«Όραμα για το Μέλλον»: Με στόχο τη νίκη στις Δημοτικές Εκλογές της Καβάλας

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης παρουσίασε στο όνομα του συνδυασμού του καθώς και 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους – Διαβάστε τα ονόματά τους

«Όραμα για το Μέλλον» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη. Η παρουσίαση του ονόματος, αλλά και 40 νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023, σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Τελωνείου Καβάλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Ντίνος Κλειτσιώτης παρουσίασε πέντε από τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, που αφορούν τον Τουρισμό, την Ποιότητα Ζωής την Καθημερινότητα, την Κοινωνική Μέριμνα, την Αειφόρο Ανάπτυξη και τον Αθλητισμό – Πολιτισμό και την Παιδεία.

Όπως τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ο κ. Κλειτσιώτης, στόχος του συνδυασμού ”Όραμα για το μέλλον”, είναι η νίκη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

”Ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά πια τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για το Δήμο μας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας μας την ευθύνη των πράξεών του. Να μην μεμψιμοιρούμε για όσα λάθη έχουν γίνει, αλλά να συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις κούφιες υποσχέσεις και στα ψέματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κλειτσιώτης.

”Για να έχει μέλλον αυτή η πόλη και οι τοπικές μας κοινότητες, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε συνήθειες του παρελθόντος, που δεν ασπάζονται την μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες. Αυτοί νομίζω πως είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Αυτοί είστε όλοι εσείς που δεχθήκατε να πλαισιώσετε την προσπάθεια μας”, τόνισε ακόμη ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Όραμα για το Μέλλον” επισήμανε στη συνέχεια ότι ”ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αφήσουμε στην άκρη πολιτικές και πρόσωπα που έγιναν κατεστημένο και διεκδικούν την αιωνιότητα στην τοπική κοινωνία. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα Δήμο δουλειάς, διαφάνειας, δικαιοσύνης, έργων και όχι λόγων”.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε ότι αυτό θα περιέχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις κι όχι γενικές και αόριστες. Ένα πρόγραμμα που να μπορεί να υλοποιηθεί, με γνώμονα πάντοτε τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει θεσμοθετημένα ο Δήμος στη διάθεσή του, χωρίς να προσπαθεί να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο. Ένα πρόγραμμα λιτό, αλλά ουσιαστικό, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει.

Οι 41 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Η λίστα με τους 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού έχει ως εξής:

1        ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ         ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2        ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ            ΛΕΩΝΙΔΑΣ   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ  ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ

3        ΓΕΡΟΒΑΓΓΕΛΗ         ΔΗΜΗΤΡΑ  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

4        ΓΚΡΑΝΑΣ            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

5        ΖΗΛΙΑΧΩΒΙΝΟΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ

6        ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ          ΑΝΝΑ  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

7        ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ       ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ       ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

8        ΚΑΦΕΤΖΗΣ               ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ         ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

9        ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ         ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ          ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣΚ

10      ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ           ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

11      ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

12      ΚΟΖΑΕΒ                   ΛΕΩΝΙΔΑΣ    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

13      ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ             ΕΛΕΝΗ        ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

14      ΚΟΥΤΡΑΣ            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

15      ΚΟΥΦΑΤΖΗΣ         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣΚ-             ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

16      ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΕΜΠΟΡΟΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ “ΟΙΚΟΣ”

17      ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ         ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ   ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

18      ΚΥΤΙΔΟΥ                  ΕΛΕΝΗ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

19      ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ            ΧΡΗΣΤΟΣ    ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

20      ΜΠΙΚΟΣ             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ  – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

21      ΜΠΟΝΙΑΣ               ΖΗΣΗΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΒΦΛ – ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

22      ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ            ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΠΑΕ

23      ΝΑΝΟΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

24      ΝΤΑΜΠΑΝΛΗΣ    ΑΝΕΣΤΗΣ        ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

25      ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

26      ΠΑΝΤΕΛΗΣ             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

27      ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

28      ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΤΕΟ

29      ΠΟΥΡΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΙΑΤΡΟΣ

30      ΠΥΛΙΩΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ          ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ DIGITAL MARKETING ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

31      ΣΑΛΠΙΓΚΤΗΣ          ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ         ΕΜΠΟΡΟΣ

32      ΤΕΡΜΕΤΖΗΣ          ΛΟΥΚΑΣ         ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΑ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

33      ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ       ΙΩΑΝΝΑ          ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

34      ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

35      ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΟΥ   ΕΛΕΝΗ  ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ -ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟΙΒΟΥ-ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ

36      ΤΣΙΑΡΑΣ                ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

