Μάκης Κεβρεκάκης: «Ο Χαντιτάτζι ήθελε να γίνει συνέταιρος και όχι αγοραστής»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Καναδοιρανού επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για τον ΑΟΚ μιλάει για την πρόταση που κατέθεσε στους μετόχους της ΠΑΕ και σχολιάζει την απάντηση τους

Την άποψη ότι τέτοιους είδους ανθρώπους δεν θα πρέπει να τους απομακρύνουμε από την Καβάλα και τον ΑΟΚ και ότι δεν θα πρέπει απορρίπτουμε προτάσεις συνεργασίας τόσο αβασάνιστα, εξέφρασε μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 ο Μάκης Κεβρεκάκης, αναφορικά την υπόθεση του ενδιαφέροντος που έδειξε για την ομάδα ο Καναδοιρανός επιχειρηματίας Άλεξ Χαντιτάτζι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε ο επενδυτής στους 3 μετόχους της ΠΑΕ ΑΟΚ και ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση του δεν είναι να αγοράσει την ομάδα αλλά να συμμετέχει ως συνέταιρος στην προσπάθεια που γίνεται.

Επίσης σχολίασε το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΟΚ αναφέροντας ότι δεν την βρήκε… ευγενική, ενώ ξεκαθάρισε τι συνέβη με την οικονομική βοήθεια που προσφέρθηκε να δώσει ο κ. Χαντιτάτζι στη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τους παράγοντες της ομάδας.

Παράλληλα μίλησε για το πώς βρέθηκε στην Καβάλα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ποιος τον «σύστησε» με την Ελλάδα και την περιοχή και αναφέρθηκε στα επενδυτικά του σχέδια, τονίζοντας ότι ο Αλεξάντερ Χαντιτάτζι έχει ως στόχο να αποτελέσει μέλος της κοινωνίας της Καβάλας.

Για την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντας του επενδυτή είπε ότι: «Η επιστολή του επενδυτή έγινε μετά από πολύωρες συζητήσεις και επαφές με τους 3 μετόχους της ΠΑΕ ΑΟΚ. Τίποτα δεν προδίκαζε ότι τελικά θα υπάρξει άρνηση από την πλευρά τους λόγω άκαιρης χρονικής στιγμής. Διότι άκαιρη χρονική στιγμή υπήρχε και κατά την προφορική συζήτηση των δύο πλευρών. Εκεί δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Η πρόθεση του επενδυτή έγινε αντιληπτό από τους μετόχους ότι ήταν γνήσια, δεδομένου ότι αυτός τους εξέφρασε την πρόθεση του να γίνει μέλος της κοινότητας της Καβάλας. Κι αυτό γιατί ο στόχος του είναι να επενδύσει στην περιοχή στο μέλλον.




Πιστεύω ότι υπήρξε μια τεράστια ευκαιρία όχι για τον ΑΟΚ αλλά για την πόλη, προκειμένου τουλάχιστον η ποδοσφαιρική της ομάδα όχι απλά να πρωταγωνιστήσει αλλά και να εμπνεύσει με τον τρόπο που θα λειτουργούσε σε όλα τα επίπεδα, από τις Ακαδημίες μέχρι τις κτηριακές υποδομές. Πιστεύω ότι μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να παρθεί μετά από μεγαλύτερη περισυλλογή».

Για την απάντηση της ΠΑΕ ΑΟΚ δήλωσε ότι: «η απάντηση των μετόχων είναι καταλυτική και λέει ξεκάθαρα ότι «δεν πουλάμε τώρα». Εδώ όμως θα πρέπει να επισημάνω ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ζήτησε να αγοράσει την ΠΑΕ. Ζήτησε να γίνει συνέταιρος στην προσπάθεια προόδου της ομάδας και ταυτόχρονα ζήτησε από τους μετόχους να του υποδείξουν τον τρόπο που μπορεί αυτό να συμβεί. Η απάντηση που πήρε ότι την παρούσα χρονική στιγμή οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται κάνοντας λόγω για άκαιρη στιγμή, ενώ στην επιστολή τους την χαρακτηρίζουν την χρονική στιγμή κρίσιμη!

Κατά την προσωπική μου άποψη, εφ’ όσον υπάρχει μια κρίσιμη καμπή για τον ΑΟΚ, πιο κατάλληλη στιγμή απ’ αυτή για την οικονομική του ενίσχυση (έτσι ώστε να κάνει και μεταγραφές και να έχει περισσότερες πιθανότητες ανόδου) ήταν τώρα! Οι μέτοχοι όμως του λένε «φύγε τώρα και έλα το καλοκαίρι», όμως προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η απάντηση δεν είναι και τόσο ευγενική».

