Δήμος Καβάλας-ΔΕΥΑΚ: 950.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Ζυγού

Παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ Αρχέλαου Γρανά υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που έχει χρόνο περαίωσης 18 μήνες

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 22/5 στην κοινότητα του Ζυγού, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Δημήτρη Κουτσό, η σύμβαση για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του εν λόγω οικισμού. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Αρχέλαος Γρανάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Άγγελος Λογκάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Ζυγού που προτείνεται να αντικατασταθεί, υδροδοτείται από τη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 225 μέτρων και περιλαμβάνει 3 επί μέρους κατηγορίες δικτύων.
-Το πρωτεύον δίκτυο που περιλαμβάνει 22 αγωγούς, με συνολικό μήκος 5.032 μέτρα.
-Το δευτερεύον δίκτυο, με συνολικό μήκος 11.409 μέτρα.
-Το τριτεύον δίκτυο που περιλαμβάνει 150 ιδιωτικές συνδέσεις

Ταυτότητα του Έργου

– ΠΕΠ ΑΜΘ 2014 – 2020
– Προϋπολογισμός: 950.000 ευρώ
– Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

Θόδωρος Μουριάδης: Βελτιώνεται η ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι

Στις δηλώσεις του Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης τόνισε ότι  «το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης είναι ένα ακόμη έργο της ΔΕΥΑΚ, που βελτιώνει την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σε άλλους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης ανέφερε ότι «με την εκτέλεση του έργου που υπογράφουμε σήμερα, αντικαθίσταται και το υπόλοιπο 50% του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον Ζυγό. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 για την αντικατάσταση όλου του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Καβάλας. Θυμίζω ότι το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της Καβάλας έχει ήδη εργολάβο και απομένει η υποβολή των μελετών των δικτύων των Κρηνίδων, ύψος 6,7 εκατ. ευρώ, και της κοινότητας Πολυστύλου – Δάτου – Μικροχωρίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων ΑΜΘ, Αρχέλαος Γρανάς δήλωσε ότι «Με το συγκεκριμένο έργο θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα των διαρροών που έχουμε κατά καιρούς στο δίκτυο του Ζυγού. Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ, με στόχο της διασφάλιση της υγείας των πολιτών».

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης ανέφερε ότι «στην ουσία μιλάμε για αντικατάσταση ενός δικτύου αμιάντου, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην κοινότητα μας τη δεκαετία του ’60. Το όνομα του αναδόχου μας εγγυάται ότι θα έχουμε ένα ποιοτικό έργο που θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, γιατί αντελήφθη από την πρώτη στιγμή πως αυτό το έργο είναι από τα πλέον σημαντικά για τους κατοίκους του Ζυγού».

Τέλος, ο Τεχνικός Διευθυντής ΔΕΥΑΚ, Άγγελος Λογκάρης: «Μπορεί το έργο να έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 18 μήνες, αλλά θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τελειώσει στο τέλος του 2023. Στόχος μας είναι να ζητήσουμε κι άλλα χρήματα από το επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, για τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

(Δελτίο Τύπου)