Energean Kavala BC: Θέλει σε μια αποστολή να δώσει δύο αγώνες

Αίτημα προς την ΕΟΚ, ο εξ αναβολής αγώνας με την Πάτρα να γίνει μια ημέρα νωρίτερα για να παραμείνει στην Πελοπόννησο μετά τον αγώνα με τον Οίακα Ναυπλίου

Να αποφύγει την άσκοπη ταλαιπωρία και τα έξοδα μιας διπλής καθόδου, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, στην Πελοπόννησο προσπαθεί η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, μετά τον ορισμό του αγώνα της πρεμιέρας της Α2 Εθνικής κατηγορίας με τον Απόλλωνα στην Πάτρα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 17.00 στο κλειστό της Περιβόλας.

Όπως είναι γνωστό η εν λόγω αναμέτρηση αναβλήθηκε στην κανονική ημερομηνία διεξαγωγής της, ύστερα από αίτημα της ομάδας της Αχαΐας λόγω της δικαστικής της περιπέτειας με το ban μεταγραφών που έχει δεχτεί από τη FIBA εξαιτίας χρεών προς τον Αμερικάνο αθλητή Άκερ. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όπου προσέφυγε, αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη και τότε όλοι οι αγώνες της αναβλήθηκαν.

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής με την Καβάλα ορίστηκε για την μεθεπόμενη Τετάρτη, ωστόσο στην Ένωση με αίτημα τους ζητούν να διεξαχθεί μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 20 του μηνός. Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α2 θα βρεθεί το Σάββατο 17 του μηνός στο Ναύπλιο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Οίακα. Αν λοιπόν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα γίνει την Τρίτη, η αποστολή θα μείνει στην Πάτρα για δύο ημέρες για να δώσει τον αγώνα. Αν όμως δεν αλλάξει η απόφαση, τότε δεν θα έχει νόημα να παραμείνει στην Πελοπόννησο!

Στην Ένωση εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το αίτημα τους θα γίνει αποδεκτό από την ΕΟΚ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα όχι μόνο θα ταλαιπωρηθεί κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ και τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα είναι παρά πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως υπολογίζεται από τους παράγοντες της ομάδας της Καβάλας, κάθε «κάθοδος» της αποστολής στην Αθήνα ή την Πελοπόννησο, έχει κόστος από 2800 έως 3000 €!

Αναβλήθηκε το Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό λόγω κορονοϊού

Εν τω μεταξύ, με άλλη της απόφαση η ΕΟΚ αποφάσισε την αναβολή του αγώνα μεταξύ Φίλιππου Βέροιας και Ψυχικού, που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο (17/10). Αιτία, τα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού (έξι συνολικά με αυτό της περασμένης εβδομάδας) που εντοπίστηκαν στους γηπεδούχους. Η αναμέτρηση ορίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.