35      ΤΣΙΚΝΑΣ                ΤΙΜΟΛΕΩΝ     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

37      ΤΣΟΥΡΟΥΚΙΔΗΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ          ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

38      ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

39      ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ       ΣΑΒΒΑΣ       ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ

40      ΧΑΤΖΗΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ       ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

41      ΧΑΤΖΗΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ         ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Αυτοί είναι οι 5 βασικοί άξονες του προγράμματός μας

«Πριν από περίπου ένα χρόνο σας εξέφρασα την επιθυμία μου να κατέβω στον στίβο των δημοτικών εκλογών και αναφέρθηκα τότε στους λόγους που με ώθησαν στο να λάβω αυτήν την απόφαση. Προσπάθησα πολλές φορές να απαντήσω στο ερώτημα τι δεν

πηγαίνει σωστά στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια και δεν έχει τη θέση που της αξίζει.

Η διαπίστωση είναι ότι όλοι οι επικεφαλής του Δήμου δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν πολλές από τις δεσμεύσεις τους. Δεν απαξιώνω το σύνολο του έργου τους, μπορώ όμως να πω ότι πολλά από τα οράματά τους ήταν ανεφάρμοστα, ή ”έχασαν” τον δρόμο στην πορεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καβάλα να μείνει πίσω και να μην μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας.

Μέσα σε αυτή τη χρονιά βρήκα πολλούς συνοδοιπόρους, με τους οποίους έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τα ίδια όνειρα για την πόλη μας. Άνθρωποι που μαζί, ο καθένας προσφέροντας γνώσεις, απόψεις, τεχνογνωσία, επιθυμίες για το πως οραματίζεται την πόλη μας αποφάσισαν να συνταχθούν μαζί μου για να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας.

Άνθρωποι που λέμε ότι ήρθε η ώρα η πόλη να αναγεννηθεί. Να αποτελέσουμε μαζί αυτούς που θα αλλάξουν σελίδα σε αυτόν τον τόπο. Άνθρωποι που έχουν ”Όραμα για το Μέλλον”. Αυτό είναι και το όνομα της παράταξής μας. Με ανθρώπους που αγαπούν αυτόν

τον τόπο και δε δέχονται να συμβιβαστούν ούτε με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, ούτε με τις πολιτικές που παράγει. Με το δικό σας αγώνα, με τις προσπάθειες όλων μας, προετοιμάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, δημιουργούμε το πρόγραμμά μας το οποίο από κοινού συντάσσουμε και σταδιακά θα σας παρουσιάσουμε.

Άλλωστε όπως προείπα, στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού μας, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πρέπει πρώτον να έχεις στόχους και δεύτερον να έχεις τα μέσα για να τους πετύχεις. Σε αυτήν την προσπάθεια επεδίωξα την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις της πόλης μας. Γνωρίζετε πως ήμουν πάντοτε υπέρ της ενότητας και της συνεργασίας όσων αγωνίζονται ειλικρινά για την πρόοδο του τόπου μας. Δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο. Δε θα μπω στη λογική να αναλύσω τι και γιατί συνέβη. Όλα αυτά τα ξεπερνώ, γιατί είμαι άνθρωπος που βλέπει το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Στόχος μας είναι, ο Δήμος Καβάλας να κερδίσει. Στόχος μας είναι το ” Όραμα για το μέλλον” να είναι είναι η νικητήρια παράταξη των ερχόμενων δημοτικών εκλογών. Στόχος μας είναι τον Οκτώβριο να έχουμε όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου. Οφείλουμε να θέσουμε ψηλά τον πήχη, να αλλάξουμε ατζέντα, να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά πια τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο μας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας μας την ευθύνη των πράξεών του. Να μην μεμψιμοιρούμε για τα όσα λάθη έχουν γίνει, αλλά να συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις κούφιες υποσχέσεις και στα ψέμματα.

Ήρθε η ώρα να οραματιστούμε το μέλλον και να υλοποιήσουμε όλα όσα αξίζουν στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Να ζήσουμε όλοι μας σε μια πόλη που η ποιότητα ζωής να είναι το δεδομένο μας. Σε δώσουμε όραμα στο μέλλον, όραμα στους νέους, όραμα στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Να ζήσουμε σε έναν Δήμο που να υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και ευήμερίας.

