Καβάλα BC: Έξι μεταγραφές σε μια εβδομάδα! [φωτογραφίες]

Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας ανακοίνωσε την απόκτηση των Γιάννη Τσαλαπάτα και Ιορδάνη Τραπεζάνογλου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκτήσει τους Δημήτρη Μουρατίδη, Πάρη Δομζαρίδη, Δημήτρη Βάνη και Μιχάλη Καρλή

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το μεταγραφικό ντεμαράζ της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, εν όψει της παρουσίας της στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ή αλλιώς National League, με τη διοίκηση να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση 6 παικτών σε διάστημα μιας εβδομάδας! Πρόκειται για παιδιά νεαρής ηλικίας από την Καβάλα αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι θα δώσουν μια νέα πνοή στο σύλλογο που θα επιχειρήσει νέο ξεκίνημα ύστερα από τον υποβιβασμό από την Α2 Εθνική κατηγορία.

Τα τελευταία αποκτήματα είναι ο Γιάννης Τσαλαπάτας από την Καβάλα και ο Ιορδάνης Τραπεζάνογλου από τη Θεσσαλονίκη, ενώ προηγουμένως ανακοινώθηκε η απόκτηση των Δημήτρη Μουρατίδη, Πάρη Δομζαρίδη, Δημήτρη Βάνη και Μιχάλη Καρλή.

Ο Γιάννης Τσαλαπάτας επιστρέφει

Μετά το 2018 οπότε και έφυγε από την Ένωση για να μεταγραφεί στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Τσαλαπάτας επιστρέφει στον σύλλογο απ’ όπου ξεκίνησε το μπάσκετ. Ο ύψους 1.88 και 85 κιλά, 23χρονος (10-11-2000) πόιντ και σούτινγκ γκάρντ, ήταν μέλος της παιδικής, εφηβικής και ανδρικής ομάδας της Καβάλα BC από το 2013 έως το 2018. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Κ20 του Ηρακλής Θεσσαλονίκης Γαλάζιοι και το 2019-2020 πήγε στην Κ20 του Απόλλωνα Πατρών. Από το 2020 έως το 2022 έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Γλαυκό ΑΟ Πατρών και την περσινή χρονιά στη Β’ Εθνική με τη φανέλα του Λεύκιππου Ξάνθης.

Καλώς ήρθες Ιορδάνη

Ο Ιορδάνης Τραπεζάνογλου είναι 1,95 και αγωνίζεται στην θέση 3. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, συνέχισε παιδικό-εφηβικό στον Αχιλλέα Τριανδρίας και έπαιζε πρώτη χρόνια αντρικό στον Ναύαρχο Βότση στη Γ’ Εθνική στην περίοδο του Covid. Την χρόνια 2021-22 αγωνίστηκε στην Ελπίδα Αμπελόκηπων στη Γ’ εθνική κάνοντας μια πολύ καλή χρόνια κυρίως στο σκοράρισμα. Πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα του Μακεδονικού διεκδικώντας την άνοδο στην Α2 μέχρι τα play ofs

Για 2η χρονιά στη Β’ Εθνική ο Μουρατίδης

Ο 22χρονος Δημήτρης Μουρατίδης αγωνίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τη φανέλα της Ευκαρπίας και φέτος θα συνεχίσει στο κλειστό της Καλαμίτσας με την Ένωση. Πρόκειται για έναν γκαρντ ύψους 1.90 που είναι γέννημα θρέμμα της ακαδημίας Hoop της Θεσσαλονίκης, από την οποία μετακινήθηκε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Για 2η φορά στην Καβάλα ο Δομζαρίδης

Ο Πάρης Δομζαρίδης, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Καβάλα, αυτή τη φορά για την ομάδα της Καβάλα BC, μετά το προπέρσινό πέρασμα από του από τον Αστέρα (2021-2022). Ο ύψους 1,83 23χρονος αθλητής ξεκίνησε το 2015 στην GBA και από το 2016 έως το 2018 φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή στο παιδικό και εφηβικό τμήματα (είχε συμμετοχη στο κλιμάκιο του βορρά), ενώ το 2018-2019 έπαιξε στην ομάδα Κ21 αλά και την ανδρική του ΚΣ Γέφυρα. Πρόπερσι αγωνίστηκε στον Αστέρα Καβάλας και πέρσι ήταν στην ομάδα του ΚΑΟΔ που πήρε τον τίτλο και την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Δήμητρης Βάνης: Ένας δεινός σκόρερ στην Ένωση

Ο Δημήτρης Βάνης είναι 22 ετών και έχει ύψος 2,01. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 6 ετών στο κολλέγιο Δελασαλ και στα 8 του πήρε μεταγραφή στα εκπαιδευτήρια του Μαντουλίδη και την επόμενη χρόνια στην αδελφότητα ΧΑΝΘ όπου στο final four της ΕΚΑΣΘ βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Την επόμενη χρόνια πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης  η οποία μετά από 23 χρόνια προκρίθηκε στο final της ΕΚΑΣΘ. Στην ηλικία των εφήβων μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης όπου πήραν την πρώτη θέση στο final four της ΕΚΑΣΘ και την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Ελευθερούπολη. Το 2019 μεταγράφηκε στη ανδρική ομάδα της Δόξας Λευκάδας και το 2020 στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης αλλά λόγω Covid σταμάτησε το πρωτάθλημα. Το 2021 μεταγράφηκε στην ομάδα της Αρετσού Καλαμαριάς και το 2022 στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Οι θέσεις που παίζει είναι 3-4. Πέρσι βγήκε 1ος σκόρερ της ομάδας του 5ος σκόρερ στους 2 ομίλους του Βορρά αλλά και 15ος σκόρερ σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι φοιτητής στο 4ο έτος στο οικονομικό τμήμα διοίκηση επιχειρήσεων μάνατζμεντ και τουρισμού στο Διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Καρλής: Από την Αυστρία στην Καβάλα

Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Καβάλα ενόψει της νέας χρονιάς στη Β’ Εθνική. Απέκτησε τον Μιχάλη Καρλή ο οποίος τη περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στους Ντορνμπριν Λίονς και είχε μέσο όρο 11,9 πόντους, 4,8 ασίστ, 4,8 ριμπάουντ και 2,5 κλεψίματα, σε 32 λεπτά ανά αγώνα. Ο Καρλής (8 Ιανουαρίου 2003) έχει ύψος 1,85 μέτρα, βάρος 85 κιλά και αγωνίζεται στη θέση πόιντ γκαρντ. Εντάχθηκε στο νεανικό πρόγραμμα της ΑΕΚ το 2018 και στις 18 Αυγούστου 2021, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Σε 7 αγώνες πρωταθλήματος, είχε μέσο όρο 0,9 πόντους σε λιγότερο από 4 λεπτά ανά αγώνα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, υπέγραψε με τους Dornbirn Lions. σε 32 λεπτά ανά αγώνα.