Για τη διάψευση περί ύπαρξης επιταγής και οικονομικής βοήθειας του επενδυτή από τον ΑΟΚ: «Δεν είναι ακριβές αυτό που ισχυρίστηκε η πλευρά της ΠΑΕ ΑΟΚ. Ο κ. Χαντιτάτζι κατά την διάρκεια των προφορικών συζητήσεων, όταν τέθηκε από τους μετόχους η ανάγκη της άμεσης αναγκαιότητας ενίσχυσης της ομάδας με 1-2 παίκτες από ανώτερες κατηγορίες, που έμειναν ελεύθεροι (δεν έχουν συμβόλαιο) και άρα μπορούν μέχρι 15 Φεβρουαρίου να κάνουν μεταγραφή, προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει οικονομικά δίνοντας τους το ποσό που απαιτείται προκειμένου να καλύψουν αυτή την αναγκαιότητα. Αυτή η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή από τους μετόχους»!

Για το ποιος του «σύστησε» την Ελλάδα και την Καβάλα: «Υπάρχει κάποιος συνεργάτης του Χαντιτάτζι στο Τορόντο του Καναδά που του έστρεψε κατά πρώτον το βλέμμα στην Ελλάδα, κατά δεύτερον στη Βόρεια Ελλάδα και κατά τρίτον στην Καβάλα απ’ όπου και ο ίδιος κατάγεται. Ο Αλεξάντερ Χαντιτάτζι ήρθε στην Καβάλα και ερωτεύτηκε την πόλη και την περιοχή γενικότερα. Ήδη έκανε έναρξη επενδύσεων στη Χαλκιδική και έτσι γεννήθηκε και το ενδιαφέρον του για την ομάδα, για την οποία πρέπει να πω ότι έμαθε την ιστορία και την παράδοση της. Όπως μας είπε, γεννήθηκε μετά την ίδρυση της ομάδας αλλά ο ΑΟΚ θα υπάρχει και μετά τον θάνατο του. Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι «δική μου επιδίωξη είναι να είμαι ένα σημάδι στην ιστορία της ομάδας, κι αυτό το σημάδι θα ήθελα να λάμπει και να είναι ξεχωριστό». Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι έχει αδυναμία στις υποδομές, τις έμψυχες και τις άψυχες, δηλαδή τις Ακαδημίες με τα μικρά παιδιά αλλά και στα κτήρια που τις φιλοξενούν. Έδειξε μια πρόθεση παρέμβασης και στα δύο αυτά σημεία».

Για την αρνητική απάντηση της ΠΑΕ ΑΟΚ: «Πραγματικά εξεπλάγην με την καταλυτική διακοπή των διαπραγματεύσεων από τον ΑΟΚ με την επίκληση του κρίσιμου χρονικού σημείου. Εύχομαι, και φυσικά η δική μου η προσπάθεια αυτή θα είναι γιατί ως Καβαλιώτης αγαπάω την ομάδα και την πόλη, να μην χαθεί το ενδιαφέρον του κ. Χαντιτάτζι, άσχετα αν είμαι πικραμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Όπως και να το κάνουμε η αποδοχή του στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ θα την βοηθούσε να αναπνεύσει οικονομικά και θα δημιουργούσε περισσότερες πιθανότητες ανόδου. Όμως οι μέτοχοι κρίνουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή μιας τέτοιας οικονομικής ενίσχυσης. Αλλιώς δεν βρίσκω λόγο να τον αρνηθούν».

Για την προτροπή της ΠΑΕ ΑΟΚ να πάει στην ΕΕΑ και να εξασφαλίσει αδειοδότηση: «Αυτή επισημείωση στην επιστολή της ΠΑΕ ΑΟΚ δίκην συμβουλής είναι λανθασμένη. Γιατί στην ΕΕΑ κάνει αίτηση να εγκριθούν αυτά τα οποία συμφώνησες. Αν δεν υπάρχει συμφωνία δεν μπορείς να πας εκεί. Γιατί να ζητήσεις την αδειοδότηση στην Επιτροπή; Για αγορά; Για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Γιατί πράγμα; Πρέπει λοιπόν να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη και άμεσα μετά να ξεκινήσει η νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία για την έγκριση αδειοδότησης».

 Καταλήγοντας ο Μάκης Κεβρεκάκης αφού επανέλαβε ότι η προσπάθεια του θα επικεντρωθεί να μην κλείσει η πόρτα του ενδιαφέροντος του Αλεξάντερ Χαντιτάτζι για τον ΑΟΚ επισήμανε ότι «θα πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα τέτοιους ανθρώπους να μην τους χάνουμε τόσο εύκολα. Όταν δίνεται μια ευκαιρία η ομάδα να πάει μπροστά και να έχουμε την πιθανότητα να ζήσουμε και πάλι στιγμές δόξας όπως στο παρελθόν, δεν θα πρέπει αβασάνιστα να την καταργούμε».