Μπάσκετ με καρότσι: Ο ΑΟΚ πάει… Ευρώπη

Ο σύλλογος της Καβάλας θα συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες του Euro Cup στη Λιλ της Γαλλίας

Για την πρώτη της Ευρωπαϊκή εμπειρία θα αρχίσει να ετοιμάζεται σε λίγο καιρό η ομάδα μπάσκετ με καρότσι του ΑΟ Καβάλα! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IWBF (Internation Wheelchair Basketball Federation) ο σύλλογος που αποτελεί ένα από τα νεότερα… παιδιά του ΑΟΚ θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Euro Cup 2022 που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου στη Λιλ της Γαλλίας.

Η συμμετοχή της Καβάλας οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες με την ομάδα να τοποθετείται στον 1ο όμιλο, μαζί με άλλες 4 ομάδες. Οι αγώνες του 2ου ομίλου θα διεξαχθούν τις ίδιες ημερομηνίες στην Καλαβρία της Ιταλίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, οι δύο πρώτοι των ομίλων θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Οι 4 αντιπάλου του ΑΟΚ θα είναι οι: LUC Lille Handibasket (Γαλλία), Plymouth Fusion (Μ.Βρετανία, Special Bergamo sport (Ιταλία), Wheel Foxes (Αρμενία).

Αρχίζει το πρωτάθλημα της Α2

Στον ΑΟΚ πάντως προετοιμάζονται για την παρουσία τους στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Α2 Εθνικής κατηγορίας η κλήρωση του οποίου έγινε στις αρχές της εβδομάδας. Το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου, με την Καβάλα να υποδέχεται στο κλειστό της Καλαμίτσας τον Ηρόδικο από την Κομοτηνή, ενώ την 2η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό  Αστέρα. Ακολούθως στις 11-12 Δεκεμβρίου θα υποδεχτεί τους Αργοναύτες Βόλου και ο 1ος γύρος θα κλείσει στη Θεσσαλονίκη όπου στις 8 ή 9 Ιανουαρίου θα κοντραριστεί με τη ΧΑΝΘ.