Συνήθως το πρωτόκολλο σε τέτοιου είδους προεκλογικές εκστρατείες, επιβάλλει ένα λόγο ξύλινο, πομπώδη και ο εκάστοτε υποψήφιος προσπαθεί να σας παρουσιαστεί σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Εγώ δεν είμαι ένα τέτοιος άνθρωπος. Όσοι με ξέρετε από παιδί καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το δικό μου επικοικωνιακό όπλο, το ότι είμαι ο εαυτός μου, το ότι σας λέω την αλήθεια μου και είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας. Εκτιμώ και σέβομαι τη γνώμη του καθένα από εσάς και προσπαθώ να συγκεράσω απόψεις για το κοινό καλό.

Έρχομαι λοιπόν μπροστά σας σε τούτο εδώ το βήμα και λέω ότι για να έχει μέλλον αυτή η πόλη και οι τοπικές μας κοινότητες, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να στελεχωθεί με πρόσωπα με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Με πρόσωπα που δεν κουβαλάνε συνήθειες του παρελθόντος, που δεν ασπάζονται την μικροπολιτική, που φέρνουν φρέσκιες ιδέες. Αυτοί νομίζω πως είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Αυτοί είστε όλοι εσείς που δεχθήκατε να πλαισιώσετε την προσπάθεια μας.

Αγαπητές φίλες & φίλοι, μαζί θα προχωρήσουμε αυτόν τον δρόμο και θα δώσουμε τον ωραίο αγώνα των εκλογών. Μαζί θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας και μετά όλοι μαζί θα το υλοποιήσουμε. Έχουμε ένα δυνατό πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάζουμε σταδιακά και στοχευμένα και στις επόμενες συναντήσεις μας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Θέλω να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή οι παλμοί της καρδιάς μου είναι συντονισμένοι με την αγωνία για την τύχη και το μέλλον αυτού του ευλογημένου τόπου. Αναλαμβάνω την ευθύνη απέναντί σας και θέλω να σας δηλώσω και να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι αποτελεσματικός για τον τόπο.

Θα τείνω χέρι συνεργασίας σε συμπολίτες μου από οποιοδήποτε πολιτικό φάσμα και εάν αυτοί προέρχονται, γιατί πολύ απλά στόχος μας είναι το κοινό τοπικό καλό. Θα λάβω βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί να είναι αρωγός στην εξέλιξη του Δήμου μας και αλληλέγγυος στα προβλήματά μας. Αλλά σας δίνω το λόγο μου ότι θα είμαι σκληρός απέναντι σε κάθε κέντρο πολιτικής εξουσίας που με τις αποφάσεις του στρέφεται ενάντι σας συμφέροντά μας. Δηλώνω πως σε όποιο τραπέζι διαλόγου και αν στηθεί για το μέλλον της Καβάλας, όχι μόνο θα είμαστε παρόντες, αλλά θε είμαστε εμείς αυτοί που θα προκαλούμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Πριν από λίγο ανέφερα ότι είμαστε ένας ευλογημένος τόπος. Ναι! Είμαστε στην κυριολεξία ευλογημένος τόπος. Μας δόθηκαν απλόχερα οι ομορφιές της φύσης, της ιστορίας, της θρησκείας και του πολιτισμού. Εδώ στον τόπο μας ήρθε ο Απόστολος των

Εθνών Παύλος μας ευλόγησε και βάπτισε την πρώτη ευρωπαία χριστιανή τη Λυδία. Εδώ σε αυτά τα χώματα, επίσης έγινε η περίφημη μάχη των Φιλίππων που καθόρισε την εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εδώ στον τόπο μας, έχουμε ζωντανό τον πολιτισμό με το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων…

Και τι γίνεται όμως με όλα αυτά; Πως τα διαχειριζόμαστε; Μήπως τελικά επαναπαυτήκαμε στις ομορφιές της φύσης και σε αυτά που κληρονομήσαμε και τελικά δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως από υπερβολική σιγουριά βρεθήκαμε στη θέση του λαγού που τελικά τον νίκησε η χελώνα; Άλλες πόλεις της Ελλάδος αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς κοιτάζοντας το μέλλον, ενώ εμείς; Ένας από τους πολλούς δείκτες, ίσως ο κυριότερος και πιο αντικειμενικός, για να καταλάβουμε εάν μία περιοχή – μία πόλη προοδεύει, είναι η αύξηση του πληθυσμού της. Λοιπόν, αυτό μόνο θα σας πω: τη δεκαετία του 70 η πόλη της Καβάλας ήταν 7η στην Ελλάδα από πλευράς πληθυσμού και τώρα είναι στην 17η θέση.

