ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ήρθε Σέρβος, εξετάζεται η περίπτωση Ελληνοϊορδανού

Έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά της ομάδας, εν όψει μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου

Τις πιο κρίσιμες στιγμές, σε αγωνιστικό επίπεδο, διανύει αυτό το διάστημα η ομάδα της Καβάλας. Με δεδομένο ότι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το ρόστερ του συλλόγου, είναι σημαντικό να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές από τη διεθνή και την Ελληνική αγορά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να είναι σε θέση να διεκδικήσει την παραμονή στη Super League 2.

Ο τεχνικός διευθυντής – προπονητής Αλεξάντερ Νούρι, που έχει έρθει στην Καβάλα, έχει ξεκινήσει δουλειά και οι επαφές με μάνατζερ και παίκτες είναι συνεχόμενες. Όπως συνεχόμενες είναι και θα είναι, απ’ εδώ και πέρα, οι αφίξεις ποδοσφαιριστών στην πόλη ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ή όχι. Έτσι λοιπόν μετά την άφιξη του 20χρονου Ισραηλινού κεντρικού αμυντικού Ορέλ Κοέν, στην Καβάλα αφίχθη και ένα Σέρβος.

Βασική επιδίωξη του ΑΟΚ είναι να δημιουργήσει ένα νεανικό κορμό με Έλληνες και ξένους παίκτες, όχι γιατί δεν θέλει να έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας στο έμψυχο υλικό του, αλλά γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά      ! Κι αυτό γιατί πέρα από τη γνωστή «τιμωρία» που του επιβλήθηκε να μην μπορεί να έχει παίκτες που δε θα εμπίπτουν στην κατηγορία της «πρώτης εγγραφής», μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (γι’ αυτό το λόγο άλλωστε χρησιμοποιεί τα πιτσιρίκα από άλλα αθλήματα), είναι τιμωρημένος με το να μην μπορεί να αποκτήσει περισσότερους από 3 παίκτες άνω των 25 ετών! Συνεπώς ο… ορίζοντας μέσα στον οποίο θα κινηθεί το «καραβάκι» τον Ιανουάριο είναι συγκεκριμένος, και γι’ αυτό οι αποφάσεις που θα πάρει θα πρέπει να είναι «ζυγισμένες» σωστά!

Εξετάζεται του Αλομπισάτ

Μια από τις πολλές επιλογές που έχουν προταθεί στον ΑΟΚ και εξετάζεται είναι και αυτή του Χρήστου Αλομπισάτ. Ο 21χρονος επιθετικός Ιορδανικής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, ξεκίνησε από την Ακαδημία του Παναιτωλικού και έφτασε έως την Κ19. Το καλοκαίρι «μετακόμισε» στον Τηλυκράτη Λευκάδας και πρόσφατα αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην χώρα καταγωγής του. Συγκεκριμένα εντάχθηκε στην Αλ Σαλτ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στον Παναγρινιακό. Είχε κληθεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιορδανίας.