Energean Kavala BC: Κράτησε το «κάστρο» απόρθητο, 71-59 τα Φάρσαλα [Φωτογραφίες]

Αν και επηρεασμένη από τον τραυματισμό του Φλιάτη, η ομάδα του Νίκου Πενταζίδη κράτησε το αήττητο της έδρας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής

Τγο απόρθητο της έδρας στο κλειστό της Καλαμίτσας διατηρήθηκε για ακόμα μια φορά από την Energean Καβάλα BC, που στην αναμέτρηση με τα Φάρσαλα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής επικράτησε με 71-59.

Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του Γιώργου Φλιάτη, που παρακολούθησε με πατερίτσες τον αγώνα, και η απόδοση του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ακόμα και έτσι όμως με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα (για ακόμα μια φορά ο αντίπαλος έμεινε κάτω από τους 65 πόντους) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και διατηρήθηκε σε τροχιά ανόδου!

Τα Φάρσαλα, μετά και τις τελευταίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του (ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή) παρουσιάστηκε με 8 παίκτες, ωστόσο είχε υπεροπλία κάτω από τα καλάθια με την αειθαλή Δέσπο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Καβάλα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ και να «καθαρίσει» τη νίκη πολύ νωρίτερα. Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και μοναδική στιγμή που έμεινε πίσω ήταν όταν πέρασαν μπροστά με 28-29 λίγο πριν το ημίχρονο. Απ’ εκείνο το σημείο όμως μέχρι το τέλος του 2ου 10λεπτου η Ένωση μέτρησε ένα επί μέρους 15-0 και αποκατέστησε τις… ισορροπίες, τις οποίες κράτησε με σχετική ευκολία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Οδηγός της ομάδας ήταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με τα 6 τρίποντα .

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 23-10, 43-29, 53-39, 71-59.