Manos Gerakinis Parfums: Από την Καβάλα στα «Όσκαρ» της παγκόσμιας αρωματοποιίας!

Η εταιρεία υψηλής αρωματοποιίας του γεννημένου στην Καβάλα, Μάνου Γερακίνη βρέθηκε στους φιναλίστ του Perfume Extraordinaire 2021, ανάμεσα σε δημιουργίες από εμβληματικά brands, όπως αυτά των οίκων Chanel, Frédéric Malle και Fragrance Du Bois

Η τελική λίστα του Award Perfume Extraordinaire 2021, τα «Όσκαρ» της αρωματοποιίας, την οποία ανακοίνωσε το Fragrance Foundation-UK, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υψηλού κύρους που ασχολείται με τη βιομηχανία αρωμάτων έχοντας μέλη στη Μεγάλη Βρετανία, περισσότερες από 150 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών, εξειδικευμένων εταιρειών παροχής υπηρεσιών marketing και ΜΜΕ, καθώς και του λιανεμπορίου, περιλάμβανε και «άρωμα»… Καβάλας.

Στη λίστα των 5 φιναλίστ του Perfume Extraordinaire 2021, εκτός από τις δημιουργίες από εμβληματικά brands, όπως αυτά των οίκων Chanel, Frédéric Malle, Fragrance Du Bois και Matière Première Parfums, βρίσκεται και η εταιρεία υψηλής αρωματοποιίας του γεννημένου στην Καβάλα, Μάνου Γερακίνη, Manos Gerakinis Parfums με το “Anthem“, άρωμα το οποίο αφιέρωσε στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση [διαβάστε εδώ για το άρωμα].

Το “Anthem” αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Manos Gerakinis Parfums με τον Chris Maurice, αρωματοποιό υψηλού επιπέδου με εξαιρετικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το άρωμα συνδυάζει νότες από λάβδανο, σαφράν, κεχριμπάρι και ούτι και «αφηγείται» την ιστορία της Ελλάδας και το ταξίδι της προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Διακόσια χρόνια αργότερα, οι βασικές αξίες της Επανάστασης εξακολουθούν να ισχύουν για τον σύγχρονο «επαναστάτη». Το “Anthem” φέρνει το παρελθόν στο μέλλον και ενώνει την Ανατολή με τη Δύση με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Μια καριέρα γεμάτη… άρωμα επιτυχίας

H Manos Gerakinis στα 7 χρόνια παρουσίας της, έβαλε με επιτυχία την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη της αρωματοποίιας με διεθνή σημεία πώλησης σε 14 χώρες όπου μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Αυστραλία. Μέχρι σήμερα, η Manos Gerakinis Parfums έχει παρουσιάσει 6 πολυτελή αρώματα, ενώ με ιδιαίτερη επιτυχία δραστηριοποιείται και στον χώρο των συλλεκτικών πολυτελών αρωμάτων.

Το 2020 η Manos Gerakinis εισήλθε στα πολυτελή κεριά παρουσιάζοντας σειρά από χειροποίητα και vegan κεριά, φτιαγμένα από 100% σόγια και φιλικά στο περιβάλλον. Το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάστηκε το συλλεκτικό άρωμα “Anthem” το οποίο σύνδεσε με τρόπο μοναδικό την υψηλή αρωματοποιία με την τέχνη, καθώς φέρει την υπογραφή και σχέδιο του διακεκριμένου εικαστικού, Γιώργου Σταθόπουλου.

Η αρωματική τέχνη του Μάνου είναι ήδη περιζήτητη σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρά το ότι ξεκίνησε να δημιουργεί αρώματα προς πώληση μόλις το 2013: βασιλικές οικογένειες Αραβικών κρατών τού έχουν ζητήσει να φτιάξει αρώματα ειδικά γι’ αυτούς, ενώ και στην Ελλάδα, τα αρώματά του χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από γνωστές προσωπικότητες, όπως είναι η Ελένη Πετρουλάκη, ο Βασίλης Ζούλιας, η Μπέτυ Λιβανού, η Αμαρυλλίς και η Σίσσυ Φειδά.

Επί 10 χρόνια εργαζόταν ως στέλεχος στο διάσημο πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο με VIP πελάτες (βλέπε Μαντόνα, Κάιλι Μινόγκ, Βικτώρια Μπέκαμ, Μπιγιόνσε, Κιμ Καρντάσιαν, Μικ Τζάγκερ κ.α.). Το 2010 βραβεύτηκε για τις επιδόσεις του τμήματος “Luxury” από τον ίδιο τον Al Fayed, στον οποίον ανήκε το Harrods.

Ακολούθησε μία επιτυχημένη πορεία με συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μόδας (Gucci κ.α.) και αφού πήρε “Master” στην… πολυτέλεια επέστρεψε το 2012 στην Ελλάδα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να δημιουργήσει το δικό του brand στον κόσμο της μόδας και των αρωμάτων.

Η εταιρεία, επίσης, φιλοδοξεί να αναπτύσσει υψηλής ποιότητας προϊόντα συνδεδεμένα με την τέχνη και στο μέλλον, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της.

Επίσης, συνεργάστηκε με δημιουργούς μόδας στην Ελλάδα, όπως για τη δημιουργία του αρώματος του Βασίλη Ζούλια με το όνομα “The Bow” [διαβάστε εδώ] και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως για τη δημιουργία κεριού που ενίσχυσε τους σκοπούς του οργανισμού Make-A-Wish, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος [διαβάστε εδώ].

Περιηγηθείτε στον γεμάτο αρώματα και αισθήσεις κόσμο του Μάνου Γερακίνη μπαίνοντας στη σελίδα του Manos Gerakinis Parfums εδώ.

*Με πληροφορίες από το cosmopoliti.com