ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Η ήττα (1-0) ήρθε στις καθυστερήσεις

Με γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΑΟΚ έχασε στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό

Οδυνηρή ήττα που την απομακρύνει σημαντικά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας υπέστη το απόγευμα της Κυριακής (9/2) στην Ηγουμενίτσα η ομάδα της Καβάλας. Έχασε με 1-0 από τον τοπικό Θεσπρωτό με γκολ που σημείωσε ο Κολλάς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, σ’ ένα παιχνίδι όπου δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες και όλα έδειχναν ότι θα λήξει χωρίς νικητή!
Η εμφάνιση του ΑΟΚ δεν κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μιας και ειδικά στο 2ο ημίχρονο προσπάθησε να προστατεύσει τα νώτα του, κάτι που φαινόταν ότι θα τα καταφέρει, παρά την πίεση των γηπεδούχων που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να πάρουν «ανάσα» στη «μάχη» της παραμονής! Στο 92ο λεπτό όμως ο νεοεισελθών Δημητρούλας βρήκε τον Κολλά μέσα στην περιοχή κι αυτός με πλασέ παραβίασε την εστία του Δήμιζα κάνοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η Καβάλα προσπάθησε στα τρία λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει το «Χ», αν και φωνάζει για μια περίπτωση πέναλτι σε χέρι αμυντικού στην τελευταία φάση του αγώνα!

Μέτρια εμφάνιση
Όπως τονίστηκε η εμφάνιση της ομάδας ήταν μέτρια και είχε βασικό προσανατολισμό την υπεράσπιση του απαραβίαστου της εστίας. Μόνο στο 1ο μέρος ο Παπαστεργιανός απείλησε με κεφαλιά, και λίγο πριν το τέλος με ένα απ’ ευθείας φάουλ. Όσο για τους γηπεδούχους απείλησαν με τους Μπίκα στο 38’ και τον Κολλά στο 62ο λεπτό.
Με τη φανέλα του ΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθής Πέτρος Ορφανίδης που αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό από τον Οκάν, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν αγωνίστηκε μιας και εξέτισε την 2η αγωνιστική του αποκλεισμού του ο Γαβριηλίδης.

Οι συνθέσεις
Θεσπρωτός: Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς, Σερβιλάκης, Καρβούνης, Βουκομάνοβιτς (68’ Καζβιρόπουλος), Κοντοές, Κωνσταντακόπουλος, Ραμίρεζ, Μπίκας (81’ Δημητρούλας), Ευθυμίου (78’ Κωνσταντίνου).
Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Θωμαϊδης (76’ Μελισσόπουλος), Στίκας, Μαϊδάνος, Ορφανίδης Π. (66’ Οκάν), Παπαδόπουλος Β., Σκαθαρούδης (59’ Ορφανίδης Λ.).