Κλειστό Καλαμίτσας: Ανοίγει (επιτέλους) για το κοινό η κεντρική κερκίδα

Το πρόβλημα με την αδειοδότηση της κατασκευής λύθηκε, ύστερα από αρκετό καιρό - Κάτι... κινείται με το νέο κλειστό γυμναστήριο

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν την στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλο το εύρος της κεντρικής κερκίδας του γυμναστηρίου και δε θα είναι υποχρεωμένοι να κάθονται είτε στη μικρή «μπροστινή» κερκίδα, είτε στις κερκίδες πίσω από τις μπασκέτες. Κι αυτό γιατί μετά από πολύ καιρό λύθηκε το ζήτημα με τον έλεγχο και στην ουσία την αδειοδότηση της κεντρικής κερκίδας, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό όχι τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο για τυπικούς λόγους.

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Κώστας Χατζηαναστασίου στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για τη διεξαγωγή του 16ου πρωταθλήματος Kids Open Taekwondo, στη διάρκεια του οποίου οι εκατοντάδες φίλαθλοι και αθλητές που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό γυμναστήριο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες απ’ όποια θέση επιθυμούν, κι όχι όπως πέρσι όπου υπήρχαν περιορισμοί οι οποίοι δημιούργησαν αρκετά παράπονα.

Σχολιάζοντας τη λύση του προβλήματος ο κ. Χατζηαναστασίου είπε ότι «στην ουσία μιλάμε για ένα τυπικό πρόβλημα που είχε να κάνει με την αλλαγή των προϋποθέσεων του Νόμου για την αδειοδότηση μιας κερκίδας. Αυτές τις προϋποθέσεις δε τις διέθετε η συγκεκριμένη κερκίδα, όμως μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν στο σημείο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ύστερα από υποδείξεις μηχανικών, το θέμα τακτοποιήθηκε και πλέον η κερκίδα θα μπορεί να φιλοξενεί χωρίς κανένα πρόβλημα τους φιλάθλους».

Μελέτη για το νέο κλειστό γυμναστήριο

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι στον Δήμο Καβάλας ξεκινούν τα πρώτα, από τα πολλά βήματα που χρειάζονται, για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονο κλειστού Γυμναστηρίου στην Ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο Περιγιάλι (κοντά στο «Ανθή Καραγιάννη» και το κλειστό Κολυμβητήριο). Αυτά έχουν να κάνουν με την ύπαρξη μελέτης κατασκευής του έργου, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ένταξη του Δήμου Καβάλας σε κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα, έτσι ώστε διεκδικηθούν τα απαραίτητα κονδύλια.