Το «γούρι» της Αντιγόνης για το 2021 εμπνέεται από ό,τι μας στέρησε το 2020: Την ανθρώπινη επαφή…

Η Καβαλιώτισσα σχεδιάστρια εστιάζει στα απλά και καθημερινά πράγματα που μας έλειψαν τη χρονιά που φεύγει και προτείνει ένα ιδανικό δώρο-κόσμημα με την υπογραφή Antigoni Jewellery (φωτογραφίες)

Γούρι. Η λέξη παράγεται από τον μεσαιωνικό όρο «αγούρι(ν)», ο οποίος προέρχεται από το λατινικό «augurium», που είναι ο οιωνός, ο καλός, εννοείται. Όμως, σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, στη δημιουργία της λέξης «γούρι» έχει επιδράσει και ο τουρκικός όρος «uğur», που σημαίνει «τύχη», και ίσως να έχει την ίδια λατινική προέλευση [στους αντίποδες κινείται η λέξη «γρουσουζιά», δηλαδή η κακή τύχη, ή η έλλειψή της. Η λέξη παράγεται από τον γρουσούζη, ο οποίος, ο καημένος, έλκει την καταγωγή του από τον τουρκικό όρο «uğursuz», δηλαδή, ο δυσμενής, ο δυσοίωνος].

Προληπτικοί ή όχι, όλοι χρειαζόμαστε ένα «γούρι» για τη νέα χρονιά που έρχεται, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που μας κληροδότησε το 2020 το οποίο έχει ήδη καταγραφεί στην Ιστορία ως ένα από τα πλέον… «γρουσούζικα» έτη!

Η Αντιγόνη Καπουτζή, συνεχίζοντας μία «παράδοση» που κρατάει 30 χρόνια τώρα, σχεδίασε το «γούρι» για τη νέα χρονιά που έρχεται, αντλώντας έμπνευση από το απλό, αλλά τόσο πολύτιμο, αγαθό που, μεταξύ άλλων, μας έλειψε το 2020: την ανθρώπινη επαφή.

Μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί, ακόμη και μια απλή χειραψία… «μικρές» καθημερινές κινήσεις που στερηθήκαμε και συνεχίζουμε να στερούμαστε, με την ελπίδα ότι το 2021 ο «εφιάλτης» της πανδημίας θα τελειώσει και θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

«Η ανθρώπινη επαφή είναι τόσο απλή μα ικανή να ηρεμεί και να ενώνει, τόσο δυνατή που ξεπερνά σύνορα, γλώσσες, κουλτούρες», λέει η Καβαλιώτισσα σχεδιάστρια κοσμημάτων η οποία σχεδίασε το «γούρι» για τη νέα χρονιά, ένα μικρό κόσμημα αλλά μια μεγάλη ευχή…

Το γούρι Antigoni Jewellery για το 2021 είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από Ασήμι 925°, διαθέσιμο σε βραχιόλι ή μενταγιόν και μπορείτε να το επιλέξετε για εσάς ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο φυσικό του χρώμα, μερικώς επιχρυσωμένο ή οξειδωμένο. Συνοδεύεται με μπορντό ή μαύρο κορδόνι, με κόκκινους ή ασημί κρύσταλλους.

To «γούρι» Antigoni Jewellery για το 2021 μπορείτε να το προμηθευθείτε από το e-shop της Αντιγόνης ή από το φυσικό κατάστημα της εταιρίας στην Καβάλα, Ομονοίας 67, με τη μέθοδο Click-Away [τηλ. 2510317277 & 2510225926].

Δείτε το «γούρι» Antigoni πατώντας εδώ