Η νέα, έβδομη γεύση προφιτερόλ Ευαγγέλου είναι εδώ! Ανακάλυψέ τη [βίντεο, φωτογραφίες]

Ο βραβευμένος Καβαλιώτης pastry chef Χάρης Καραγιάννης συνδύασε τις δυο πλέον αγαπημένες γεύσεις της εποχής μας και δημιούργησε τη νέα, θεϊκή σοκολάτα της οικογένειας Ευαγγέλου

7ήταν τα θαύματα του κόσμου, 7 είναι πλέον και οι γεύσεις της οικογένειας Ευαγγέλου που «αγκαλιάζουν» τα βραβευμένα προφιτερόλ που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να καταστήσουν την Καβάλα σημείο αναφοράς στη ζαχαροπλαστική πανελληνίως.

Ο Καβαλιώτης pastry chef Χάρης Καραγιάννης, πιστός στο αρχικό του όραμα να προσφέρει ένα μοναδικό προϊόν, που δεν είναι άλλο από ένα «προσωποποιημένο» προφιτερόλ που «δημιουργεί» ο ίδιος ο πελάτης και το οποίο φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του, δεν σταματά να πειραματίζεται και να δημιουργεί νέες γεύσεις που θα «αγκαλιάζουν» τη μοναδική βάση από ολόφρεσκη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Το KAVALA POST βρήκε τον Χάρη Καραγιάννη στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου Ευαγγέλου στο κέντρο της Καβάλας να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις μέρες των γιορτών που έρχονται, «γλυκά» κουρασμένο αλλά και χαρούμενο γιατί μόλις έχει «παραδώσει» στους πιστούς «ακόλουθους» της ζαχαροπλαστικής του τέχνης τη νέα, έβδομη γεύση προφιτερόλ!

Ποια είναι η 7η γεύση προφιτερόλ Ευαγγέλου;

«Καιρό τώρα, σκεφτόμουν να δημιουργήσω μια νέα γεύση σοκολάτας για το προφιτερόλ Ευαγγέλου και μια από τις πρώτες που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η Bueno. Πάντα μου άρεσε ως γεύση, αλλά πίστευα ότι κάτι της… λείπει. Ήθελα να νιώσω λίγο πιο έντονη τη γεύση του φουντουκιού, που είναι και η βάση της, το κύριο συστατικό της», μας εξηγεί ο Χάρης.

Bueno στα ισπανικά σημαίνει «καλό», αλλά η ιδιαίτερη αυτή γεύση που κυριαρχεί στη διεθνή ζαχαροπλαστική εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια δεν είναι απλά «καλή», όπως μαρτυρά η μεγάλη δημοφιλία της σε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

«Όπως η πραλίνα φουντουκιού, έτσι και η Bueno έχουν σαν κύριο συστατικό τους το φουντούκι. Η διαφορά της με την πραλίνα, ή την πιο γνωστή σε όλους Merenda ή Nutella, είναι ότι η Bueno δεν έχει σοκολάτα ή κακάο, τα οποία είναι υδρόφιλα συστατικά και απορροφούν το λάδι του φουντουκιού. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην τελική της μορφή, χρησιμοποιούμε αλεύρι, εξ ου και το ανοιχτόχρωμο, χαρακτηριστικό της χρώμα», μας εξηγεί ο Χάρης Καραγιάννης.

Δύο θεϊκές γεύσεις «συναντήθηκαν» για να δημιουργηθεί η 7η θεϊκή γεύση προφιτερόλ Ευαγγέλου

«Κυνηγώντας» αυτή την πιο έντονη γεύση φουντουκιού που ήθελε να έχει η νέα γεύση προφιτερόλ Ευαγγέλου, ο pastry chef Χάρης Καραγιάννης ξεκίνησε τα πειράματα και τις δοκιμές.

«Πήρα την Bueno και σε αυτήν προσέθεσα μία ποιοτική, μεγάλη σε περιεκτικότητα φουντουκιού πραλίνα, ακριβώς για να μπορέσω να τονίσω τη γεύση και να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον, είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να πω ότι έχω δημιουργήσει μια καινούρια παραλλαγή της αγαπητής σε όλους Bueno, “παντρεύοντας” τις δύο πλέον διαδομένες και αγαπητές γεύσεις της εποχής μας», συμπληρώνει ο Χάρης.

Η νέα, 7η γεύση Bueno Ευαγγέλου είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους! Μπορείτε να τη δοκιμάσετε και εσείς σε ένα προφιτερόλ Ευαγγέλου, είτε σκέτη είτε συνδυάζοντάς τη με κάποια από τις ήδη καθιερωμένες σοκολάτες της οικογένειας Ευαγγέλου, όπως η κλασική, η γάλακτος, η πικρή, η φράουλα ή η τζιαντούγια.

Δείτε τους γευστικούς συνδυασμούς που προτείνει ο ίδιος ο Χάρης Καραγιάννης για την Bueno του: