Απίστευτα πράγματα στον ΑΟΚ: Ρώτησαν την ΕΕΑ αν δέχεται βουλγαρική εγγυητική επιστολή, ή… μετρητά!!!

Διαβάστε τι αποκαλύπτεται στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπή στην έφεση που άσκησε η ΠΑΕ – Κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις

Στο περιθώριο της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Καβάλα για να αποκτήσει το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, σημειώνονται εξελίξεις και σε προηγούμενα «μέτωπα» στο οποία… «πολέμησε» και οι οποίες περιγράφουν την (στην κυριολεξία) απερίγραπτη κατάσταση που βρισκόταν η ΠΑΕ ΑΟΚ τον Αύγουστο, όταν πάλευε στην ΕΕΑ για να πάρει το πολυπόθητη πιστοποιητικό συμμετοχής στη SL2.

Έτσι λοιπόν στα χέρια των παραγόντων του ΑΟΚ βρίσκεται το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ στην έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης. Το σκεπτικό (και στην έφεση) είναι το ίδιο με της πρώτης απόφασης, ωστόσο σ’ αυτό υπάρχει και μια ακόμα πληροφορία που δεν ήταν γνωστή μέχρι πρότινος, και για την οποία χωράει πολύ συζήτηση αν κάποιος θα πρέπει να γελάσει ή να κλάψει!!!

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν η ΕΕΑ και ο πρόεδρος της Νίκος Τζουλάκης μας πληροφορεί ότι την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (2 Αυγούστου), κάποιος που όπως επί λέξη αναφέρει «συμπερασματικά λειτουργούσε γι’ αυτήν» κατέθεσε το ερώτημα αν θα μπορούσε να καταθέσει το ποσό της εγγυητικής επιστολής (ύψους 150 χιλ. ευρώ) σε… μετρητά (!!!) ή αν η επιτροπή θα μπορούσε να δεχτεί μια εγγυητική επιστολή από τράπεζα της Βουλγαρίας!!!

Πρόκειται για συμπεριφορές και τακτικές που πρώτη φορά έχουν συναντήσει στην ΕΕΑ, γι’ αυτό και μάλιστα (στο σκεπτικό της) τις χαρακτηρίζει «πρωτοφανείς»! Για να τονίσει μάλιστα και το πόσο πολύ ενοχλήθηκε αλλά και έμεινε έκπληκτη μ’ αυτά που αντιμετώπιζε, το κείμενο του σκεπτικού είναι… διανθισμένο με πολλά αποσιωπητικά και θαυμαστικά κάτι που όσοι είναι στο χώρο και έχουν αναγνώσει σκεπτικά άλλων υποθέσεων, αναφέρουν ότι δεν συνηθίζεται! Στην περίπτωση του ΑΟΚ όμως οι άνθρωποι αυτοί τα είδαν, τα άκουσαν και τα διάβασαν όλα!!!

Ποιοι ήταν οι «λειτουργούντες» υπέρ του ΑΟΚ;

Πέρα από το φαιδρό και ανόητο αυτών των ερωτημάτων, απ’ αυτή την είδηση προκύπτουν πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. Ανεξάρτητα από την στάση που κράτησαν οι μέτοχοι του ΑΟΚ αυτόν τον περίπου 1,5 μήνα, είναι γνωστό ότι πρόκειται για εμπειρότατους παράγοντες που γνώριζαν καλά τις διαδικασίες (και) στην ΕΕΑ και άρα είναι απίθανο να έθεσαν αυτοί τα συγκεκριμένα ερωτήματα! Αφού λοιπόν δεν ήταν αυτοί, ποιοί είναι άραγε ο «συμπερασματικά λειτουργούντες για την ΠΑΕ ΑΟΚ» που έκαναν τις συγκεκριμένες ερωτήσεις και στην ουσία το μόνο που πέτυχαν ήταν να την εκθέσουν;

Προφανώς δεν ήταν κάποιοι «που είδαν φως και μπήκαν», αλλά ήθελαν να «σώσουν την κατάσταση», έστω και την τελευταία στιγμή, και μέσα στην επίσης προφανή άγνοια τους έθεσαν αυτά τα αφελή ερωτήματα. Ποιος τους «έβαλε στο παιχνίδι» όμως και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να λειτουργούν υπέρ του ΑΟΚ; Οι πιθανές απαντήσεις είναι πολλές και μια απ’ αυτές μπορεί να είναι ότι «το πήραν μόνοι τους». Ακόμα και να ισχύει αυτό όμως είναι χαρακτηριστικό του άνευ προηγουμένου «μπάχαλου» που επικρατούσε εκείνες της ημέρες στην ομάδα και το οποίο ακόμα και τώρα προσπαθούν να… μαζέψουν ο Καναδοϊρανός και οι συνεργάτες του μαζί με τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ.

Περιμένουν στο… ακουστικό

Εν τω μεταξύ, στο… ακουστικό τους περιμένουν στο νομικό επιτελείο του ΑΟΚ προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και πότε θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση τους στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών. Αν και αυτή η ειδοποίηση αναμενόταν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε έρθει ούτε και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει ανησυχήσει τους παράγοντες της ομάδας.

Οι διαβεβαιώσεις όμως ότι η αίτηση αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ που ζητάει η ΠΑΕ ΑΟΚ, θα συζητηθεί εντός των ημερών εξακολουθούν να υπάρχουν. Μάλιστα η απάντηση στις οχλήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα προς του αρμοδίους από την πλευρά της Καβάλας είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ζήτημα θα έχει κλείσει (είτε θετικά είτε αρνητικά).

Το καινούργιο στοιχείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι, υπάρχει η πιθανότητα το Εφετείο να ασχοληθεί με την υπόθεση χωρίς καν να ζητήσει την παρουσία των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΟΚ ή της ΕΕΑ. Κι αυτό γιατί τα επιχειρήματα των δύο πλευρών είναι κατατεθειμένα στους φακέλους τους και έτσι το δικαστήριο μπορεί να τους ανοίξει και να τους εξετάσει. Αν χρειαστεί κάποιες διευκρινήσεις μπορεί να ζητήσει τη φυσική παρουσία των συνηγόρων. Αν όχι, μπορεί να βγάλει απόφαση άμεσα…