Χρέη δεκαετίας «κυνηγάνε» τον ΑΟΚ..!

5 ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας το 2012-13 (Σουλογιάννης, Χλωρός, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Καλαγκάνης) ζητούν να μη χρηματοδοτηθεί η ομάδα από το «Στοίχημα» αν δεν εξοφληθούν  

Δεν φτάνουν τα προβλήματα επιβίωσης που έχει πλέον ο ΑΟΚ, μετά την απόφαση του Άλεξ Χαντιτάτζι να αποχωρήσει, και την πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη να αναζητήσει επενδυτή που θα τον οδηγήσει στη Γ’ Εθνική, προστίθενται και άλλα στην πορεία, τα οποία προέρχονται από το… μακρινό παρελθόν της ομάδας.

Συγκεκριμένα προέρχονται από την προσπάθεια 5 πρώην ποδοσφαιριστών της Καβάλας, που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας πριν από 10 χρόνια (αγωνιστική περίοδος 2012-2013) και οι οποίοι κατέθεσαν προσφυγή για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και συνεχίζουν ακόμα και τώρα για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Πρόκειται για τους Γιώργο Σουλογιάννη, Γιάννη Χλωρό, Δημήτρη Γελαδάρη, Θόδωρο Πακάλτση και Κρις Καλαγκάνη, οι οποίοι ως μέλη της ΚΕΠ (Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών) μαζί με ακόμα 19 ποδοσφαιριστές, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τις υπέρ τους ανεκτέλεστες διαιτητικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ, μέσω θεσμοθέτησης καταβολής μέρους από τα έσοδα των ΠΑΕ από το ποσοστό της φορολόγησης του Στοιχήματος!

Έτσι λοιπόν με επιστολή που απέστειλε ο νομικός τους εκπρόσωπος Γιώργος Παναγόπουλος προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού τον καλούν να θέσει απαραίτητη προϋπόθεση της χρηματοδότησης των ΠΑΕ (σ.σ. της Καβάλας αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου, του Πιερικού, της Παναχαϊκής, του Ηρόδοτου και των Τρικάλων) από τις συγκεκριμένες πηγές, την ολοσχερή εξόφληση των χρεών τους προς πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τους και το Δημόσιο, όπως έχουν βεβαιωθεί από διαιτητικές και δικαστικές αποφάσεις!

Στην επιστολή αυτή, για την περίπτωση της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα αναφέρεται ότι «αποτελεί πρόκληση η χρηματοδότηση ΠΑΕ, όπως η Καβάλα, ο ιδιοκτήτης της οποίας μόλις πριν λίγες ημέρες προανήγγειλε την αποχώρηση του και την διάλυση της. Επειδή οι 5 πρώτοι εξ ημών (σ. σ. πρώην παίκτες ΑΟΚ) κινδυνεύουμε να απωλέσουμε για πάντα τα επιδικασθεντα αναγνωρισθεντα δεδουλευμενα μας, καθώς αφενός μεν η ΠΑΕ Καβάλα ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφετέρου δε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της, προσπαθεί και να εισπράξει το ποσοστό από το Στοίχημα, και να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή της από την ΕΕΑ, σας ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημα μας και να διαθέσετε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης και συνταγματικής ισότητας».