ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Μάγκικος βαθμός στον Πειραιά! 2-2 με τον Ολυμπιακό Β’

Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά μέσα σε 2 λεπτά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα με τον Ολυμπιακό Β’, τι κι αν στο τέλος του 1ου μέρους δέχτηκε και ένα δεύτερο γκολ, ενώ στην αρχή της επανάληψη καταλογίστηκε εις βάρος του πέναλτι, και κινδύνευσε να μείνει πίσω με 3-0, ο ΑΟΚ στάθηκε όρθιος στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη το απόγευμα του Σαββάτου (15/1) και με δύο γκολ του Σταμένκοβιτς σε δύο λεπτά (57’ και 58’) πήρε ένα μάγκικο βαθμό από το τελικό 2-2. Αν μάλιστα ήταν και λίγο πιο τυχερός και αποτελεσματικός στην τελική πάσα θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή!

Τα (πρώτα) γκολ

O Ολυμπιακός Β’ άνοιξε στο 5ο λεπτό το σκορ με τον Κωστή, ενώ έκανε το 2-0 με τον Ξενιτίδη στο 40ο. Σ’ αυτό το διάστημα ο ΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και αδικούνταν από το σκορ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, όταν κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Κυρίτσης κέρδισε τον Μπα πέφτοντας επιτυχημένα στη δεξιά γωνία της εστία του. Απ’ εκεί και πέρα τον λόγο είχε ο ΑΟΚ και με πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς έφερε τα πάνω – κάτω μέσα σε 2 λεπτά. Στο 57’ ο Σέρβος επιθετικός μείωσε σε 1-2 και στο 58’ ο ίδιος ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τα γκολ αυτά ήταν τα πρώτα του ΑΟΚ τη φετινή χρονιά, και απ’ ότι φαίνεται η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη…

Κατά γενική ομολογία ο ΑΟΚ, που είχε στο πλευρό του λίγου ηρωϊκούς φιλάθλους, είχε καλύτερη εικόνα κι απ’ αυτής της… «πρεμιέρας» με τον Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη. Σε σχέση με εκείνη την αναμέτρηση το νέο πρόσωπο ήταν ο έμπειρος Έμπερτ που θα είναι, απ’ ότι φαίνεται, ο ηγέτης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός Β’ (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Χριστοφιλόπουλος (69′ Μαυρουδής), Κεραμίδας, Νίκολιτς, Μαρίνος (46′ Μπα), Βοΐλης, Ντόι, Κωστή και Πινακάς (46′ Λιάτσος).

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Σπάσιτς, Πανουργιάς (46′ Μουσίτζα), Αρμάλας, Σαμπανίδης (46′ Σαμπανίδης), Θωμαΐδης, Στίκας, Γροσδάνης (80′ Οκάν), Έμπερτ (80′ Κοέν) και Σταμένκοβιτς.