Η Καβάλα (δυστυχώς) δεν τιμάει την ιστορία της…

Έντονη δυσαρέσκεια της κόρης του αείμνηστου Τάκη Χατζηγρηγορίου, για την αντιμετώπιση των ιστορικών κειμηλίων του πατέρας της που δώρισε στο δήμο Καβάλας

Σφόδρα δυσαρεστημένη δηλώνει ο Ελευθερία Πανταζή από την αντιμετώπιση που έτυχαν τα τρόπαια του πατέρα της Τάκη Χατζηγρηγορίου, που δώρισε στον δήμο Καβάλα και τοποθετήθηκαν σε γυάλινη προθήκη στο δημαρχείο της πόλης. Η κόρη του μεγάλου αθλητή και προπονητή, που συνέδεσε το όνομα του με τον στίβο της Καβάλας και όχι μόνο, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που βρήκε τόσο η ίδια πριν από 3 χρόνια στο χώρο, όσο και κάποιος φίλος της πριν από λίγο καιρό, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να πάρει πίσω όλα τα κειμήλια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του δήμου.

Ελευθερία Πανταζή: Θα ζητήσω από το νέο δήμαρχο να μου επιστραφούν όλα τα κειμήλια…

Ακολουθεί η ανάρτηση της: «Το 2010 επί Δημαρχίας Σιμιτσή δώρισα με πολλή αγάπη τα ιστορικά κειμήλια (τρόπαια) του Βαλκανιονίκη αείμνηστου πατέρα μου Τάκη Χατζηγρηγορίου, στον Δήμο Καβάλας για να εκτεθούν σε γυάλινη προθήκη (προσωρινά)μέχρι να δημιουργηθεί Αθλητικό Μουσείο! Πράγματι εκτέθηκαν και μάλιστα μετά την δική μου δωρεά… δόθηκε ερέθισμα στην οικογένεια Δαβιτζόγλου και έγινε και άλλη προθήκη, όπου εκτέθηκαν τα τρόπαια του αείμνηστου Μίμη Δαβιτζόγλου! Εγώ μένω μόνιμα στην Αθήνα, όμως επισκέπτομαι συχνά την γενέτειρα πόλη μου! Όταν επισκέφθηκα πριν 3 χρόνια το Δημαρχείο για να καμαρώσω αυτά που δώρισα… διαπίστωσα, ότι έλειπαν πολλά από τα εκθέματα του πατέρα μου και τα εναπομείναντα ήταν μπερδεμένα με κύπελλα του Δαβιτζόγλου. Ρώτησα που είναι τα υπόλοιπα και ο κύριος Λολίδης μου είπε ότι είναι στην αποθήκη (;) Ζήτησα το κλειδί της βιτρίνας και τουλάχιστον ταχτοποίησα τα εναπομείναντα, για να μην είναι μπερδεμένα! Πριν δυο ημέρες ένας φίλος μου, επισκέφθηκε τον χώρο για να δει τα τρόπαια του πατέρα μου και μου έστειλε φωτο… όπου έπαθα σοκ! Πουθενά τα κύπελλα του πατέρα μου, με την φωτογραφία του πεσμένη…. χωρίς το κάδρο, ένα δίπλωμα χωρίς το κάδρο και άλλο πεσμένο… και πάλι με ξένα κύπελλα! Πραγματικά έχω θυμώσει και στις 27/9 που θα βρίσκομαι στην πόλη μου., θα ζητήσω από τον νέο Δήμαρχο να μου επιστραφούν όλα»!

Οδός Τάκη Χατζηγρηγορίου

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πολλές προσπάθειες του δήμου Καβάλας, της οικογένειας του Τάκη Χατζηγρηγορίου αλλά και των φίλων του, στάθηκε δυνατό να δοθεί το όνομα του σε οδό στην συνοικία του Βύρωνα. Η τελετή της ονοματοδοσίας της οδού έγινε στις 12 Απριλίου του 2019, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη και της δημάρχου Καβάλας, καθώς και της οικογένειας του μεγάλου Βαλκανιονίκη αθλητή.