Στον τόπο μας, με τα τόσα πλεονεκτήματα που έχουμε, κάποιος επιτέλους πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όλες οι πόλεις της Ελλάδας προσπαθούν να βρουν τρόπο ανάπτυξης βασιζόμενες στα πλεονεκτήματα που διαθέτουν. Η Καβάλα δεν θα έπρεπε να έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια; Δεν θα έπρεπε να έχουμε ξεφύγει από το τέλμα της μιζέριας; Αλλά τελικά, μήπως  αυτό το θησαυρό που μας δόθηκε, δεν τον αξιοποιούμε; Αντί να παραδειγματιστούμε από τους γύρω Δήμους που αξιοποιούν ό,τι μπορούν γα το καλό τους, εμείς αδρανούμε.

Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, στα παιδιά μας να  αντικρύσουν το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλει όραμα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς, όλοι μαζί.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αφήσουμε στην άκρη πολιτικές και πρόσωπα που έγιναν κατεστημένο και διεκδικούν την αιωνιότητα στην τοπική κοινωνία. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα Δήμο δουλειάς, διαφάνειας, δικαιοσύνης, έργων και όχι λόγων.

Συνδημότες και συνδημότισσες, με συναίσθηση των δυσκολιών, των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα θα επεξεργαστούμε θέσεις και προτάσεις για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου μας.

Θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι γενικές και αόριστες. Ένα πρόγραμμα που να μπορεί να υλοποιηθεί με γνώμονα πάντοτε τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει θεσμοθετημένα ο Δήμος στη διάθεσή του, χωρίς να προσπαθεί να υποκαταστήσει το κυβερνητικό έργο.

Ένα πρόγραμμα λιτό, αλλά ουσιαστικό που δεν σκοπεύουμε να είναι άλλο ένα πρόγραμμα υποψηφίων ή να αποτελεί μουσειακό έκθεμα των Δημοτικών εκλογών.

Ένα πρόγραμμα που απόψε δεσμεύομαι απέναντί σας θα το υλοποιήσουμε.

Δεν υποσχόμαστε το ακατόρθωτο. Ιδού λοιπόν μερικοί βασικοί άξονες του προγράμματός μας:

Άξονας 1ος: Τουρισμός

Ο Τουρισμός είναι αυτός που θα δώσει την ώθηση στην περιοχή μας για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Στον πρωτογενή, τον δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα. Διότι θα υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο θα ενώνει και τους τρεις τομείς της οικονομίας. Απλά θα ήθελα να σας πω δύο επιπλέον κουβέντες: Όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας ο τουρισμός αναπτύχθηκε στον αυτόματο πιλότο, δίχως να κάνουμε εμείς το παραμικρό. Δίχως σχέδιο, δίχως αρχή, μέση και τέλος!

Πρέπει να σταματήσουμε να πουλάμε μόνο έναν ύπνο και φαγητό και να αρχίσουμε να πουλάμε εμπειρίες, οι οποίες είναι η πεμπτουσία του ταξιδιού. Κανένας δεν ταξιδεύει για να μπει σε ένα αεροπλάνο ή να κοιμηθεί σε ένα καλό δωμάτιο. Ταξιδεύει για να ζήσει ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα θυμάται μετά από χρόνια και θα τις μνημονεύει σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Και, Δόξα τω Θεώ, εμείς έχουμε όλες αυτές τις δυνατότητες να παράσχουμε αυτές τις εμπειρίες στον ταξιδιώτη σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς της πόλης. Ο θρησκευτικός τουρισμός με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και αλλά και ο ιστορικός χώρος των Φιλίππων είναι τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα.

Άξονας 2ος: Ποιότητα Ζωής στην καθημερινότητα

Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί αφάνταστα όλους τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής, θα διαμορφώσουμε χώρους στάθμευσης, θα αναπλάσουμε τις πλατείες και τις παιδικές χαρές και θα δημιουργήσουμε περισσότερους χώρους πρασίνου μέσα στην πόλη, που το έχει τόσο ανάγκη. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν θα υποσχεθούμε μαγικές και ανέφικτες λύσεις. Αυτό που θα πούμε όμως στον κόσμο είναι το εξής: ΟΧΙ άλλο μπετόν σε δημόσια έργα. ΟΧΙ άλλο κλείσιμο δρόμων. ΟΧΙ στα αποσπασματικά έργα βιτρίνας. Θα υποσχεθούμε ότι δεν δημιουργούμε το πρόβλημα και μετά να προσπαθούμε να το λύσουμε. Θα εργαστούμε για μία πιο καθαρή πόλη, χωρίς μουτζούρες στα κτήρια της. Μία πόλη καλαίσθητη που να αξίζει να ζεις.

