ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ανώμαλη προσγείωση στην Τρίγλια. Ήττα με 3-2

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Football Leauge μετά από μέτρια εμφάνιση ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο

Την πρώτη ήττα της χρονιάς γνώρισε το απόγευμα της Τετάρτης 14/4 η ομάδα της Καβάλας. Μετά από το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Football League και το σερί των 4 νικών, με το οποίο βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην Τρίγλια, από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-2!
Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη βρέθηκε με το «καλημέρα» του αγώνα πίσω στο σκορ, αφού δέχτηκε το πρώτο γκολ μόλις στο 2ο λεπτό και παρά το γεγονός ότι κατάφερε να απαντήσει στο 23, πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας με 2-1 πληρώνοντας ακριβά τα λάθη που έγιναν στην άμυνα του. Στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με το πέναλτι του Κόκκορη (που δε νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα), ενώ τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα στη συνέχεια αφού δέχτηκε και ένα 3ο τέρμα, με το οποίο στην ουσία «κλείδωσε» η νίκη για τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφερε ο ΑΟΚ ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2, και να προσπαθεί μέχρι το τέλος να σώσει την παρτίδα!

Τα γκολ του αγώνα

– Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ποζατζίδης, εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα και με πλασέ έκανε το 1-0 για την Τρίγλια.
– Ο σκόρερ του 1ου τέρματος, ήταν αυτός που ισοφάρισε για τον ΑΟΚ στο 23’ όταν στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μετά από φάουλ του Ορφανίδη την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-1.-
– Στο 35’ η Τρίγλια βγαίνει και πάλι μπροστά στο σκορ μετά από ατομική προσπάθεια και εύστοχο πλασέ του Τότσκα! Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν 2 καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Κυρίτση.
– Η Καβάλα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 53ο λεπτό όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κόκκορης δεν βρήκε το στόχο.
– Και σα να μην έφτανε αυτό, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπαστεργιανός με κεφαλιά έκανε το 3-1.
– Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 79ο λεπτό με απ’ ευθείας φάουλ του Ορφανίδη.

Οι συνθέσεις

ΠΟ Τρίγλιας: Παλαβράκης, Πανάγου, Σενγκιέρσκις, Α. Παπαστεριανός, Βοσκόπουλος, Μ. Παπαστεριανός, Σαρβανίδης, Δόρης, Τότσκα, Ζκγούρι, Ποζατζίδης.

Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς (60′ Τενεκές), Στίκας, Παντεκίδης (70′ Γιαλαμούδης), Γαβριηλίδης, Κόκκορης  (70′ Παπαδόπουλος), Θωμαΐδης (60′ Μελισσόπουλος), Βαλαβανόπουλος (46′ Κολλάς), Ορφανίδης, Αδαμάκης.

Έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή

Παρά την ήττα του ο ΑΟΚ έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μιας και η Βέροια γνώρισε την πρώτη της ήττα στις Σέρρες. Αν έπαιρνε έστω και το βαθμό της ισοπαλίας θα ήταν μόνος στην κορυφή… Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Απόλλων Πόντου- Πιερικός 2-2
Πανσερραϊκός- Βέροια 1-0
Θεσπρωτός-   Κοζάνη 3-1
Αλμωπός Αριδαίας- Ολυμπιακός Βόλου  0-1
Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα 12
  2. Βέροια 12
  3. Ολυμπιακός Βόλου 12,
  4. Πανσερραϊκός 10
  5. Πιερικός 7
  6. Θεσπρωτός 7
  7. Τρίγλια 6
  8. Αριδαία 2
  9. Κοζάνη 1
  10. Απόλλων Πόντου 1