Electra: Γνωρίστε τους δύο Καβαλιώτες που… «χορεύουν» όλη την Ελλάδα! [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο Ηλίας Σαπανίδης και ο Δημήτρης Καραθανάσης δημιούργησαν την πιο «hot» και ανερχόμενη κολλεκτίβα ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα με στόχο να κάνουν τον κόσμο να... περάσει καλά!

Δυο «κολλητοί» φίλοι με κοινή καταγωγή από την Καβάλα και κοινή αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική συναντιούνται στα τέλη του 2018 στη μακρινή Κρήτη και αποφασίζουν να «στεγάσουν» το όραμά τους για τη μουσική ψυχαγωγία με άποψη, κάτω από ένα όνομα: Electra!




Ο Ηλίας Σαπανίδης και ο Δημήτρης Καραθανάσης στόχευσαν εξ αρχής σε μία πολυαισθητηριακή προσέγγιση του κοινού. Μπορεί η αφετηρία να ήταν η ηλεκτρονική μουσική, ωστόσο δεν τους ενδιέφερε απλά να «διεκπεραιώσουν» ένα απλό DJ Set, όσο προσεγμένο κι αν ήταν αυτό…

Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκεί όπου «γεννήθηκε» το project της Electra με τη διοργάνωση πρωτοποριακών events που έδιναν μια ολιστική καλλιτεχνική προσέγγιση στις βραδιές με «οικοδεσπότες» τον Ηλία και τον Δημήτρη να φροντίζουν για τα πάντα: από την επιλογή της μουσικής -εννοείται- μέχρι τη μοναδικότητα της τοποθεσίας, το theme, ακόμα και τις στιλιστικές επιλογές που όριζαν οι εκάστοτε «θεματικές».

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, η Electra Music Events έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο πλέον ανερχόμενος οργανισμός διοργάνωσης εκδηλώσεων ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα που «στήνει» ξεχωριστά, πολυδιάστατα events υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

Σε στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται και το brand ηλεκτρονικής μουσικής Electra, με τον Ηλία και τον Δημήτρη να σχεδιάζουν ακόμα και την έκδοση «δικής τους» μουσικής, ενώ ήδη με τη «σφραγίδα» Electra έχουν διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων σε Κρήτη, Αθήνα αλλά και Καβάλα.

Μόλις πρόσφατα «ανέβηκε» και το επίσημο site της Electra, όπου εκεί μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα και τους ανθρώπους της, για παλιότερα αλλά και επερχόμενα events.

Αυτήν τη στιγμή, τα σχέδια του Ηλία και του Δημήτρη για το καλοκαίρι του 2020 περιλαμβάνουν μια σειρά από εμφανίσεις σε Αθήνα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Κόρινθο αλλά και στη γενέτειρά τους την Καβάλα, καταφέρνοντας να «στήσουν» ένα εκτενές Electra Tour παρά τις δυσκολίες που «έφερε» η πανδημία.

Γνωρίστε καλύτερα τους δύο νεαρούς Καβαλιώτες που… «χορεύουν» όλη την Ελλάδα!

Ηλίας Σαπανίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Branding & Marketing στην Αθήνα. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε το 2018 όταν και άρχιε να πειραματίζεται με ηλεκτρονικούς ήχους, οι οποίοι τον έκαναν να δημιουργήσει διαφορα sets ηλεκτρονικής μουσικης με αισθητική προσέγγιση και μελωδικές πινελιές. Του αρέσει να ξεσηκώνει και να ταξιδεύει το κοινό με τους ήχους του, έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα after hours closing sets.

Δημήτρης Καραθανάσης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία καθώς είχε ερεθίσματα από τον πατέρα του, Πάνο Καραθανάση, γνωστό μουσικό (μπασίστα) της πόλης. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη μουσική ως dj. Το να γεμίζει χαρά και ενέργεια τον κόσμο που τον ακούει, είναι αυτό που γεμίζει και τον ίδιο. Η αγάπη του για την ηλεκτρονική σκηνή ήταν η κινητήριος δύναμη που τον ώθησε να ξεκινήσει τη διοργάνωση των δικών του events.

Επισκεφθείτε το site της Electra Music Events πατώντας εδώ