ΑΟ Καβάλα 1965: Πρώτος μεν, απογοητευμένος δε! Οδυνηρή ισοπαλία 1-1 με τον Θεσπρωτό

Μετριότατη εμφάνιση στο «Ανθή Καραγιάννη» στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Football League

Mπορεί ο ΑΟΚ να βρίσκεται μόνος πρώτος πλέον στην βαθμολογία του Βορείου Ομίλου της Football League, μετά τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα με τον Θεσπρωτό, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου στο «Ανθή Καραγιάννη», όμως μόνο ικανοποιημένος δεν νοιώθει μετά το οδυνηρό 1-1 που παραχώρησε στην ομάδα της Ηγουμενίτσας.

Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη αν και δεν παρουσίασε καλή εικόνα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη όταν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 76ο λεπτό με το γκολ του Κολλά, όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη μιας και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 87ο λεπτό με πέναλτι και πάγωσαν τα χαμόγελα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Όπως τονίστηκε ο ΑΟΚ δεν ήταν καλός στο παιχνίδι και ειδικά στο 1ο μέρος, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους που είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες. Αντίθετα η Καβάλα απείλησε μια φορά κι αυτή από στημένη φάση. Στην επανάληψη και με τις αλλαγές που έγιναν κέρδισε μεν μέτρα στο γήπεδο, βρισκόταν με μεγαλύτερη ευκολία έξω από την αντίπαλη εστία αλλά μέχρις εκεί… Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το 2ο μέρος καταγράφηκαν τρεις αξιόλογες φάσεις, αυτή του γκολ της Καβάλας και αυτή της ισοφάρισης του Θεσπρωτού, και μια προσπάθεια του Στίκα στο τέλος!!!

Φάσεις και Γκολ

– Στο 8ο λεπτό σουτ του Πέντσας ανάγκασε τον Σταθάκη να διώξει σε κόρνερ ενώ στο 16’ νέο σουτ του Μπίκα, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
– Στο 18’ η Καβάλα απείλησε με κεφαλιά του Παντεκίδη που δεν έβαλε καλά το σώμα του και η κεφαλιά του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από κόρνερ του Ορφανίδη.
– Στο 76’ ο νεοεισελθών Βακιρτζής κέρδισε με πείσμα την μπάλα μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Κολλά και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
– Στο 87’ μετά από μια φάση διαρκείας ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κωνσταντακόπουλος που έκανε το 1-1.
– Στο 89’ ο προωθημένος Στίκας βρέθηκε μόνος του από τα πλάγια με τον αντίπαλο τερματοφύλακα που έδιωξε με τα πόδια το σουτ.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Σταθάκης, Καζαντζίδης, Γιαλαμούδης, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (60’Βακιρτζής), Θωμαΐδης, Βαλαβανόπουλος (82’Κέρθι), Ορφανίδης, Αδαμάκης (49’Κολλάς)

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Γώγος Α. (83’Ζιώγας), Ζούρκος, Κοντοές, Κωνσταντίνου, Κωνσταντακόπουλος, Γκανσιέρ, Μπίκας, Ραμίρεζ (83’Καζβιρόπουλος), Πέντσας (60’Πόυφλης), Σαραντίδης (75’ Κάτσης).

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα 32
  2. Βέροια 31
  3. Πανσερραϊκός 28
  4. Πιερικός 23
  5. Ολυμπιακός Βόλου 19
  6. Τρίγλια 15
  7. Αλμωπός Αριδαίας 14
  8. Θεσπρωτός 13
  9. Απόλλων Πόντου 11
  10. Κοζάνη 5

Η Επόμενη αγωνιστική

Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας — Βέροια
Πανσερραϊκός — Ολυμπιακός Βόλου
Τρίγλιας — Πιερικός
Απόλλων Πόντου — Αλμωπός Αριδαίας
Κοζάνη — Καβάλα