ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Εύκολο απόγευμα, άνετη νίκη 3-0 τον Ιάλυσο

Εξαιρετική εμφάνιση και άνοδος στην 4η θέση της βαθμολογίας με τον Πέτρο Ορφανίδη να κάνει τη διαφορά- Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στα περισσότερα από τα εντός έδρας παιχνίδια της φετινής χρονιάς, ο ΑΟΚ κατάφερε να έχει ένα πολύ εύκολο απόγευμα στον αγώνα κόντρα στον Ιάλυσο Ρόδου, να επικρατήσει με 3-0 και να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας της Football League. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πήρε αυτό που άξιζε στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» κι αν ήταν πιο εύστοχο στην τελική προσπάθεια το τελικό σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις. Ειδικά στο 2ο μέρος μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο! Ο ΑΟΚ επικράτησε κατά κράτος κόντρα σε μια ομάδα που προερχόταν από θετικά αποτελέσματα και ήθελε πάση θυσία να πάρει βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία. Η Καβάλα όμως δεν της άφησε κανένα περιθώριο, έχοντας ως ηγέτη τον Πέτρο Ορφανίδη, που πέτυχε ένα γκολ, έφτιαξε ένα ακόμα, είχε δοκάρι και γενικά έδειξε ότι είναι ο παίκτης που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι. Εξαιρετικός για ακόμα φορά και ο Βασίλης Γαβριηλίδης αλλά και τα δύο νεαρά μπακ Καζαντζίδης και Μαϊδανός.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή της Καβάλας ήρθε στο 7’ με σουτ του Μαρκόπουλου που έδιωξε ο Ανδρούτσος. Τα 1-0 έγινε στο 30’ όταν ο Καθάριος έβγαλε σέντρα και ο Πέτρος Ορφανίδης μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα. Ο Ιάλυσος απείλησε στο 35’ και το 41’ με τον Κονέ, και στη τελευταία φάση ο επιθετικός των φιλοξενούμενων αποχώρησε τραυματίας.
Στην επανάληψη ο Π. Ορφανίδης είχε σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο δοκάρι στο 54ο λεπτό, ενώ το παιχνίδι στην ουσία τελειώνει στο 56’ όταν ο Καζαντζίδης πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ανδρούτσου σε σουτ του Γαβριηλίδη κάνοντας το 2-0. Το τελικό σκορ (3-0) διαμορφώθηκε 4 λεπτά αργότερα όταν μετά από ένα πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Π. Ορφανίδης φεύγει μόνος του και πλασάρει επιτυχημένα τον τερματοφύλακα, με τον Σκαθαρούδη να σπρώχνει την μπάλα (ενώ αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυά) σε κενή εστία. Στο 88’ ο Μαρκόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανδρούτσο με πλασέ και το ίδιο έγινε στο 90’ με κεφαλιά του Β. Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Γαβριηλίδης (75 Θωμαϊδης), Μαρκόπουλος, Κέρθι, Σκαθαρούδης (80’Παπαδόπουλος), Στίκας, Μαϊδανός, Ορφανίδης Π., Κουτσούμπας, Καθάριος (65’ Ορφανίδης Λ.).
Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Πριόνας, Ρεκλείτης,  Πετράκης (46’Χειρίντραντας), Μαστραντωνάκης (69’ Τασιούλης), Μπάρδης,  Πάτας, Κονέ (45’ Μαραγκουδάκης), Κούντικ, Μακροδημήτρης, Παγώνης.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 22ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
– Ιωνικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-0
(16′ Στ. Κρητικός, 33′ Κουιρουκίδης)
– Καβάλα-Ιάλυσος 3-0
(30′ Ορφανίδης Π., 56′ Καζαντζίδης, 60′ Σκαθαρούδης)
– Τρίκαλα – Θεσπρωτός 2-1
(40′ πέν. Ριζογιάννης, 85′ Πέλκας/90+2′ Ντάλα Κόστα)
– Βέροια – ΟΦ Ιεράπετρας 1-2
(5′ Πασάς/54′ Χαντί, 66′ Αποστολόπουλος)
– Νίκη Βόλου –Τρίγλια 2-2
(15′, 57′ Τσιμπούκας–90′ πέν. Μπρίτο, 90+5′ Παπαστεριανός)
– Διαγόρας – Αιγάλεω 1-0
(42′ Μπαρμπαρούσης)
– Ασπρόπυργος – Καλαμάτα 1-0
(50’ Ζγκούρι)

H Βαθμολογία

  1. Τρίκαλα 43
  2. Ιωνικός 40
  3. ΟΦ Ιεράπετρας 37
  4. Καβάλα 36
  5. Διαγόρας 35
  6. Βέροια 34
  7. Νίκη Βόλου 34
  8. Ολυμπιακός Βόλου 31
  9. Αιγάλεω 24
  10. Θεσπρωτός 24
  11. Ιάλυσος 23
  12. Ασπρόπυργος 19
  13. Καλαμάτα 18
  14. Τρίγλια 17

Η επόμενη αγωνιστική
Αιγάλεω-Θεσπρωτός
Ολυμπιακός Βόλου-Διαγόρας
ΟΦ Ιεράπετρας-Τρίκαλα
Tρίγλια-Ιωνικός
Καλαμάτα-Βέροια
Καβάλα-Νίκη Βόλου