ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ξαφνικό (φιλικό) «διαζύγιο» με τον Κυρίτση

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δέχτηκε την πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης καλύπτοντας τη θέση του 3ου τερματοφύλακα

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα της Καβάλας ο τερματοφύλακας Ηλίας Κυρίτσης, δύο μόλις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League! Ο 23χρονος γκολκήπερ δέχτηκε πρόταση από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League και ειδοποίησε σχετικά τους παράγοντες και τον προπονητή της ομάδας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η πρόταση που δέχτηκε ήταν ικανοποιητική, αν και το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη ψάχνει για να καλύψει τη θέση του 3ου τερματοφύλακα και έτσι έγινε δεκτή. Το γεγονός ότι ο Αθηναίος τερματοφύλακας θα βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση.

Το όνομα του Κυρίτση ήταν στη λίστα του Απόλλωνα Σμύρνης ήδη από τις αρχές του Ιουνίου, ήταν και από την εξαιρετική χρονιά που είχε υπερασπίζοντας την εστία του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Football League. Η αποχώρηση του ισχύει από την Καβάλα ισχύει άμεσα πράγμα που σημαίνει ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς (με Ολυμπιακό Βόλου εντός και Αλμωπό Αριδαίας εκτός έδρας) κάτω από τα δοκάρια της ομάδας θα καθίσει ο Σταθάκης που αγωνίστηκε ως βασικός στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας.