Στέλιος Απαζίδης: Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση μετά απ’ τις τρεις σερί ήττες

Συνέντευξη του νεαρού άσσου της Καβάλα BC στο WebRadio της ΕΟΚ μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας επί του Φίλιππου Βεροίας, όπου σημείωσε 29 πόντους

Η Καβάλα επιβλήθηκε με 87-82 του Φίλιππου Βέροιας, σε αγώνα για την 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1 και ο πρώτος σκόρερ των νικητών στο ματς, Στέλιος Απαζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας: «Στο συγκεκριμένο ματς προετοιμαστήκαμε πολύ ψυχολογικά από πριν, θέλαμε οπωσδήποτε να το πάρουμε και θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να το “χτυπήσουμε”. Προερχόμασταν κι από 3 αρνητικά αποτελέσματα, οπότε θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση. Παίζαμε και στην έδρα μας, όπου θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κι ένα καλό σερί νικών, κάτι που ήρθε. Υπήρχε και αρκετός κόσμος στο γήπεδο που μας ανέβασε και τελικά ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μάς δίνει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη για τη συνέχεια».

Για τον φετινό τους στόχο: «Νομίζω ότι ο στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι βδομάδα με τη βδομάδα, να πηγαίνουμε στα ματς και να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο, το οποίο θα μπορεί να μας οδηγεί στη νίκη. Δε θέλουμε να πιεζόμαστε απ’ την άποψη ότι υπάρχει ένας αυτοσκοπός. Στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι, να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να κερδίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορούμε».

Για το νεανικό σύνολο της Καβάλας: «Δεν έχουμε κάποια πίεση στους ώμους μας. Ο καθένας δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι, προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε απ’ τα πιο νεανικά ρόστερ στην κατηγορία, αλλά σίγουρα υπάρχει ταλέντο, το οποίο συνδυάζεται με την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε. Έχουμε καλή χημεία, δουλεύουμε στην προπόνηση, έχουμε καλή επικοινωνία μεταξύ μας και προσπαθούμε κάθε μέρα να βγάλουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τις φετινές του εμφανίσεις: «Εγώ κοιτάω σε κάθε παιχνίδι να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου, να είμαι καλός συμπαίκτης. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, αυτός είναι ο στόχος. Όλα τα παιδιά αυτό θέλουν, να είναι καλοί συμπαίκτες, να προσπαθούμε μέσα απ’ την προπόνηση να κάνουμε καλύτερο τον συμπαίκτη μας και να είμαστε καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Το ποιος θα σκοράρει είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεται ο καθένας. Πάνω απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί το άθλημα είναι ομαδικό».