Football League: Πρωτάθλημα με 20 ομάδες σε 2 ομίλους

Έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων της 3ης της τάξη Εθνικής κατηγορίας – Δείτε ποιές ομάδες πλήρωσαν το παράβολο

dropcap]Ξ[/dropcap]εκαθάρισε επιτέλους νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/9) το τοπίο αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League, μιας και έληξε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στη διοργάνωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώθηκαν ορισμένες «διαρροές» μιας και από τις 22 ομάδες που είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, δήλωσαν τελικά συμμετοχή οι 20. Η μια ομάδα ήταν ο Πλατανιάς που φαίνεται ότι διαλύεται οριστικά και η άλλη η Κασσιόπη Κέρκυρας. Πρόκειται για συγκροτήματα που πέρσι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και από τη στιγμή που δεν πλήρωσαν τη συμμετοχή της στη Football League, έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με τον ΚΑΠ να συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική. Μένει λοιπόν να φανεί αν θα το πράξουν…

Οι αντίπαλοι του ΑΟΚ

Στο νέο πρωτάθλημα και με τα έως τώρα δεδομένα, εκτός φυσικά από την ομάδα της Καβάλας θα μετάσχουν οι εξής ομάδες: Αιγάλεω, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Ασπρόπυργος, Αστέρας Βλαχιώτη, Βέροια, Επισκοπή, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Κοζάνη, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Ρόδος και Τρίγλια.

Σε 2 ομίλους των 10 ομάδων

Όπως έχει τονιστεί και άλλες φορές η περίφημη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, για την οποία έγινε τόσος ντόρος όλο το καλοκαίρι, θα περιοριστεί μόνο στη Football League, η οποία προορίζεται να διεξαχθεί σε 2 ομίλους, με τη συμμετοχή 10 ομάδων σε κάθε έναν απ’ αυτούς. Η πλειοψηφία των συλλόγων φαίνεται να συναινεί προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και θα μειωθούν κατακόρυφα τα έξοδα των συλλόγων και κυρίως αυτά των μετακινήσεων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βλέπει κι αυτός θετικά την εν λόγω αλλαγή και πλέον αναμένονται οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση, για να προχωρήσουν οι αλλαγές και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα φέρουν την πολυπόθητη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.