Η ΠΑΕ ΑΟΚ 1965 θέλει να γίνει εταιρία λαϊκής βάσης

Ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες – Θα διατεθούν 7000 μετοχές αξίας 30 ευρώ η κάθε μια

Η διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟΚ 1965 να μετατραπεί η ομάδα σε εταιρία λαϊκής βάσης, εκφράστηκε και επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης 7/7 στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Παραλιακή Λεωφόρο της Καβάλας!

Παρουσιάζοντας το πλάνο της προσπάθειας που θα ξεκινήσει ο σύλλογος για να καλύψει τη βασικότερη των προϋποθέσεων συμμετοχής της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Super League 2 που είναι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου τουλάχιστον στις 350 χιλιάδες ευρώ, ο Νομικός Σύμβουλος της ομάδας Χαράλαμπος Κουφατζής τόνισε ότι «στόχος μας είναι η πολυμετοχικότητα στην ΠΑΕ. Θέλουμε όλοι οι φίλαθλοι να είναι αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε, αφού ακόμα και αν αγοράσουν έστω και μια μετοχή θα εγγραφούν στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ και μάλιστα θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε τον ΑΟΚ μια εταιρία λαϊκής βάσης στην οποία θα έχουν λόγο όλοι οι φίλοι της»!

Ζητούνται 210 χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΟΚ θα γίνει με τη διάθεση 7000 ονομαστικών μετοχών, με δικαίωμα ψήφου, αξίας 30 € η κάθε μια. Δηλαδή η ΠΑΕ θέλει να αντλήσει από τη δύναμη της κοινωνίας και της αγοράς της Καβάλας το ποσό των 210 χιλιάδων ευρώ. Θεωρικά δηλαδή, αν κάποιος καλύψει ολόκληρο το ποσό της αύξησης θα έχει στη διάθεση του παραπάνω από το 50% της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή τη στιγμή η υφιστάμενη διοίκηση των 3 μετόχων (Δεληκάρης, Αντωνίου, Κατσαμακίδης) διαθέτουν παραπάνω από το 51% των μετοχών κάτι που σημαίνει ότι αν θέλουν διατηρήσουν αυτή την αναλογία θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία της αύξησης του ΜΚ.

Δύο εβδομάδες προθεσμία

Η προθεσμία για τη συμμετοχή στη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει διάρκεια 14 ημερών. Δηλαδή λήγει στις 21 Ιουλίου, μιας και σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ΠΑΕ έχουν περιθώριο να αυξήσουν τα Μετοχικά τους Κεφάλαια και να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι της 23 του μηνός. Στο διάστημα αυτό λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να συμμετέχουν είτε καταθέτοντας τα χρήματα στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΟΚ στην Alpha Bank , είτε πηγαίνοντας στα γραφεία της ομάδας κάθε πρωί από τις 9.00 έως τις 12.00 και δηλώνοντας το όνομα και τον ΑΦΜ τους.

«Πεντακάθαρη» οικονομικά ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΑΟΚ» τόνισε ο Χαράλαμπος Κουφατζής «είναι από τις λίγες ΠΑΕ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι πεντακάθαρες οικονομικά και δεν χρωστούν σε κανένα. Άρα όποιος γίνει μέτοχος της εταιρίας δεν θα επωμιστεί κανένα βάρος ή χρέος από το παρελθόν». Συνέχισε δε λέγοντας ότι «πιστεύω ότι αυτό που ποσό της αύξησης του ΜΚ μπορεί να καλυφθεί από τους φιλάθλους και την αγορά της Καβάλας. Αν όχι, τότε αν μη τι άλλο θα είναι στενάχωρο»! Επίσης τόνισε ότι με αυτή τη διαδικασία η ΠΑΕ δείχνει ότι είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θελήσει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο και να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας.

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα της ομάδας

Μιλώντας για τη διαδικασία, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Πέτρος Πετρόπουλος, αφού ανέφερε ότι ο στόχος της χρονιάς για την ομάδα επιτεύχθηκε και μάλιστα 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, επισήμανε ότι «το κάλεσμα που απευθύνουμε αφορά όλους στην Καβάλα αλλά και τους Καβαλιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκτός αυτής». Στη συνέχεια μίλησε για τους 3 μετόχους της ΠΑΕ λέγοντας ότι «πρόκειται για ανθρώπους που ξεχωρίζουν για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους, καθώς και για την αγάπη τους για τον σύλλογο. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι οι Καβαλιώτες να σταθούν στο πλευρό τους. Ήρθε η ώρα για να γίνει το μεγάλο άλμα της ομάδας για τη Super League, όπως ακριβώς είπε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ στο τελευταίο γεύμα της χρονιάς με τους ποδοσφαιριστές όπου ευχήθηκε του χρόνου την ίδια μέρα να πανηγυρίζουμε την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου»!

Οι τρόποι καταβολής των χρημάτων

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΚ για την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου αναφέρει σχετικά: «Στα πλαίσια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και σε συνέχεια της συνέντευξης τύπου σας ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην διαδικασία απόκτησης μετοχών, μέχρι την 21 Ιουλίου 2021 , μπορεί με τους εξής τρόπους :
Α) Μέσω Κατάθεσης στην Τράπεζα Alpha Bank
Ονομασία: ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965
ΙΒΑΝ: GR43 0140 8000 8000 0200 2024 439
Λογαριασμός: 8000 0200 2024 439
BIC : CRBAGRAA
Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
Κατόπιν αποστολή στο email [email protected] το καταθετήριο της τράπεζας και τα στοιχεία ταυτότητας (αρ. Ταυτότητα ονοματεπώνυμο και ονοματεπώνυμο γονέων) και το ΑΦΜ για να περαστούν στο βιβλίο μετοχών.

Β) Από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 που βρίσκονται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 2 (6ος Όροφος)
Ώρες09:00 ΜΕ 12:00 με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας και τον ΑΦΜ τους για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας Γραφείων: 251 251 1965 και υπεύθυνης Αλίκης Μέρμηγκα 6945 236 3331.