Καβάλα: Φροντιστήριο διδάσκει σε… ζωντανή σύνδεση και στέλνει τις σημειώσεις στους μαθητές μέσω e-mail!

Διαβάστε περισσότερα για τον νέο «μεθοδικό» και… high-tech τρόπο διδασκαλίας και πώς μπορείτε και εσείς να τον δοκιμάσετε δωρεάν!

Τα ψηφιακά πολυμέσα έχουν εδώ και χρόνια «μπει» στις αίθουσες διδασκαλίας, καθιστώντας τον μαυροπίνακα μία… ανάμνηση άλλων εποχών. Από τους «έξυπνους» πίνακες και τους projectors μέχρι τα tablets, οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον κεκτημένες μεθόδους εκμάθησης. Ωστόσο, ένα εκπαιδευτήριο στην Καβάλα αποφάσισε να «πάει» ένα βήμα παραπέρα!

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» έχει «στήσει» και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μία «ψηφιακή αίθουσα» όπου οι μαθητές «συνδέονται» με τον καθηγητή τους σε πραγματικό χρόνο είτε βρίσκονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας είτε και… όχι!

Πώς λειτουργεί

Μία κάμερα εστιάζει στην έδρα του καθηγητή και την ίδια στιγμή «μεταδίδει» τα όσα αυτός γράφει ή σχεδιάζει στο χαρτί σε οθόνες που βρίσκονται μπροστά από τους μαθητές. Οι σημειώσεις που προκύπτουν από τη διαδικασία της παράδοσης, «σκανάρονται» και παραδίδονται σε όλους με το πέρας του μαθήματος είτε αποστέλλονται μέσω e-mail σε εκείνους που απουσιάζουν!

Επιπρόσθετα, για μαθήματα που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, η κάμερα μπορεί να καταγράψει ολόκληρη τη διδακτική ώρα και, είτε να τη μεταδώσει ζωντανά για απομακρυσμένη παρακολούθηση σε real time είτε να την καταγράψει και ο μαθητής να μπορέσει να τη δει στον δικό του χρόνο ξανά και ξανά…

Όταν η αγάπη για τη δουλειά «γεννάει» νέες ιδέες…

Το KAVALA POST θέλησε να συναντήσει τον «ιθύνοντα νου» πίσω από αυτήν την πρωτοποριακή μέθοδο που κάνει «θραύση» έχοντας ενθουσιάσει τους μαθητές του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» και συνάντησε τον ιδιοκτήτη Βασίλη Νιάρχο.

«Πάντα αναζητούμε νέους, πιο ευχάριστους αλλά και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας. Έτσι, λίγο καιρό πριν, σκέφτηκα να στήσω αυτήν την ψηφιακή αίθουσα και να τη δοκιμάσω, αρχικά σε μαθητές της Τρίτης Λυκείου. Η αποδοχή του εγχειρήματος αλλά και οι αυξημένες… επιδόσεις τους μου έδωσαν να καταλάβω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο!», μας είπε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο κ. Νιάρχος.

Δεν θέλει κόπο, θέλει… «μέθοδο»

Η νέα «ψηφιακή αίθουσα» του «Μεθοδικού» λύνει τα χέρια των μαθητών οι οποίοι δεν είναι πλέον αναγκασμένοι να αντιγράφουν από τον πίνακα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Σε άμεση επαφή με τον καθηγητή τους, ο οποίος κάθεται πολύ κοντά τους, παρακολουθούν τη διδασκαλία απόλυτα συγκεντρωμένοι, αφού οι απαραίτητες σημειώσεις αλλά και όλη η διαδικασία της παράδοσης καταγράφεται από την κάμερα και οι ίδιοι έχουν πρόσβαση σε αυτήν όποτε το θελήσουν!

Ο κ. Νιάρχος μάς εξηγεί: «Κερδίζουμε χρόνο κατά την παράδοση, άρα εξηγούμε καλύτερα και λύνουμε όλες τις απορίες. Ο μαθητής έχει πλήρεις και σωστές σημειώσεις του μαθήματος, καθώς παίρνει σε φωτοτυπία αυτά που γράφει ο καθηγητής κι έτσι η προσοχή του εστιάζεται στην παρακολούθηση του μαθήματος και όχι στο να προλάβει να αντιγράψει ό,τι υπάρχει σημειωμένο στον πίνακα. Πλέον, ο μαθητής που απουσιάζει μπορεί να λάβει τις σημειώσεις με email. Τα σημαντικά μαθήματα/ασκήσεις μπορούν να καταγραφούν σε βίντεο κι έτσι ο μαθητής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος ξανά και ξανά στον χώρο του σπιτιού του»!

Πέρα από τον ενθουσιασμό των μαθητών να συμμετέχουν σε μια εντελώς καινούρια και πρωτοποριακή διαδικασία εκμάθησης, υπάρχουν και απτά αποτελέσματα, αφού το «πάντρεμα» του κλασικού με το σύγχρονο ανεβάζει κατακόρυφα τις… επιδόσεις τους.

«Τα παιδιά, εννοείται, πάντα γοητεύονται από το καινούριο, αυτό από μόνο του αρκεί για να είναι πιο συγκεντρωμένα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Με τη νέα μέθοδο, επιπλέον, μένει περισσότερος χρόνος για να επιλύσουμε απορίες, να συζητήσουμε με τα παιδιά και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τα προβλήματα, να εστιάσουν στην ουσία και όχι στην… αντιγραφή», υπογραμμίζει ο κ. Νιάρχος, ο οποίος μας ανακοινώνει ότι η απόλυτη επιτυχία του νέου εγχειρήματος εγγυάται την καθιέρωσή του και σε περισσότερες τάξεις του «Μεθοδικού» το προσεχές διάστημα.

Μια… δωρεάν δοκιμή, θα σας πείσει!

Για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου των μαθημάτων, ο Βασίλης Νιάρχος και το «Μεθοδικό» δίνουν την ευκαιρία σε όλους όσους ενδιαφέρονται, να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν τη μέθοδο διδασκαλίας στην «ψηφιακή αίθουσα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2510220833 και 6974065076.

Ακολουθήστε το «Μεθοδικό» στο facebook αλλά και στο YouTube