ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ο Βαζέχα, οι άλλες επιλογές για τον πάγκο και οι προτεραιότητες της διοίκησης

Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών, καμία σημαντική απόφαση δεν θα παρθεί από την ομάδα

Βουίζει από το πρωί της Πέμπτης η ποδοσφαιρική πιάτσα της Καβάλας, και όχι μόνο, από την διαρροή της είδησης ότι στον ΑΟΚ εξετάζουν την πιθανότητα να εμπιστευτούν την τεχνική ηγεσία της ομάδας σ’ έναν από τους θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου τον Κριστόφ Βαζέχα. Ο πολιτογραφημένος Έλληνας, Πολωνός ποδοσφαιριστής, μετά το τέλος της σπουδαίας καριέρας του με τον Παναθηναϊκό προσπάθησε να «χτίσει» μια νέα καριέρα ως προπονητής, ωστόσο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δεν ήταν καλά. Συνεχίζει όμως να προσπαθεί και σ’ αυτό το πλαίσιο φέρεται να προτάθηκε ο ίδιος στην Καβάλας για να καθίσει στον πάγκο της.

Στον ΑΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά το ποιος είναι Κριστόφ Βαζέχα, και τι έχει κάνει ως ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής στην Ελλάδα, όμως ακόμα δεν φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να αποφασίσουν, όχι μόνο για την περίπτωση του Ελληνοπολωνού προπονητή αλλά και για τις ουκ ολίγες περιπτώσεις που εξετάζουν όλο αυτό το (μικρό σχετικά) διάστημα από τη «διαζύγιο» με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Κι αυτό γιατί προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή είναι να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα συμμετέχει η ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η περιπέτεια της αναδιάρθρωσης

Μπορεί να έχουμε φτάσει περίπου στις αρχές Αυγούστου, όμως στη «χώρα των θαυμάτων» δηλαδή στην Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Αρχικά ήταν σίγουρο ότι η κυοφορούμενη αναδιάρθρωση θα περάσει πανηγυρικά και ότι θα επιστρέψουμε στην Β’ Εθνική του ενός ομίλου. Στη συνέχεια ο ένας όμιλος έγινε δύο, και τώρα πλέον υπάρχει η (ισχυρή) πιθανότητα να μην γίνει καμία αλλαγή, με δεδομένη την άρνηση της Super League η οποία έχοντας και την υποστήριξη της UEFA, απειλεί να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα!

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Λίγκας Super League 2 και Β’ Εθνικής

Όλοι ελπίζουν ότι το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα ξεκινήσει στις 12.00 και εκεί θα συζητηθεί η πιθανή αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες της δεύτερης τη τάξη Λίγκας θέλουν να περάσουν οι αλλαγές, αλλά γνωρίζουν ότι απ’ τη στιγμή που οι «μεγάλοι» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου έχουν αντίθετη άποψη, είναι σε θέση να κάμψουν την ΕΠΟ.

Η λίστα με τους υποψήφιους

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα και τίποτα δεν είναι σίγουρο, γι’ αυτό και δεν μπορεί να παρθεί καμία απόφαση για την ομάδα, πόσο μάλλον για τον προπονητή, που αποτελεί μια από τις πιο κομβικές και κρίσιμες για την πορεία μέσα στη χρονιά. Όταν και άμα κλείσει κι αυτό το «μέτωπο» στον ΑΟΚ δείχνουν να είναι έτοιμοι να γνωστοποιήσουν τις αποφάσεις τους. Όπως τονίστηκε και παραπάνω την «πόρτα» της ομάδας έχουν χτυπήσει αρκετοί προπονητές που θέλουν να εργαστούν σ’ ένα «καλό μαγαζί» όπως είναι αυτό της Καβάλας, ενώ κάποιοι άλλοι τους για τους οποίους ενδιαφέρθηκε η ομάδα βλέπουν με καλό μάτι την πιθανότητα συνεργασίας. Μέχρι στιγμής τα ονόματα των Ανυφαντάκη, Βασιλακάκη, Μπαξεβάνου, αλλά και του Καβαλιώτη τεχνικού του Παραλιμνίου Νίκου Καραμπετάκη, είναι κάποια απ’ αυτά που ακούστηκαν και μέσα σ’ αυτή τη λίστα προστέθηκε και του Κριστόφ Βαζέχα!