Energean Kavala BC: Κυκλοφόρησε η κάρτα οικονομικής ενίσχυσης

Ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας που καλεί τους φιλάθλους να τις προμηθευτούν από τα γραφεία με 50 €

Μπορεί τα δεδομένα σε ότι αφορά την παρουσία των φιλάθλων στα κλειστά γυμναστήρια να είναι γνωστά. Μπορεί λόγω της πανδημίας οι αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί ακόμα να μην είναι σίγουρο πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αν κάποια στιγμή θα επιτραπεί να καλύπτεται ένα μέρος των κερκίδων από φιλάθλους, ωστόσο στην Energean Kavala BC, προχωρούν στην έκδοση των καρτών οικονομικής ενίσχυσης για τη νέα χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κυκλοφορήσει αυτές τις κάρτες, που κοστίζουν 50 €, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα ήδη αυξημένα έξοδα αυτού του τόσο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όταν μέλλον επιτραπεί η παρουσία ενός συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων στις κερκίδες (που θα έχει να κάνει με τη συνολική χωρητικότητα της αθλητικής εγκατάστασης) οι κάτοχοι των καρτών οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας θα έχουν την απόλυτη προτεραιότητα για την είσοδο τους στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας.

«Τα έξοδα έχουν ήδη αρχίσει να… τρέχουν»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ομάδας αναφέρει σχετικά: «Αγαπητοί φίλες και φίλοι της ομάδας. Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας για το τι θα ισχύσει αύριο σε σχέση με την τέλεση των αγώνων του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ είμαστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορήσουμε τις κάρτες οικονομικής ενίσχυσης γιατί ήδη τα έξοδα άρχισαν να τρέχουν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρούμε όλους εσάς μέρος της όλης προσπάθειας και σας καλούμε να προμηθευτείτε από τα γραφεία τις κάρτες που ανέρχονται στα 50 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όταν στο μέλλον υπάρξει μετάδοση live streaming ή παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο οι κάρτες οικονομικής ενίσχυσης θα αντισταθμίζονται και θα έχουν την απόλυτη προτεραιότητα στον οποιοδήποτε μικρό αριθμό παρουσίας φιλάθλων στην Καλαμίτσα».

Υπενθυμίζεται ότι με την απαγόρευση της παρουσίας των φιλάθλων στις εξέδρες, οι σύλλογοι (όλων των αθλημάτων και όχι μόνο του μπάσκετ) χάνουν ένα σημαντικό έσοδο από τα εντός έδρας παιχνίδια, που είναι τα εισιτήρια, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στα ταμεία τους, με δεδομένη τη δυσκολία εξεύρεσης χορηγών λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στη χώρα (και) λόγω του κορονοϊού!