδι ήταν η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής στην Ιεράπετρα της Κρήτης όπου σκόραρε δύο φορές, αλλά έχασε με 3-2!

Η Καβάλα μετά από 13 αγώνες, έχει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, έχοντας πετύχει 15 γκολ (4η καλύτερη επίθεση) ενώ δέχτηκε 9 γκολ (3η καλύτερη άμυνα).