Το Imaret μάς ταξιδεύει μέχρι τα… υψίπεδα της Σκωτίας [φωτογραφίες]

Βραδιές γευσιγνωσίας ουίσκι με food pairing τον Νοέμβριο στο χειμερινό Bar του ξενοδοχείου-μνημείου της Καβάλας με την καλύτερη θέα στην πόλη...

Τις Πέμπτες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου το Cavafy Bar, το χειμερινό Bar του Imaret, σας προτείνει να γευτείτε «τριλογίες» εξαιρετικών ποτών που έχει διαλέξει ο Sommelier Γιώργος Παγώνης με food pairing ειδικά σχεδιασμένο από τον Executive Chef Στέλιο Χατζηαβραμίδη.

Την Πέμπτη 18 και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, η ομάδα του Imaret μάς ταξιδεύει μέχρι τα Highlands [υψίπεδα] της Σκωτίας μέσα από τη γεύση τριών εξαίσιων Malts

Διαβάστε παρακάτω τη σύνθεση της πρώτης «τριλογίας» που μπορείτε να δοκιμάσετε…

1Mοnkey Shoulder [Speyside]
Το πρώτο Triple Malt στον κόσμο, συνδυάζοντας Single Malts από τρία κορυφαία αποστακτήρια του Σπέισαϊντ. Τα τρία αυτά Single Malts συγκεντρώνονται σε ένα μικρό βαρέλι ανάμιξης (marrying tun) και αφήνονται να ωριμάσουν μαζί για τρεις έως έξι μήνες.
Όταν το τελικό απόσταγμα κριθεί έτοιμο, εμφιαλώνεται και λαμβάνει το ιδιαίτερο «σήμα» του Triple Malt με τις χαρακτηριστικές 3 μαϊμούδες.
ΓΕΥΣΗ: Απαλή μύτη φρούτων με νότες εσπεριδοειδών και βανίλιας. Απαλό στον ουρανίσκο με ένα ελαφρύ άρωμα μπαχαρικό να παραμένει στο στόμα. Οι γλυκές γεύσεις toffee αναμειγνύονται με τη βανίλια όμορφα για να δημιουργήσουν ένα μακρύ φινίρισμα.
PAIRING: Xειροποίητος καβουρμάς με ρόκα και κρέμα τυριού.

2Glenfarclas 10 Year Old [Speyside]
ΓΕΥΣΗ: Λαμπερό στην όψη, με γοητευτικό αρωματικό προφίλ που το συνθέτουν νότες cherry, μελιού, μήλου, καπνού και μια ήπια αίσθηση ρητίνης. Πλούσιο στο στόμα, ισορροπημένο, με κρεμώδη σχεδόν υφή και νύξεις από κέικ καρυδιού, φρούτα του δάσους, ποτοκαλιού, καφέ και κριθαριού. Πικάντικο στο υπόστρωμα, με επίγευση που διαρκεί και χαρίζει αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου.
PAIRING: Pissalatidiere [Ρολάκι καραμελωμένο κρεμμύδι, αντσούγια, ελιά]

3Bunnahabhain 12 Year Old [Islay]
ΓΕΥΣΗ: Λαμπερό και γήινο, αρώματα μήλου, θαλασσινό αλάτι, μια νότα πορτοκαλιών και αλατισμένη καραμέλα. Κρεμώδες σε υφή με βανίλια και ελαφριά καπνιστή γεύση, περισσότερο ξυλώδη παρά τυρφώδη. Γλυκιά κρεμώδη βανίλια και λίγο άρωμα από ξύλο, καθώς και λίγο κεράσι.
PAIRING: Σοκολατάκι με αλμυρή καραμέλα Le Fondant

Info

The CAVAFY Whiskey TRILOGY Vol. I
[3 premium whiskeys (X35ml)+Food Pairing]
Πέμπτη 18 & 25.11.2021
Από τις 19:00 και μετά…
Τιμή κατ’ άτομο: 20 ευρώ
Τηλ. για κρατήσεις: 2510620151