1979-2019: Ο μαθηματικός «κύκλος» σαραντάρισε, αλλά δεν κλείνει

Ο Δημήτρης Κητής επιμένει να διδάσκει μόνο μαθηματικά στο καβαλιώτικο φροντιστήριο που, εδώ και σαράντα χρόνια, «οδηγεί» μαθητές και φοιτητές στον μαγικό κόσμο των αριθμών

Ίσως ακούγεται ρομαντικό στην εποχή μας κάποιος να επιμένει στην εξειδίκευση και να «σκύβει» με ευλάβεια επάνω στη λεπτομέρεια εντρυφώντας στη γνώση. Για τον Δημήτρη Κητή, ωστόσο, η επιμονή του να ασχολείται μόνο με τη διδασκαλία των μαθηματικών δεν είναι ρομαντισμός, αλλά μονόδρομος, αφού σαράντα χρόνια παραμένει αφοσιωμένος σε αυτό.

Ο Καβαλιώτης μαθηματικός διδάσκει μαθητές στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή από το 1979. Το 1985 στέγασε την αγάπη του για τους αριθμούς και τη διδασκαλία τους στο Φροντιστήριο «Κύκλος» το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα υπό την αποκλειστική του διεύθυνση, επιμένοντας… μαθηματικά!

Photo: Yannis Gouzidis

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα στη διάδοση των πληροφοριών και των εικόνων –εγώ την αποκαλώ “ανυπόμονη” εποχή–, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι η μάθηση εξακολουθεί να απαιτεί προσοχή και υπομονή. Για τον λόγο αυτό, θεωρώ πως μόνον η εξειδικευμένη, εξατομικευμένη διδασκαλία μπορεί να αναδείξει τις διαφορετικές ικανότητες και να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε, έτσι κι αλλιώς, ξεχωριστού παιδιού», μας λέει ο κ. Κητής.

Από την έδρα του «Κύκλου» στο κέντρο της Καβάλας, ο Δημήτρης Κητής συνεχίζει καθημερινά να «μυεί» μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και φοιτητές στον κόσμο των μαθηματικών, φροντίζοντας να «ξεκλειδώνει» τη γνώση και να μεταλαμπαδεύει την αγάπη του για την επιστήμη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βοηθώντας τους να πετύχουν τους στόχους τους.

40 χρόνια διδασκαλίας είναι πολλά, σχεδόν μια ολόκληρη ζωή, αλλά, όπως χαρακτηριστικά μας λέει και ο ίδιος ο Δημήτρης Κητής, τα χρόνια αυτά «είναι πολλά για να συνεχίσω με την ίδια μορφή, αλλά… λίγα για να σταματήσω να διδάσκω»!

Photo: Yannis Gouzidis

Στο Φροντιστήριο «Κύκλος» παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα και λειτουργούν ολιγομελή τμήματα δύο ή, το πολύ, τριών μαθητών οι οποίοι διδάσκονται, τι άλλο, μαθηματικά.

Το Φροντιστήριο «Κύκλος» βρίσκεται στην Καβάλα, επί της οδού Βενιζέλου 26, στον δεύτερο όροφο του πρώην ξενοδοχείου Panorama και οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2510231363 και 6946943897.