Εποχή Αλεξάντερ Νούρι στον ΑΟ Καβάλα [φωτογραφίες]

Ο Γερμανοιρανός παρουσιάστηκε επίσημα από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αλεξάντερ Χαντιτάτζι – Τι ειπώθηκε από τον ίδιο και από το νέο τεχνικό διευθυντή – προπονητή στη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη»

Αυτό που αναμενόταν ήδη από τις πρώτες ώρες της διαρροής της είδησης ότι ο Αλεξάντερ Χαντιτάτζι ενδιαφερόταν να φέρει στην Καβάλα τον Αλεξάντερ Νούρι, πιστοποιήθηκε και επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής (10/12) στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη»! Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΟΚ παρουσίασε τον Γερμανοιρανό προπονητή ως τον άνθρωπο που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη δημιουργία μιας ομάδας που όπως είπε «θα είναι περήφανη η Καβάλα γι’ αυτήν». Μια ομάδα που θα δημιουργηθεί από το μηδέν και θα έχει στόχο, φέτος να σώσει την κατηγορία και στα επόμενα χρόνια να βρεθεί στη Super League!

Στη συνέντευξη τύπου βρέθηκαν και πολλοί οργανωμένοι φίλαθλοι του ΑΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τα λεγόμενα των δύο… Αλεξάντερ, να καλωσορίσουν το νέο μέλος της ομάδας, να μάθουν άμεσα τις σκέψεις και τις επιδιώξεις του και να τον χειροκροτήσουν!

Σ’ αυτή την κουβέντα ειπώθηκαν πολλά, τα κυριότερα από τα οποία ακολουθούν στη συνέχεια!

Αλεξάντερ Χαντιτάτζι: Έχουμε τον καλύτερο νέο προπονητή στον κόσμο

– Έχω μάθει ότι άμα θέλεις να χτίσεις κάτι σωστά πρέπει να δημιουργήσεις γερά θεμέλια. Για να έχουμε λοιπόν μια ομάδα για την οποία όλη η κοινωνία της Καβάλας θα είναι υπερήφανη θα πρέπει κι αυτή να έχει γερά θεμέλια. Ο προπονητής είναι ο θεμέλιος λίθος αυτού του οικοδομήματος. Έψαξα πολύ για να βρω το κατάλληλο άτομο και θα ήταν τέλειο αν αυτός ήταν Έλληνας. Ωστόσο πιστεύω ότι η Εθνικότητα κάποιου δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να είναι ικανός να πετύχει τον στόχο του.

– Αυτό το ψάξιμο με έφερε στον Αλεξάντερ Νούρι που από σήμερα θα είναι ταυτόχρονα προπονητής αλλά και τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ομάδα. Ούτε εγώ, ούτε ο πρόεδρος Σταύρος Κούρος θα έχουν λόγο στις αρμοδιότητες του. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

– Τη φετινή χρονιά ο Αλεξάντερ θα έχει διπλό ρόλο (προπονητής και τεχνικός διευθυντής). Όμως από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι μόνο στη θέση του τεχνικού διευθυντή και θα προσλάβουμε νέο προπονητή.

– Διαθέτουμε ένα πολύ αξιόλογο τεχνικό επιτελείο με παιδιά που έχουν δυνατότητες και είναι έμπιστα. Μ’ αυτό θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, από τις υποδομές μέχρι την Κ-19 και την ανδρική ομάδα. Στόχος μας θα είναι όλα τα στελέχη να επιμορφώνονται συνεχώς και έτσι θα παρακολουθούν όλες τις σχολές και τα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος θέλει να πληροφορηθεί ποίοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας από την 1η Ιανουαρίου και πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αποφασίσουμε να αποκτήσουμε παίκτες που είναι «έτοιμοι» δηλαδή αγωνίζονται σε άλλες ομάδες αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα. Αυτό που μπορώ να πω όμως ότι ο κόσμος θα είναι περήφανος για τις επιλογές που κάναμε.

– Ο Αλεξάντερ Νούρι μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο μου έκαναν μια λίστα για τα πράγματα που θέλουν να έχουν στο προπονητικό μας κέντρο. Θέλω εκεί να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες που θα έχουμε και έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για να συμβεί αυτό.

– Με τον Άλεξ (Νούρι) τον Σταύρο (πρόεδρο) και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου κάναμε ένα business plan και αποφασίσαμε τι θέλουμε για την ομάδα. Αυτό που θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ομάδα και να κάνουμε πράγματα που άλλοι δεν κάνουν, όπως για παράδειγμα να έχουμε ένα διοικητικό παράγοντα (νομικό) που θα χειρίζεται όλα τα θέματα του συλλόγου.

– Σε ότι αφορά τις εγκρίσεις από την ΕΕΑ, πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει λήξει το ζήτημα για εμάς. Είμαστε ένας σύλλογος που έχουμε από τα μεγαλύτερα Μετοχικά Κεφάλαια της κατηγορίας. Η Επιτροπή μας ζήτησε 2-3 επιπλέον έγγραφα τα οποία τις τα έχουμε αποστείλει.

– Είμαι απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας δεν πραγματοποίησε τις υποσχέσεις που μας έδωσε για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο. Είχε 6 μήνες για να κάνει αυτά που μας είπε ότι θα κάνει. Αλλά ας δούμε τα πράγματα από τη θετική πλευρά. Δημιουργούμε μια καλή ομάδα και έχουμε έναν από τους καλύτερους νέους προπονητές στον κόσμο!

Αλεξάντερ Νούρι: Lets rock it!

– Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Όταν ο Άλεξ (Χαντιτάτζι) μου μίλησε για το όραμα του για την ομάδα, αυτό το υπερήφανο κλαμπ που εκπροσωπεί μια υπερήφανη πόλη με καλούς και σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, ένοιωσα ότι πάμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό.

– Ήρθα στην ομάδα για να δουλέψω σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύνολο για το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι και υπερήφανοι όλοι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Καμία ομάδα δεν έχει επιτυχίες αν ο καθένας δουλεύει μόνος του. Τίποτα δεν είναι one man show! Lets rock it!

– Είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό το project για το οποίο μου μίλησε ο Άλεξ Χαντιτάτζι και ανυπομονώ να δουλέψω με όλους. Είμαι σίγουρος ότι έχω να μάθω πολλά από τους συνεργάτες μου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Επίσης από τη μεριά μου θα τους μεταδόσεις τις γνώσεις και την εμπειρία μου από τα τόσα χρόνια που βρισκόμουν στη «Μπουντεσλίγκα» (Α’ Εθνική Γερμανίας), που είναι ένα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

– Αυτό που θέλω να περάσω στους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στην Καβάλα είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκπροσωπούν μια υπερήφανη πόλη και ότι θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν τους φιλάθλους της ομάδας υπερήφανους.