Παναγιώτης Διλμπέρης: Θα δώσουμε την ύστατη «μάχη» για τη διοίκηση και τον κόσμο μας

Οι δηλώσεις του προπονητή της Καβάλας μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή και εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της πρωταθλήτριας Βέροιας

Από τη στιγμή που η ομάδα είναι ακόμα «ζωντανή» στην υπόθεση της σωτηρίας, είναι υποχρεωμένη απέναντι στη διοίκηση και στον κόσμο της να δώσει την ύστατη «μάχη» και να διεκδικήσει τους 3 βαθμούς. Αυτό τόνισε, μεταξύ των άλλων, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή ο προπονητής της Καβάλας. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης χαρακτήρισε ως ήρωες τους παίκτες του ΑΟΚ και έπλεξε και πάλι το εγκώμιο των φιλάθλων για τη στάση τους και για το χειροκρότημα τους στο τέλος της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αν πρέπει να πούμε κάτι γι’ αυτά τα παιδιά και γι’ αυτή την ομάδα θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω, παίζοντας λιγότερα παιχνίδια και συγκροτώντας ένα σύνολο που διαμορφώθηκε τον Ιανουάριου και τον Φεβρουάριο. Συνεπώς, αν ζητήσουμε ευθύνες απ’ τους παίκτες σχετικά με το αν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, νομίζω ότι θα ήταν άτοπο. Στην πραγματικότητα θα προσπαθούσαμε να μετατοπίσουμε ευθύνες άλλων προς αυτούς. Προσωπικά δε θα το κάνω αυτό. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος της… «ανθρωποφαγίας»! Οι παίκτες μας είναι ήρωες κατά την άποψη μου. Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ήταν καλύτερη απ’ εμάς και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Νομίζω ότι τα ψυχικά αποθέματα μας, όπως και τα αποθέματα δυνάμεων, φάνηκαν να είναι λιγότερα απ’ αυτά του Ηρακλή. Είχαμε το κίνητρο της σωτηρίας με τους παίκτες να παλεύουν, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη».

Μιλώντας στη συνέχεια για τα σενάρια που οδηγούν στη σωτηρία είπε ότι «κάτω από προϋποθέσεις, ήμαστε ακόμα «ζωντανοί»! Η διοίκηση της ομάδας είναι εδώ και μας στηρίζει όσο μπορεί. Ο κόσμος σ’ αυτή την καταπληκτική πόλη είναι εδώ. Οφείλουμε λοιπόν σ’ αυτούς να δώσουμε την ύστατη «μάχη» απέναντι στην πρωταθλήτρια του ομίλου για να πάρουμε τους 3 βαθμούς και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι δεν αποδοκιμάζουν την ομάδα και είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας. Θα πάμε στη Βέροια, θα δώσουμε την «μάχη» μας, γι’ αυτόν τον κόσμο, για τη διοίκηση και για τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Σχολιάζοντας τέλος τη στάση του Ηρακλή, αλλά και την υποστήριξη του κόσμου της Καβάλας προς την ομάδα είπε: «εγώ έλειπα 4,5 χρόνια στην Αμερική, αλλά παρακολουθούσα όλα τα παιχνίδια και μπορούσα να καταλάβω ότι το ποδόσφαιρο στη Β’ Εθνική έχει αλλάξει και είναι καλύτερο. Οι ομάδες είναι καλύτερες και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον κόσμο με θέαμα και τακτικές. Επίσης έχει αλλάξει και το ήθος. Η σημερινή εικόνα, με μια ομάδα να πολεμάει για τη σωτηρία της και η άλλη που δεν έχει κίνητρο αλλά παίζει με αξιοπρέπεια, δείχνει περίτρανα ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και ταυτόχρονα υπερήφανοι γι’ αυτή την ομάδα που ότι έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο! Δεν έχει κερδίσει τίποτα με διαφορετικό τρόπο. Αυτοί που βαθμοί που έχουμε είναι «ματωμένοι», είναι «ιδρωμένοι» απ’ όλους μας. Για όλο αυτό τον κόπο λοιπόν θα δώσουμε την «μάχη» μας».

Κώστας Γεωργιάδης: «Η Καβάλα έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων για την προσπάθεια της»

«Στα τελευταία παιχνίδια αντιμετωπίζουμε ομάδες που προσπαθούν να σωθούν ή να αλλάξουν κατηγορία. Το δικό μας το κίνητρο που είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό μιας άλλης που πάει να «σωθεί» ή να «ανέβει» στη Super League 1. Η δικιά μας η προσπάθεια είναι να βάλουμε και βάσεις ηθικής στα παιχνίδια μας κάτι που νομίζω ότι το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Δεν είμαστε χαρούμενοι με την ισοπαλία, γιατί δεν ήρθαμε να πάρουμε το «Χ». Η ομάδα μας έχει μ.ο. ηλικίας 23 ετών και αντιμετώπισε έναν πολύ καλό αντίπαλο, που έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια από τον Ιανουάριο. Η Καβάλα κερδίζει την εκτίμηση όλων γι’ αυτή την προσπάθεια της και είναι άδικο γι’ αυτήν η κατάσταση που αντιμετωπίζει. Εμείς την αντιμετωπίσαμε ως κανονική ομάδα και γι’ αυτό είναι χαρούμενος, γιατί ότι βαθμό έχει πάρει ο Ηρακλής είναι καθαρός – αγωνιστικός βαθμός».

Στην ερώτηση για την συνάντηση του με τον προπονητή της Καβάλας τόνισε ότι «ήμουν και συμπαίκτης αλλά και συνεργάτης με τον Παναγιώτη Διλμπέρη στα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Αυτός μου πρότεινε να μπω σε τεχνικό τημ. Είναι χαρά μου που τον βλέπω. Γνωρίζετε όμως ότι επαγγελματική ευσυνειδησία είναι πάνω απ’ όλα».