Άξονας 3ος: Κοινωνική Μέριμνα

Επιγραμματικά σας αναφέρω ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους οικονομικά ασθενείς δημότες μας και η κοινωνική μας πολιτική να είναι στραμμένη στο συνάνθρωπό μας που μας χρειάζεται. Διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους από συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα ο Δήμος μας θα ενισχύσει το έργο και την ποιότητα των υποστηρικτικών δομών.

Άξονας 4ος: Αειφόρος Ανάπτυξη

Πρέπει πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε τον ήλιο που υπάρχει στην περιοχή μας για την κάλυψη των αναγκών μας σε ενέργεια.

Άξονας 5ος: Πολιτισμός-Αθλητισμός-Παιδεία

Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμά μας, ο άξονας αυτός θα περιλαμβάνει πάρα πολλές δραστηριότητες. Αρχικά θα ενισχύσουμε τις εν εξελίξει δραστηριότητες και θα τις εμπλουτίσουμε. Ο Δήμος έχει συνέχεια. Δεν πρέπει να τον αντιλαμβανόμαστε με θητείες. Με την κατάλληλη διαφήμιση και προώθηση, θα στοχεύσουμε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν πανελλήνια εμβέλεια. Εκτός αυτού, η λογική μας είναι να σχεδιάζουμε και να οραματιζόμαστε το μεγάλο και όχι το μικρό. Θα υποσχεθούμε και θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο Μουσείο Καπνού σε όλο το κτήριο της καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, θα διεκδικήσουμε στην ενίσχυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της πόλης μας με δημιουργία νέων σχολών. Ήρθε η ώρα της Καβάλας για κάτι μεγάλο. Τώρα!

Με το σκεπτικό «Σκέψου παγκόσμια, Δράσε τοπικά», θα εργασθούμε καταλλήλως έτσι ώστε ο Δήμος Καβάλας να αναπτυχθεί σωστά στα επόμενα χρόνια. Να γίνει ένας Δήμος ο οποίος θα προσελκύει και όχι να διώχνει τον νέο κόσμο.

Αυτός ήταν και ο στόχος μου, η πεποίθησή μου και η φιλοδοξία μου από την πρώτη στιγμή. Οι πρωταγωνιστές στη ζωή μας δεν πρέπει να είναι άλλοι από τα δικά μας παιδιά! Αυτά τα παιδιά που εφοδιάσαμε με πτυχία, με μεταπτυχιακές σπουδές, με ξένες γλώσσες, που επενδύσαμε σε αυτά τα πάντα ως οικογένεια και τώρα τους δείχνουμε το δρόμο της ξενιτιάς, για να προσφέρουν τα εφόδιά τους σε αυτούς που ξέρουν να τα εκτιμούν! Ας μην γελιόμαστε! Είναι η πρώτη και η τελευταία μας ευκαιρία! Ας μην τη χάσουμε!

Τα επόμενα χρόνια θα είναι συναρπαστικά. Θα είναι χρόνια μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Όχι για όλους όμως! Όποιος καταφέρει να εκμεταλλευθεί σωστά τα προγράμματα της Ε.Ε (και όχι να τα χάσει), αυτός ο Δήμος είναι που θα ξεχωρίσει.

Σύντομα θα έρθει η στιγμή να σας παρουσιάσουμε όλο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Όραμα για το Μέλλον»

Ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς και έντιμους. Από ανθρώπους έμπειρους, αλλά και νέους με όρεξη για δουλειά. Ανθρώπους του μόχθου. Ανθρώπους των επιστημών. Ανθρώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι θα έχουν την πόρτα τους ανοικτή την επόμενη μέρα και δεν θα κρύβονται πίσω από αυτή. Αυτό θα είναι το ψηφοδέλτιο νίκης! Όλοι μαζί, για να αλλάξουμε τα πάντα στο Δήμο Καβάλας. Όλοι μαζί, για τη μεγάλη ανατροπή. Όλοι μαζί, για να καταστήσουμε αυτόν τον Δήμο ένα πρότυπο και ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού. Όλοι μαζί για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο  μέλλον. Το χρωστάμε σε όλους μας! Και αυτό είναι ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε απόψε μαζί σας, από αυτήν εδώ την πλατεία. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».