Χριστουγεννιάτικο πάντρεμα γεύσεων με «κουμπάρο» το κουτούκι του Σαρρή [φωτογραφίες]

Ένα ξεχωριστό γιορτινό τραπέζι με «πρωταγωνιστές» τα κρασιά Τσικρικώνη και τα τυριά και αλλαντικά Ανανιάδη, δύο ιδιαίτεροι συνεργάτες του γευστικού «κόσμου» του Γιάννη Σαρρή

Το καλό κρασί και τα ποιοτικά αλλαντικά και τυριά «παντρεύονται» πολύ εύκολα σε ένα τραπέζι και δη Χριστουγεννιάτικο, πόσο μάλλον όταν για έναν τέτοιο… γάμο κουμπάρος είναι ο Γιάννης Σαρρής ο οποίος διοργάνωσε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας στο «Κουτούκι του Σαρρή».

Κατά τη διάρκεια του event «συστήθηκαν» στο κοινό οι επιλεγμένες ετικέτες της Οινοποιίας Τσικρικώνη και τα ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά που προτείνει η Ananiadis Foods.

Η Οινοποιία Τσικρικώνη και συγκεκριμένη ο 3ης γενιάς οινοποιός Θοδωρής Τσικρικώνης, «σύστησε» το «Ροζακί» (Λευκός ξηρός ποικιλιακός οίνος Καβάλας), το «Ξινόμαυρο» (Ροζέ ξηρός οίνος ΠΓΕ Μακεδονία) και τον «Γήοινο» Cabernet Sauvignon (Ερυθρός ξηρός ΠΓΕ Παγγαίο).

Για το pairing των παραπάνω ετικετών, η Ananiadis Foods πρότεινε τρεις γραβιέρες Κρήτης: μία καπνιστή, μία με τσίλι και μία με τέσσερα διαφορετικά πιπέρια για να «δέσει» καλύτερα η όλη γευστική εμπειρία.

Την «παρέα» συμπλήρωνε σαλάμι με επικάλυψη πράσινου πιπεριού, σαλάμι με επικάλυψη γλυκιάς πάπρικας και σαλάμι με επικάλυψη καραμελωμένου κρεμμυδιού.

Οι τρεις «εκπρόσωποι» ξεχωριστών γεύσεων της Καβάλας έχουν ξαναβρεθεί μαζί και θα ξαναβρεθούν με την κατάλληλη αφορμή, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλους τους πετυχημένους γάμους

Δείτε φωτογραφίες από το event γευσιγνωσίας